ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στάμου: Καταπληκτική εμπειρία, κοιτάζω την επόμενη χρονιά

στάμου-καταπληκτική-εμπειρία-κοιτάζ-779894

Επιτυχημένη ήταν η παρθενική συμμετοχή της Ελευθερίας Στάμου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων τεχνικής κολύμβησης, που έριξε χθες την αυλαία του στην Κωνσταντινούπολη.

Η 15χρονη αθλήτρια του Ολυμπιακού Βόλου μπορεί να μην κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, ωστόσο στην πρώτη της διεθνή διοργάνωση κατάφερε να βρεθεί στους τελικούς των αγωνισμάτων που έπεσε, συναγωνιζόμενη πιο έμπειρες αθλήτριες.

Οι καλές εμφανίσεις της Στάμου μέσα στη χρονιά την οδήγησαν σε επίτευξη ορίων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εκεί όπου δικαίωσε τις προσδοκίες των προπονητών της, αλλά και των ομοσπονδιακών τεχνικών, έχοντας ως συγκομιδή την 6η θέση στα 200μ. Διπλά Πέδιλα, με 1:51. 14 και την 8η στα 400μ. Διπλά Πέδιλα, με 4:00.38. Παράλληλα, η 15χρονη Βολιώτισσα ήταν μέρος της σκυτάλης και στα 4Χ100μ. Διπλά Πέδιλα.

Η Στάμου που χθες επέστρεψε στον Βόλο, μετά την ολοκλήρωση των προσπαθειών όλων των Ελλήνων αθλητών, σχολιάζοντας τη συνολική της εμπειρία στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δήλωσε ικανοποιημένη, αλλά όχι απόλυτα από την προσπάθειά της, βλέποντας πια την επόμενη χρονιά: «Στα 400μ. Διπλά Πέδιλα ο χρόνος μου δεν ήταν αυτός που θα με αντιπροσώπευε. Ωστόσο είμαι πολύ χαρούμενη που έζησα αυτή την εμπειρία να κολυμπήσω με αθλητές υψηλού επιπέδου, καθώς και για τις θέσεις που κατάκτησα ως πρώτη μου συμμετοχή σε τόσο μεγάλους αγώνες. Στενοχωρήθηκα λίγο, αλλά η εμπειρία μετρά και θα προσπαθήσω να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο για του χρόνου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου