ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερχεται Πορτογάλος επιθετικός, ενδιαφέρον για Βεργώνη

ερχεται-πορτογάλος-επιθετικός-ενδια-464468

Τα τελευταία κομμάτια του ρόστερ της αναζητά η Νίκη, που εντείνει τις προσπάθειες της για ενίσχυση. Σήμερα αναμένεται να έρθει στη Νέα Ιωνία ένας Πορτογάλος επιθετικός αγνώστων λοιπών στοιχείων, που αν αφήσει καλές εντυπώσεις θα αποκτηθεί, ενώ παράλληλα στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εξελίξεις για την απόκτηση τερματοφύλακα, με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη να «τεστάρει» χθες τον Χατζημηνά, αλλά να εξετάζει και τις περιπτώσεις των Ρίζου και Σουμουλίδη.
Την ίδια ώρα όλο και νέα ονόματα προστίθενται στην λίστα με τους υποψήφιους να φορέσουν την φανέλα της Νίκης ποδοσφαιριστές. Τελευταίο όνομα που ήρθε στην επιφάνεια είναι αυτό του Αλέξανδρου Βεργώνη, που έχει περάσει ξανά από τον Βόλο, αλλά για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ενώ χθες δοκιμάστηκε και ο επίσης πρώην ερυθρόλευκος Βαγγέλης Διαμάντης.
Η Νίκη πάντως θα προχωρήσει σε άλλες δυο, το πολύ τρεις ακόμα κινήσεις. Η μία θα είναι φυσικά για την θέση του τερματοφύλακα, ενώ αν αποκτηθεί ο Πορτογάλος επιθετικός, τότε ίσως να προχωρήσει στην προσθήκη ενός ακόμη ποδοσφαιριστή. Αν δεν αποκτηθεί ίσως κλείσει συμφωνία με περισσότερους από έναν Ελληνες παίκτες από αυτούς που ενδιαφέρουν την ομάδα.
 
Στην προπόνηση Χατζημηνάς και Διαμάντης
Στη χθεσινή προπόνηση του συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας μετείχαν ο πρώην τερματοφύλακας του Μακεδονικού, Γιώργος Χατζημηνάς και ο επιθετικός, Βαγγέλης Διαμάντης, που δεν συνεχίζει στους Πόντιους Κατερίνης.
Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης τέσταρε την κατάσταση τους. Οσον αφορά στον 28χρονο γκολκίπερ θα αποφασίσει σήμερα ή ίσως και τις επόμενες ημέρες αν θα προχωρήσει η ομάδα στη συνεργασία μαζί του. Και αυτό γιατί εξετάζονται δυο ακόμα περιπτώσεις, που φαίνεται πως βρίσκονται σε προτεραιότητα αυτή την στιγμή. Η μία είναι του Δημήτρη Ρίζου. Ο 33χρονος Καβαλιώτης γκολκίπερ αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και υπάρχει ενδιαφέρον από τη Νίκη για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Τελευταία του ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός Λευκωσίας, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει καταγράψει πέντε συμμετοχές στην Α’ Εθνική και 26 στην Β’ με την φανέλα του Αιγάλεω. Στην τρίτη κατηγορία έχει αγωνιστεί 59 φορές με Λεωνίδιο, Κιλκισιακό, Αγροτικό Αστέρα, και Πιερικό και μάλιστα έχει πετύχει και γκολ με εκτέλεση πέναλτι. Στην Κύπρο στην πρώτη κατηγορία αγωνίστηκε 20 φορές και στην δεύτερη 25. Την σεζόν 2008-2009 ήταν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ χωρίς όμως να κάνει συμμετοχή στο πρωτάθλημα.
Από κει και πέρα στα υπόψιν βρίσκεται και ο Σουμουλίδης που έχει επίσης καταγωγή από την Καβάλα, θα πρέπει όμως πρώτα να λύσει το συμβόλαιό του με την Ρόδο. Ο 29χρονος τερματοφύλακας εννιά φορές έχει παίξει στην Β’ Εθνική με την Καβάλα και 96 στην Γ’ με ΠΑΕ Θράκη, Λαμία, Παναχαϊκή, Πυρσό Γρεβενών και τελευταία την Ρόδο, όπου δεν υπολογίζεται όμως σαν βασικός.
Ανάμεσα λοιπόν στους τρεις αυτούς γκολκίπερ, Χατζημηνά, Ρίζο και Σουμουλίδη θα κριθεί η μια θέση που θα καλυφθεί μετά την αποχώρηση του Κόσογλου. Ο Μπαϊμάκης παρότι ζήτησε να φύγει θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν κανονικά.
 
Ενδιαφέρον για Βεργώνη
Ενδιαφέρον για τον Αλέξανδρο Βεργώνη, που έχει φορέσει στο παρελθόν την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου έχει δείξει σύμφωνα με πληροφορίες η Νίκη. Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης θεωρεί καλή την περίπτωσή του, ωστόσο πρώτα θέλει να τον τσεκάρει, καθώς ο 25χρονος ποδοσφαιριστής είναι χωρίς ομάδα τους τελευταίους πέντε μήνες. Ο Βεργώνης αγωνίζεται στα χαφ και έχει παίξει επίσης σε Απόλλωνα Καλαμαριάς, Λύκους, Ολυμπιακό Βόλου, Λάρισα και Ρόδο. Δύο συμμετοχές έκανε στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής την σεζόν 2007-2008. Στη Β’ μετρά 49 παιχνίδια με ένα γκολ και 46 με ένα τέρμα έχει συμπληρώσει στην Γ’. Ισως μέσα στις επόμενες ημέρες και αν «ανάψει το πράσινο φως» και ο Γιδόπουλος να έρθει στη Νέα Ιωνία για να μετέχει στις προπονήσεις της ομάδας.
Επιπλέον, εξετάζεται η επιστροφή στην κυανόλευκη ομάδα του Κυπτίου, αφού ο νεαρός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στον Απόστολο Χαραλαμπίδη στο φιλικό της Νίκης με τους Νέους Αθλητές. Στα υπόψιν βρίσκονται και ο νεαρός επιθετικός Παυλίδης και ο αμυντικός μέσος Πιθαρούλης.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου