ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γερά στο κόλπο η Νίκη!

γερά-στο-κόλπο-η-νίκη-465094

Τελικά κάθε φορά το αποδεικνύει. Η Νίκη δεν «πεθαίνει» τόσο εύκολα. Εκεί που πριν μερικές ημέρες υπήρχε ανησυχία ακόμη και για την παρουσία της στην Football League 2, ξαφνικά όλα άλλαξαν και με δυο συνεχόμενες νίκες, μπήκε ξανά στο κόλπο της ανόδου. Χθες το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας άλωσε την Κατερίνη κερδίζοντας με 0-1 την ΑΕ Ποντίων και εκμεταλλευόμενη, το «στραβοπάτημα» της Επανωμής στην έδρα της και το ρεπό του Φωκικού πλησίασε στους τρεις βαθμούς τη δεύτερη θέση. Δυστυχώς δεν της έκανε το «χατίρι» και η Καλλονή που κέρδισε και παρέμεινε στους έξι πόντους απόσταση.

Το μοναδικό γκολ της χθεσινής αναμέτρησης στην Πιερία πέτυχε ο Μαϊστρέλλης, που έφτασε τα τέσσερα στο πρωτάθλημα παρότι αμυντικός! Ο υψηλόσωμος ποδοσφαιριστής πήρε την ευθύνη για την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Τσάγγαρης και δικαιώθηκε κάνοντας στο 43’ το 0-1.

Τέσσερα νέα πρόσωπα

Με τέσσερα νέα πρόσωπα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα στον Τύρναβο παρατάχθηκε η Νίκη στον χθεσινό αγώνα στην Κατερίνη. Οι νεοαποκτηθέντες, Μπουσινάκης, Τσάγγαρης και Τσερκέζος έκαναν το ντεμπούτο τους με την κυανόλευκη φανέλα, ενώ ο Ντάνισιτς επέστρεψε από την τιμωρία του στο βασικό σχήμα. Ο Τσάγγαρης ήταν αναμφίβολα από τους πρωταγωνιστές, αφού κέρδισε το πέναλτι, ενώ ιδιαίτερα θετικοί ήταν και οι Μπουσινάκης και Τσερκέζος, αν και ο Βολιώτης επιθετικός φάνηκε λίγο ανέτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης επέλεξε παράταξη 4-5-1 με τον Γραμματικόπουλο μοναδικό προωθημένο και κρυφό κυνηγό τον Ντάνισιτς που ξεκίνησε πίσω από το νεαρό επιθετικό. Στην άμυνα ο Τσερκέζος ανέλαβε να καλύψει την αριστερή πλευρά, ενώ δεξιά τοποθετήθηκε ο Καρακώστας. Σωτρίνης και Μαϊστρέλλης αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ στα χαφ Τσάγγαρης και Νάστος είχαν ανασταλτικά καθήκοντα, με τον πρώτο να αναλαμβάνει πάντως πρωτοβουλίες και στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Στουρνάρας ήταν το δεξί χαφ και ο Μπουσινάκης το αριστερό. Μετά τα πρώτα 15 λεπτά όμως ο Ντάνισιτς άλλαξε θέση με τον Μπουσινάκη και κάλυψε την αριστερή πτέρυγα.

Δίκαιο προβάδισμα

Η ΑΕ Ποντίων μπήκε με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο να πιέσει και να μη δώσει μέτρα στους φιλοξενούμενους. Αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ. Μετά τα δέκα πρώτα λεπτά η Νίκη βρήκε τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο και σιγά – σιγά προσπαθούσε να επιβάλει το ρυθμό της. Βγήκε μπροστά και απείλησε κυρίως με στημένες φάσεις με τον Μπουσινάκη να παίρνει άριστα στις εκτελεστικά του καθήκοντα, αλλά και με τον Τσάγγαρη να αναλαμβάνει πολλές φορές να κάνει παιχνίδι και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις, την ώρα που και ο Ντάνισιτς έδειχνε ιδιαίτερα κινητικός.

Χαρακτηριστικό είναι οτι η Νίκη κατέγραψε τέσσερις ευκαιρίες, εκτός του γκολ, στο ενεργητικό της στο πρώτο μέρος και οι τρεις από αυτές προήλθαν από κόρνερ. Στα στημένα και στις βαθιές μπαλιές πόνταρε και η ΑΕ Ποντίων με τον Βελώνη να είναι ο παίκτης που έψαχναν οι γηπεδούχοι, ωστόσο Μαϊστρέλλης και Σωτρίνης ήταν ανίκητοι στο ψηλό παιχνίδι και δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα, ενώ σταθερός και χωρίς σημαντικά λάθη παρουσιάστηκε ο Νάστος, κάνοντας αρκετή αθόρυβη δουλειά στο κέντρο. Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις δυο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος και δικαιωματικά η Νίκη πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Το τέρμα με εκτέλεση πέναλτι του Μαϊστρέλλη μετά από ανατροπή του Τσάγγαρη, ήρθε σε ένα αρκετά κρίσιμο σημείο για τη Νίκη στο 43’ με τους κυανόλευκους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με την ψυχολογία στο ζενίθ. Μάλιστα ο διαιτητής χαρίστηκε στον Παπαγιαννόπουλο, αφού θα μπορούσε να του δείξει και την κόκκινη κάρτα.

Αντεξε στην πίεση

Η Νίκη ξεκίνησε χωρίς αλλαγές το δεύτερο μέρος. Παρότι η ΑΕ Ποντίων μπήκε με διάθεση να πιέσει στο τερέν, η κυανόλευκη ομάδα δεν κινδύνεψε παρά μόνο μια φορά και παράλληλα προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα. Το συγκρότημα του Απόστολου Χαραλαμπίδη έδειχνε να ελέγχει το ματς και άντεξε στην πίεση. Μετά από 17 λεπτά έκαναν την μοναδική τους ευκαιρία οι γηπεδούχοι, αλλά ο Τάσσος φώναξε παρών εκεί που χρειάστηκε και με εκπληκτική εκτίναξη στο αριστερό του παραθυράκι σε κεφαλιά του Φωτιά κράτησε το μηδέν στην πιο σημαντική ευκαιρία των γηπεδούχων. Με την είσοδο του Βλάχου στο παιχνίδι αντί του Μπουσινάκη, ο Ντάνισιτς πήρε θέση πάλι στον κεντρικό άξονα πίσω από τον Γραμματικόπουλο, ενώ ο νεοεισελθόντας κάλυψε την αριστερή πλευρά. Μάλιστα ο Βλάχος λίγο έλειψε μετά από μερικά λεπτά να χριστεί και σκόρερ, αλλά ο Φωτιάς τελευταία στιγμή απέτρεψε τον κίνδυνο. Η μοναδική υποψία ευκαιρίας που έγινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ήταν ένα σουτ του Τροΐρη που ήταν εντελώς άστοχο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου