ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για ένα εισιτήριο… τελικού

για-ένα-εισιτήριο-τελικού-465494

Το ένα από τα δυο εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών σφραγίζεται σήμερα για τον νικητή του ενός ημιτελικού μεταξύ του πρωτοπόρου και αήττητου στην Α΄ Κατηγορία Εθνικού και του Πυράσου που αγωνίζεται στη Δ’ Εθνική και ήταν ο περσινός κυπελλούχος για πρώτη του φορά.

Ο Εθνικός θα φιλοξενήσει στις 2.30 μ.μ. στο γήπεδο Αγίας Παρασκευής τον Πύρασο και ο νικητής θα πάει στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του άλλου ημιτελικού αγώνα μεταξύ Πρωτεσίλαου και Ρήγα Φεραίου, που θα γίνει πιθανότατα την άλλη Τετάρτη αφού σήμερα η ομάδα του Βελεστίνου έχει αγώνα εξ αναβολής για τη Δ’ Εθνική.

Η ομάδα του Πυράσου θέλει να περάσει σε ένα τρίτο τελικό για την τελευταία 20ετία και υπερασπισθεί τον περσινό τίτλο του κυπελλούχου, ενώ με προπονητή τον Λευτέρη Καλογήρου έχει μια νίκη στο πρωτάθλημα ακριβώς πριν ένα μήνα και μια στο Κύπελλο αποκλείοντας στην προηγούμενη φάση την Αγία Παρασκευή, ενώ πριν δυο χρόνια ο τωρινός τεχνικός της ομάδας της Αγχιάλου είχε οδηγήσει στον τελικό την ΑΕ Λεχωνίων/ Νηλέα.

Συνολικά στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής ο Πύρασος έχει 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ για σήμερα όσον αφορά στις απουσίες, οι Αποστολίδης και Βούλγαρης είναι εκτός μάχης, αφού αν και προπονούνται είναι ανέτοιμοι και ο προπονητής δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή τους.

«Είναι ένα δύσκολο ματς καθώς ο αντίπαλος διαθέτει καλή και έμπειρη ομάδα και θα παίξει χωρίς να έχει τίποτα να χάσει. Εμείς είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και το δείξαμε στο ματς με τον Πυργετό. Θεωρώ ότι εάν παρουσιαστούμε σοβαροί, έχουμε τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Είναι ματς με ιδιαιτερότητες, αλλά θέλουμε να βρεθούμε και πάλι στον τελικό, για αυτό θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την πρόκριση» δήλωσε ο εκ των παλαιοτέρων παικτών του Πυράσου Νίκος Μπασδάνης.

Ο Πύρασος για να φθάσει στα ημιτελικά απέκλεισε στην πρώτη φάση τον Ιάσωνα Άλλης Μεριάς 0-2 (23’ Νούσιας, 57’ Μπασδάνης) στη συνέχεια στην Αγχίαλο την ΑΕ Λεχωνίων 3-0 (15’, 50’ Ζαρίφης, 90’ Κωνσταντάκος) και την Αγία Παρασκευή 2-1 (35’ Πετρίδης, 83’ Κίτσος – 31’ Καρτάλης).

Ο σημερινός ημιτελικός έχει ώρα έναρξης 14:30 και σε περίπτωση ισοπαλίας, θα παιχθεί ημίωρη παράταση και πέναλτι εφόσον χρειαστούν.

Ο Εθνικός στην προηγούμενη φάση είχε αποκλείσει στα πέναλτι τον ΓΣ Αλμυρού που την τελευταία 20ετια έχει 3 κατακτήσεις κυπέλλου και άλλες τρεις παρουσίες σε τελικούς, θέλει να περάσει στον τελικό του Μαρτίου αλλά και να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Ο προπονητής Κώστας Κούτσικας εκτίμησε ότι θα γίνει ένα καλό ματς ανάμεσα σε δυο καλές και ποιοτικές ομάδες, ενώ σήμερα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Παναγιώτη Κόκκα που έχει μάλιστα σκοράρει σε δυο ματς κυπέλλου, αλλά και τον ανέτοιμο Άρη Τσουρέλη που προέρχεται από τραυματισμό. Αντίθετα στη διάθεσή του θα είναι 20 παίκτες μεταξύ των οποίων και οι νεοαποκτηθέντες Σκούρας, Ταμιχτσής και Παπαγιανόπουλος.

Ο Εθνικός που στο πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Ε.Π.Σ.Θ. έχει 13 νίκες, 2 ισοπαλίες και καμιά ήττα στο κύπελλο και για να φθάσει στην 4άδα απέκλεισε αρχικά τον Αετό 3-1 (17΄Τσίρος, 53’ Κουτσουνίδης, 90’Κόκκας – 85’ Μαρούγκας), στη συνέχεια στο Διμήνι την ΑΕΔ 1-2 (69’ Κυπτίου – 53’ Κόκκας, 90’ Μπαντέκας) και στα προημιτελικά στα πέναλτι (5-4) τον Γ.Σ.Αλμυρού 3-3 κανονικός αγώνας και παράταση (12’,62’ Ζατσάι,22’ Κουτσουνίδης – 2’, 63’ Πλασταράς, 65’ Λόρι)

-Στον σημερινό ημιτελικό (2.30 μ.μ. στην Αγία Παρασκευή) διαιτητής θα είναι ο Αντώνης Δαλούκας με βοηθούς τους Πετρόπουλο και Τασιόπουλο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου