ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Βολιωτάκια κολύμπησαν στα… βαθιά και επέστρεψαν με επιτυχίες

βολιωτάκια-κολύμπησαν-στα-βαθιά-και-785372

Ψηλά τη σημαία της Βολιώτικης κολύμβησης κράτησαν οι αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανοιχτής κολύμβησης, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 29 Ιουλίου, στην Πάτρα, μετά τη διήμερη πανδαισία αγώνων.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι Βολιώτες, σε μια καθόλα εξαιρετική διοργάνωση από τους Πατρινούς διοργανωτές – σε συνεργασία με την ΚΟΕ- κατέκτησαν αλλεπάλληλες πρωτιές σε όλες τις κατηγορίες, δείχνοντας ότι αποτελούν το παρόν και το μέλλον του αθλήματος και ότι η κορυφή θα είναι δική τους υπόθεση, τα χρόνια που έρχονται.

Καλύτερη αθλήτρια των αγώνων αναδείχθηκε η Βολιώτισσα κολυμβήτρια αποστάσεων Στελλίνα Απλαντή, που ανήκει στον Ολυμπιακό Πειραιώς, πανηγυρίζοντας παράλληλα το χρυσό μετάλλιο στην παρθενική της συμμετοχή στα 10χλμ, ενώ ήταν χάλκινη στα 5χλμ, στην κατηγορία των γυναικών. Η Απλαντή άλλωστε βοήθησε σημαντικά το σωματείο του Πειραιά να καταλάβει την πρωτιά, τόσο στη γενική βαθμολογία, όσο και στις γυναίκες αλλά και στη σκυτάλη, όπου ο Ολυμπιακός… έκανε περίπατο. Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τη σκυτάλη, η 21χρονη αθλήτρια, μαζί με τους Γιοβάνοβιτς, Κονσταντινέσκου και την Αραούζου ήταν εκ νέου πρώτη, στην κατηγορία ανδρών-γυναικών.

Δεύτερος στη γενική βαθμολογία, με σημαντικές επιτυχίες αναδείχθηκε ο ΝΟΒΑ, που συγκέντρωσε 32 βαθμούς (14 στους άνδρες και 18 στις γυναίκες). Ο ΝΟΒΑ κυριάρχησε στις κατηγορίες των νεανίδων και των κορασίδων, με τις Μαρίνα και Παρασκευή Τριανταφυλλίδη να κατακτούν την πρωτιά στα 7,5χλμ και 5χλμ των αντίστοιχων κατηγοριών, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Παράλληλα, ο έμπειρος κολυμβητής αποστάσεων, Γιώργος Αρνιακός, που φέτος αγωνίστηκε με τον ΝΟΒΑ, πρόσθεσε δύο αργυρά μετάλλια στη συγκομιδή των Βολιωτών, τόσο στα 5χλμ, όσο και στα 10χλμ.

Σημαντική είναι και η επιτυχία του Απόστολου Στάμου, που κολυμπώντας για τον Ολυμπιακό Βόλου κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία των Παίδων και στα 5χλμ, πιάνοντας εξάλλου το όριο για την προεθνική ομάδα. Ο Ολυμπιακός ήταν 7ος στη γενική βαθμολογία, συγκεντρώνοντας τους 9 του βαθμούς, στην κατηγορία των ανδρών, βάσει της θέσης του Στάμου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Βολιωτών:

Σάββατο 28/7

5 χλμ.

Παίδες:

1. Στάμος Απόστολος (Ολυμπιακός Βόλου): 59:26

Κορασίδες

1.Τριανταφυλλίδη Παρασκευή (ΝΟΒΑ) 1:05:01

4. Οικονόμου Νικολέτα (ΟΕΑΝΑΒ) ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Άνδρες:

2. Αρνιακός Γεώργιος (ΝΟΒΑ) 55:31

Γυναίκες

3. Απλαντή Στελλίνα (Ολυμπιακός Πειραιώς) 1:02.15

Σκυτάλη (Άνδρες- Γυναίκες)

1.Ολυμπιακός (Ντέιαν Γιοβάνοβιτς, Απλαντή Στελλίνα, Κονσταντινέσκου Κωνσταντίνος, Κέλλυ Αραούζου) 58:27

Χθες, 10χλμ

Άνδρες:
2. Αρνιακός Γεώργιος (ΝΟΒΑ) 2:00:07

Γυναίκες
1. Απλαντή Στελίνα (Ολυμπιακός) 2:17:10

7,5 χλμ

Νεάνιδες:
1. Τριανταφυλλίδη Μαρίνα (ΝΟΒΑ) 1:39:36

Γενική Βαθμολογία

Ολυμπιακός 75

ΝΟΒΑ 32

ΝΟ Καλαμακίου 30

ΑΠΟ Φαλήρου 23

ΑΝΟ Αργυρούπολης 23

ΚΑ Νάουσα 16

Ολυμπιακός Βόλου 9

ΓΣ Πετρούπολης 7

Ιάσων Νίκαιας 6

Πανελλήνιος 5

Βαθμολογία Ανδρών

Ολυμπιακός 35

ΑΝΟ Αργυρούπολης 23

ΝΟ Καλαμακίου 23

ΑΟΠ Φαλήρου 14

ΝΟΒΑ 14

ΚΑ Νάουσα 9

Ολυμπιακός Βόλου 9

Ιάσων Νίκαιας 6

Πανελλήνιος 5

ΓΣ Πετρούπολης 1

Βαθμολογία Γυναικών

Ολυμπιακός 40

ΝΟΒΑ 18

ΑΠΟ Φαλήρου 9

ΚΑ Νάουσα 7

ΝΟ Καλαμακίου 7

ΓΣ Πετρούπολης 6

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου