ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-465084

Αναδιάρθρωση κατηγοριών και διακοπή!

Η αναδιάρθρωση της Β’ και της Γ’ Εθνικής, η βιωσιμότητα της Δ’, τα βίαια επεισόδια και η θεσμοθέτηση της αυτόματης διακοπής αγώνα σε περίπτωση εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, ήταν μερικά από τα θέματα που συζήτησαν σε συνάντηση εργασίας χθες το μεσημέρι, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο και το προεδρείο της ομοσπονδίας.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου όλων των κατηγοριών, με δεδομένη την οικονομική συγκυρία και την αδυναμία που υπάρχει. Η ΕΠΟ από την πλευρά της, έθεσε το θέμα χρηματοδότησης των ομάδων της Δ’ Εθνικής, το οποίο ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού επιφυλάχθηκε να μελετήσει σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ. Μάλιστα για το θέμα αυτό έχει παρέμβει και η Ε.Π.Σ.Θ., που με επιστολή ζητά χρηματοδότηση των σωματείων αφού σε διαφορετική περίπτωση τα σωματεία θα καταθέσουν τα δελτία και τις σφραγίδες!! Στην ομοσπονδία, πάντως, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν πολλά πράγματα.
Παράλληλα, συζητήθηκε και η αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης ορισμένων κατηγοριών, κυρίως σε Γ’ και Δ’ όπου υπάρχει πλήθος ομάδων που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Θεωρείται εξαιρετικά πιθανό οι δύο προαναφερόμενες κατηγορίες να ενοποιηθούν!
«Είναι θέμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η ΕΠΟ. Εμείς, σε μια κατεύθυνση αναδιάρθρωσης θα είμαστε σύμμαχοι, γιατί τη θεωρούμε απαραίτητη. Έχουμε περίπου 180 ομάδες στη Γ’ και στη Δ’ Εθνική και είναι προφανές ότι στη σημερινή οικονομική συγκυρία, ένας κρατικοδίαιτος άξονας με 180 ομάδες είναι αδύνατο να επιβιώσει», ήταν το σχόλιο του γενικού γραμματέα Αθλητισμού.
Αναφορικά με τα θέματα βίας και με αφορμή τα γεγονότα των Ιωαννίνων, ο Πάνος Μπιτσαξής ζήτησε από την ΕΠΟ τη θέσπιση ειδικού κανονιστικού πλαισίου για τη διακοπή ποδοσφαιρικών αγώνων, όταν απειλείται η σωματική ακεραιότητα των αθλητών και των νομίμως παρευρισκομένων στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος και τα μέλη του Δ.Σ. που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, δεσμεύτηκαν να το εξετάσουν και να το προτείνουν στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου, ώστε –αν περάσει- να ισχύσει από την επόμενη σεζόν.
 
 
 
 
 
 
«Δεν είμαι μάγος, δεν έχω κανένα ραβδί για να αλλάξω τα πάντα σε τόσο σύντομο διάστημα». Αυτή η δήλωση ανήκει στον Απόστολο Χαραλαμπίδη στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση στην Κατερίνη και την κατάκτηση του διπλού από τη Νίκη Βόλου. Ο 42χρονος Ελληνας τεχνικός μετράει δύο νίκες στα δύο πρώτα του παιχνίδια στον κυανόλευκο πάγκο.
 
 
Γνωρίζει όμως ότι ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να δείξει ακόμα την δουλειά του. Ό,τι έχει κερδίσει η Νίκη σε αυτά τα δυο ματς, τα έχει κερδίσει γιατί κάτι άλλο έχει αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Το έχουμε ξαναγράψει το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας δεν έγινε ξαφνικά η σούπερ ομάδα. Απλά δείχνει περισσότερο διάθεση και έχει διαφορετική ψυχολογία.
Επιπλέον οι προσθαφαιρέσεις που έγιναν έχουν επίσης φέρει ένα θετικό κλίμα αλλαγής στην ομάδα. Φυσικά σε αυτή την αλλαγή έχει βοηθήσει και η παρουσία του νέου τεχνικού στον πάγκο, όμως ο νέος προπονητής της Νίκης, ξέρει καλά ότι τα αποτελέσματα μπορεί να ήρθαν, αλλά και ότι η ομάδα έχει ακόμη πολλή δουλειά και περιθώρια βελτίωσης για να φτάσει στο στόχο της.
Η Νίκη μπήκε ξανά στο κόλπο της ανόδου, αλλά θα πρέπει παράλληλα να διαχειριστεί σωστά αυτές τις δυο νίκες. Πέτυχε το στόχο της, έκανε ένα δυναμικό come back μετά από τρία συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, ωστόσο το μόνο που ουσιαστικά κατάφερε ήταν να καλύψει το χαμένο έδαφος. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Πρέπει να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι, να «καταλαγιάσει» ο ενθουσιασμός και άπαντες να συγκεντρωθούν στη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς βρίσκεται μόλις στο πρώτο του μισό.
Χωρίς γκρίνια, χωρίς μιζέρια και με υπομονή και επιμονή θα έρθει η ολική ανατροπή. Προς αυτό τον σκοπό, η ομάδα της Νέας Ιωνίας έχει πολύ δρόμο ακόμα. Και ίσως είναι και άτυχα αποτελέσματα μέσα στο πρόγραμμα. Εκείνες τις στιγμές είναι που χρειάζεται τους φιλάθλους της να την «κρατήσουν» και όχι μόνο στις χαρές και στα πανηγύρια. Ολοι μαζί στις επιτυχίες, αλλά και όλοι μαζί στα δύσκολα.
Κάνοντας κανείς τον απολογισμό του πρώτου γύρου για τη Νίκη, θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που πλήρωσε, είναι καταρχάς η αναγκαστική «μετακόμισή» της στη Νεάπολη, κατά δεύτερον οι πολλές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σκορπώντας ανησυχία στα αποδυτήρια, αλλά και κάποιες τελικά λανθασμένες επιλογές στο ρόστερ. Επειδή όμως και μέσα απ’ όλα αυτά έφτασε εδώ που είναι τώρα, δεν χρειάζεται να τα ξεχάσουν στη Νέα Ιωνία. Να τα προσπεράσουν ίσως. Αλλα να τα θυμούνται εκεί που χρειάζεται ως παραδείγματα αποφυγής. Η Νίκη αποδεικνύει συνεχώς ότι διαθέτει βαριά φανέλα. Οτι αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της, ότι ξέρει να ξεπερνά καταστάσεις. Πριν όμως δημιουργηθούν αυτές οι καταστάσεις θα πρέπει διοίκηση και φίλαθλοι να μάθουν να ξεπερνούν τα άσχημα αποτελέσματα. Τότε η επαναφορά είναι πιο γρήγορη… Οχι με την πρώτη στραβή να έρχεται η καταστροφή.
 
 
 
 
Ρεκόρ
 
Ο Ολυμπιακός θέλει το Σάββατο να σπάσει το φετινό ρεκόρ εισιτηρίων που είχε με Λάρισα (11.097),ενώ θέλει να σπάσει και το ρεκόρ σε αγώνα με τον ΠΑΟΚ που είναι από 16/4/89 (5.095).
Πάντως αν έχει το ίδιο πάθος με τότε, ας θυμηθούμε ότι οι ερυθρόλευκοι με τρία γκολ του Μπόντα και ένα του Καραμίχαλου είχαν κερδίσει 4-1…
Β.Ζ
 

Θυμούνται

 
Με κοινή ανακοίνωση επιστολή οι Austrian Boys – Athens Fans θυμούνται τον φίλο και κομμάτι της ψυχής τους -όπως αναφέρουν- Γιώργο Πλακίδα,και θα τιμήσουν τη μνήμη του αποδίδοντας φόρο τιμής στην απώλειά του και με την παρουσία τους στο γήπεδο στον αγώνα του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ.
 Όλοι εκεί και αυτός ανάμεσά μας αναφέρουν για τον άνθρωπο που ταρακούνησε τα ερτζιανά «κύματα» του Βόλου καθιερώνοντας νέο ύφος, χροιά και ήθος και εθίζοντας όλους τους φίλους του Ολυμπιακού…
Β.Ζ
 
Κέρκυρα
Τελικά η Κέρκυρα θα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου καθώς οι νησιώτες στον χθεσινό επαναληπτικό απέκλεισε τον Ηρακλή στα πέναλτι και μεταξύ των παικτών της που ευστόχησαν ήταν και οι Ιωάννου και Μακρής που πέρασαν από το Βόλο!
Β.Ζ
 
Σε οικογενειακή ατμόσφαιρα
Σε οικογενειακή ατμόσφαιρα αγωνίστηκε χθες η Νίκη Βόλου. Πενήντα οπαδοί της βρέθηκαν στο γήπεδο της Κατερίνης, ενώ αυτοί των γηπεδούχων δεν ήταν πολλοί περισσότεροι. Οι κυανόλευκοι αγωνίστηκαν σε «οικογενειακή» ατμόσφαιρα, αν και πολλές φορές άκουσαν γαλλικά από την κερκίδα. Οι οπαδοί που βρέθηκαν στην Κατερίνη πανηγύρισαν έξαλλα το διπλό.
Αγ. Θαν.
 
Την τελευταία στιγμή
Ταξίδι αστραπή από την Αθήνα στην Κατερίνη έκανε χθες το πρωί ο Στράτος Γιδόπουλος προκειμένου να μεταφέρει τα δελτία των τριών Ελλήνων νεοαποκτηθέντων. Εφυγε 11.15 από την ΕΠΟ και στις 14.10 παρέδωσε τα δελτία στους ανθρώπους της ομάδας για να δηλώσουν κανονικά τους ποδοσφαιριστές στο φύλλο αγώνος! Πάντως μετά ήταν απολύτως ικανοποιημένος, όχι μόνο από την εικόνα των τριών, αλλά και της υπόλοιπης ομάδας.
Αγ. Θαν.
 
Παρουσίες
Δυο πρώην κυανόλευκοι παρακολούθησαν την χθεσινή αναμέτρηση στην Κατερίνη και συγκεκριμένα οι Πέτρος Κοντέων και Ακης Πέτρου. Οι δυο ποδοσφαιριστές που τώρα αγωνίζονται στον Πιερικό βρέθηκαν στο γήπεδο της Κατερίνης και είδαν την πρώην τους ομάδα, καθώς και αρκετούς παλιούς γνωστούς.
Αγ. Θαν.
 
Το γούρι!
Μετά από πολύ καιρό κατάφερε να παραβρεθεί σε εκτός έδρας αναμέτρηση της Νίκης, ο παράγοντας, Γιώργος Μαστρογιάννης, αφού προβλήματα υγείας δεν του είχαν επιτρέψει να ακολουθεί την ομάδα. Εφερε γούρι όμως στον αγώνα της Κατερίνης και μάλλον δεν πρέπει να ξαναχάσει αγώνα!
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Γιατί η μεταγραφή άργησε να ανακοινωθεί και η φωτογραφία ήταν σωσμένη στο site ως φτιαγμένη;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου