ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Φύλακας – άγγελος ο Αποστολίδης

φύλακας-άγγελος-ο-αποστολίδης-780390

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μετά από τέσσερα χρόνια ο Μάνος Αποστολίδης επέστρεψε και πάλι στην Νίκη Βόλου, φορώντας από χθες τα γάντια του τερματοφύλακα στο φιλικό 5-0 των κυανόλευκων απέναντι στον Σαρακηνό, ενώ στο ίδιο παιχνίδι χρησιμοποιήθηκε και ο Γιάννης Ντινιωτάκης, ο οποίος θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά.

«Ευτυχώς η δυστυχώς λειτουργώ με το συναίσθημα. Επιστρέφω στην ομάδα, που ο κόσμος της μου έδωσε να καταλάβω, γιατί πιτσιρικάς ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής».

Έγραψε στα social media ο Αποστολίδης λίγο μετά την ανακοίνωση καλωσορίσματος από την ομάδα, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στη Super League και έζησε μοναδικές στιγμές το καλοκαίρι του 2014. Στην ανακοίνωση απόκτησης του Αποστολίδη από την Νίκη Βόλου αναφέρεται:

«Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον τερματοφύλακα Μανώλη Αποστολίδη για την νέα αγωνιστική χρονιά.

Ο Μανώλης Αποστολίδης είναι ένας παίκτης που έχει συνδέσει το όνομά του με μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της ομάδας μας καθώς ήταν ο βασικός της τερματοφύλακας τη σεζόν ‘13-’14, όταν και η Νίκη στέφθηκε πρωταθλήτρια Football League. Ο καβαλιώτης γκολκίπερ έχει ύψος 1,86 και είναι γεννημένος στις 17 Δεκεμβρίου 1983. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Κ20 της Καβάλας και εκτός από την Νίκη Βόλου την σεζόν 2013-2014 έχει αγωνιστεί και με την ομάδα του ΑΟΚ, του Θερμαϊκού, του Πανθρακικού, της ΑΕΛ, του Απόλλωνα Σμύρνης, του Αχαρναϊκού και των Τρικάλων. Η Διοικούσα Επιτροπή τον καλωσορίζει και του εύχεται υγεία και κάθε επιτυχία με την ομάδα μας».

Το προφίλ του Αποστολίδη

Γεννημένος στις 17 Δεκεμβρίου του 1983 ο Καβαλιώτης πορτιέρε δέχθηκε κρούση από τους κυανόλευκους στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και παρά το γεγονός ότι περιμένει κάποια πρόταση από ομάδα της Football League, απάντησε θετικά στην πρόταση του Νίκου Ιμεράι. Με τα κυανόλευκα τη σεζόν 2013-14 μέτρησε 40 παρουσίες στο πρωτάθλημα της Football League και στα playoffs ανόδου, ενώ είχε και 4 παρουσίες στο Κύπελλο Ελλάδος.

Στη συνέχεια ο Αποστολίδης μεταπήδησε στη γειτονική Λάρισα για λογαριασμό της ΑΕΛ, όπου και είχε 33 παρουσίες, για να ακολουθήσουν Απόλλων Σμύρνης (15 συμ.), Αχαρναϊκός (11συμ.) στο πρώτο μισό της περιόδου 2016-17 και τον τελευταίο 1,5 χρόνο ο ΑΟ Τρίκαλα, με τον οποίο και είχε συνολικά 39 παρουσίες, όλες στο πρωτάθλημα της Football League, στο οποίο συμμετέχει ανελλιπώς από τη χρονιά 2012-13.

Συνολικά στη Β’ Εθνική (Football League) μετρά 171 παρουσίες, 70 στη Γ’ Εθνική και ακόμη 20 στο Κύπελλο. Επίσης ήταν μέλος της Καβάλας και στην Α’ Εθνική το 2009 και το 2010 – 11 χωρίς όμως συμμετοχή. Σε επίπεδο Γ’ Εθνικής πέραν από την ομάδα της Καβάλας έχει αγωνιστεί και στον Θερμαϊκό Θέρμης.

«Τελείωσαν» Θεολόγης και Τζήμας

Μπορεί μέχρι χθες να φαίνονταν πως είτε ο Νίκος Τζήμας είτε ο Μένιος Θεολόγης θα έμεναν στην ομάδα της Νίκης Βόλου, αλλά τελικά και οι δύο πορτιέρε αποχαιρέτησαν. Η Δ.Ε. θέλοντας να προλάβει κάποιο νέο περιστατικό απειθαρχίας δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τους δύο τερματοφύλακες και ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση τρίτου τερματοφύλακα αφού στο χθεσινό φιλικό αγωνίστηκε ο Αποστολίδης και στον πάγκο βρέθηκε ο νεαρός Τασιάς.

«Ανανέωση» με Ντινιωτάκη

Ένα από τα ζητήματα που έμεναν ανοιχτά σε σχέση με το περσινό ρόστερ ήταν και η παραμονή του Γιάννη Ντινιωτάκη στην ομάδα των κυανόλευκων, στους οποίους εντάχθηκε φέτος τον χειμώνα. Τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πορευθούν εκ νέου μαζί και χθες ο Ντινιωτάκης φόρεσε και πάλι τα κυανόλευκα, περνώντας ως αλλαγή στο φιλικό δίτερμα με τον Σαρακηνό, χρησιμοποιούμενος είτε ως φορ, είτε ως πλάγιος επιθετικός, αλλά ακόμη και ως αριστερό μπακ.

Στην ανακοίνωση παραμονής του Ντινιωτάκη, σημειώνεται: «Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Γιάννη Ντινιωτάκη για την νέα αγωνιστική χρονιά. Ο Γιάννης Ντινιωτάκης, έχει ύψος 1,79 και είναι γεννημένος στις 17 Νοεμβρίου 1994. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Κ20 του Αστέρα Τρίπολης ενώ αγωνίστηκε και με την πρώτη ομάδα του Αστέρα στην Superleague. Έχει αγωνιστεί επίσης στον ΑΟ Κέρκυρας, Παναρκαδικό, Ηρακλή Ψαχνών, Ιωνικό , ΑΠΕΠ (Κύπρος), Τέλος Άγρας , ΑΟ Επισκοπής, Θεσπρωτός, Λέφσκι Κάρλοβο και ΑΟ Μυλοποτάμου. Την σεζόν 2017-2018 αγωνίστηκε στον 2ο γύρο με την φανέλα της Νίκης έχοντας 8 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η Διοικούσα Επιτροπή του εύχεται υγεία και κάθε επιτυχία με την ομάδα μας».

Ευκαιρία για ξεμούδιασμα και 5-0 επί του Σαρακηνού

Με το τελικό σκορ να μην παίζει καμία απολύτως σημασία, Νίκη Βόλου και Σαρακηνός αναμετρήθηκαν όπως και πέρυσι σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι κυανόλευκοι μετά το 0-6 από τον Παναιτωλικό, έδειξαν πιο έτοιμοι και εκμεταλλεύτηκαν τα ατού τους απέναντι σε έναν αντίπαλο που θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο την ερχόμενη περίοδο στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ. Στο φιλικό δίτερμα οι κυανόλευκοι πέτυχαν πέντε τέρματα, με τους Αποστολίδη (για 90 λεπτά) και Ντινιωτάκη να φορούν και πάλι τα κυανόλευκα.

Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα

15’ Βαθιά μπαλιά του Καρτσαμπά στον Κέρι, ο οποίος «πάτησε» για τον Μέτσε, αλλά το σουτ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γράντας.

25’ Ο Βουκομάνοβιτς έστρωσε στον Δωματά, σουτ του οποίου κόντραρε σε αμυνόμενο

29’ Πάσα του Βουκομάνοβιτς στον Κέρι ο οποίος με προβολή πέτυχε το 1-0

32’ Ο Κέρι με διαγώνιο σουτ θα γράψει το 2-0

39’ Ο Μόσιος απομάκρυνε σχεδόν στη γραμμή σουτ του Δωματά

48’ Ο Παπαδήμας έστρωσε στον Κέρι που μετά από ωραία κίνηση έστρωσε κάθετα στον Ιορδανίδη, ο οποίος απέναντι από τον Κοντογιάννη πέτυχε το 3-0

61’ Ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κοντοβά σταμάτησε στον Αποστολίδη

64’ Το ομορφότερο τέρμα της συνάντησης με γυριστό ψαλίδι από τα αριστερά του Ματθαίου για το 4-0

71’ Από σέντρα του Ντινιωτάκη από τα αριστερά ο Αλ. Καρτσαμπάς σκόραρε με κεφαλιά βρισκόμενος στο β’ δοκάρι

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Μπούις) Αποστολίδης, Μετούσι (46’ Παπαδήμας), Β. Λάιος (51’ Τσουλχάι), Χρ. Καρτσαμπάς (46’ Καντούτσης), Θ. Παπαδόπουλος (51’ Αλ. Καρτσαμπάς), Τσεμπερίδης (57’ Ντινιωτάκης), Μέτσε (66’ Σιώμος), Μακενγκό (46’ Ιορδανίδης), Κέρι (51’ Βουρδάκης), Δωματάς (62’ Ματθαίου), Βουκομάνοβιτς (46’ Αναστασίου).

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: (Φασουράκης) Γράντας (33’ Κοντογιάννης), Ρουκάς (46’ Γ. Μαστακούλης), Μοράλες (46’ Ηλ. Ρακής), Γιαμαλής (46’ Φέιζο), Ντούρο, Σιγαλάκος (46’ Βαγγ. Λάιος), Καλαμάτας (46’ Θάνος), Τσεκούρας (46’ Τίμο), Β. Ρακής (46’ Νιαώτης), Μόσιος (46’ Κοντοβάς), Σιώμος (46’ Αντζούρης)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου