ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με Κέρκυρα ο Ολυμπιακός Β.

με-κέρκυρα-ο-ολυμπιακός-β-465138

Η Κέρκυρα που νίκησε 5-3 τον Ηρακλή στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 τα 120 λεπτά) στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου και πήρε πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, είναι η ομάδα θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός Βόλου που αν περάσει από τους “8” στους “4” θα βρει μπροστά του τον Ατρόμητο ή τον Διαγόρα, που χθες προκρίθηκε στον άλλο επαναληπτικό νικώντας τον Εθνικό Αστέρα .

Ο Ολυμπιακός Βόλου που μετέχει για 7η φορά στην ιστορία του στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος θα αντιμετωπίσει σε διπλό αγώνα την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου την Κέρκυρα αρχικά εκτός έδρας και στις 2 Φεβρουαρίου θα γίνει η ρεβάνς στο Βόλο.

Το όνειρο του τελικού φαντάζει εφικτό για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου παρά το γεγονός πως και το πρώτο ματς του προημιτελικού, όσο και αυτό του ημιτελικού, γίνονται εκτός έδρας .

Πρόκριση Κέρκυρας

Η Κέρκυρα στη διαδικασία των πέναλτι πήρε πρόκριση στα προημιτελικά. Μετά από ένα κακό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις σε κανονική διάρκεια και παράταση, οι «Φαίακες» ήταν απόλυτα εύστοχη στα πέναλτι την ώρα που ο Σολτάνι δεν κατάφερε να «νικήσει» τον Κωνσταντόπουλο και έτσι οι γηπεδούχοι πήραν το «εισιτήριο».

Το 0-0 έμεινε στα 90′ και ο αγώνας πήγε στην παράταση, όπου η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Ηρακλή να δείχνει πιο επιθετικός και τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι.

Εκεί όλοι οι παίκτες της Κέρκυρας ευστόχησαν… Η διαδικασία των πέναλτι (πρώτη εκτέλεσε η Κέρκυρα)

Στολτίδης 1-0, Γιάκομπ 1-1,Μακρής 2-1,Λίμα 2-2, Επστάιν 3-2, Σολτάνι αποκρούει ο Κωνσταντόπουλος, Η. Ιωάννου 4-2, Χοσέμι 4-3 Καλαντζής 5-3 και δεν χρειάστηκε να εκτελέσει ο Αραμπατζής.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κωνσταντόπουλος, Γκουστάβο, Επστάιν, Δ. Ιωάννου, Μαϊστόροβιτς (99′ Παρασκευαϊδης), Στολτίδης, Μακρής, Χαμπλ (46′ Φλαβίνιο), Ηλ. Ιωάννου, Καλατζής, Τσίγκας (70′ Κοντοδήμος).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Λίμα, Χοσέμι, Κατσικάς, Ντάνι (85′ Ηλιάδης), Παπαστεριανός, Πίτου Γκαρσία (106′ Βουτσιάς), Σολτάνι, Μάρα (69′ Σίσιτς), Γιάκομπ.

Διαγόρας νικητής

Ο Διαγόρας επικράτησε χθες 1-0 του Εθνικού Αστέρα και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ. Οι Ροδίτες θα αποτελούν τον μοναδικό εκπρόσωπο της Football League. Ο Ταραχούλσκι στο 30’ πέτυχε το «χρυσό» γκολ. Μορφή της αναμέτρησης ήταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Τάμπασης, που έπιασε πέναλτι στο 40’.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε επαναληπτικό ματς, αφού στην Καισαριανή είχαν έρθει ισόπαλες 1-1. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν κάτι παραπάνω, καθώς στη φάση που κέρδισαν πέναλτι, απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα όταν αποβλήθηκε ο Χατζόπουλος.

Διαγόρας (Πετρός Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Χατζόπουλος, Εξουζίδης (62′ λ.τ Σκόνδρας), Σαλαμαστράκης, Σπάρταλης, Ζλάτκοβιτς (83′ Αγκιρίμπα), Γεωργίου (90+3′ Χριστοφιλέας), Προβατίδης, Πλάτανος, Ταραχούλσκι, Πουλόπουλος.

Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Παριανός (71′ Τσιώλης), Καρατζάς, Τραορέ, Χωριανόπουλος, Διαμάντης (82′ Αργυρίου), Παλάσκας (63′ Γιαννιτσανάκης), Φραντζεσκί, Λουάμο, Παπαζούδης, Άντονι.

Η συνέχεια

Το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ είναι τα «καυτά» ζευγάρια της προημιτελικής φάσης ενω στις 19 Ιανουαρίου θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες και στις 2 Φλεβάρη οι ρεβάνς.

Ωστόσο, τα ντέρμπι δεν τελειώνουν εδώ… αφού στα ημιτελικά θα έχουμε κι άλλο… πρόωρο τελικό, αφού θα αναμετρηθούν οι νικητές των ζευγαριών Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης:

1. Ατρόμητος – Διαγόρας

2. Κέρκυρα – Ολυμπιακός Βόλου

3. Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

4. Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:

Νικητής 3-Νικητής 4

Νικητής 1-Νικητής 2

O τελικός θα διεξαχθεί στις 30 Aπριλίου 2011 στο Oλυμπιακό Στάδιο.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου