ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σεφτέ με Νόε Ακόστα Ριβέρα

σεφτέ-με-νόε-ακόστα-ριβέρα-465505

Στην ανακοίνωση της απόκτησης του Ισπανού μεσοεπιθετικού Νόε Ακόστα Ριβέρα προχώρησε χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, με τον 27χρονο ποδοσφαιριστή να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα 2,5 χρόνια παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ Γιώργου Τόρη.

Ο Ακόστα έχει γεννηθεί στις 10 Δεκεμβρίου του 1983 στη Μαδρίτη και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της «Βασίλισσας» Ρεάλ από το 1999 ως και το 2002. Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε στην Colonia Moscardó της Μαδρίτης, όπου σε 20 αγώνες την περίοδο 2002-03 σημείωσε 11 τέρματα. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε να αγωνίζεται στην τρίτη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης με την οποία και είχε 37 εμφανίσεις και επτά τέρματα. Την επόμενη χρονιά έπαιξε με την Μούρθια σε 32 αγώνες, έχοντας παράλληλα και πέντε τέρματα. Την σεζόν 2005/06 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Αλκαλά, έχοντας 26 γκολ και ένα γκολ. Η συνέχεια τον βρήκε στην Β’ ομάδα της Αλμερία με την οποία έπαιξε 35 αγώνες σημειώνοντας επτά τέρματα. Τελευταίος του σταθμός επί ισπανικού εδάφους ήταν η Μοτρίλ στην Γρανάδα με την οποία και αγωνίστηκε για δύο χρόνια κάνοντας 55 παιχνίδια με 9 γκολ. Το βήμα στην Ευρώπη έγινε μέσω της Ρουμανικής Ουνιβερσιτατέα Κλουζ. Με την νεοφώτιστη ομάδα στην πρώτη κατηγορία είχε 21 εμφανίσεις και δύο γκολ. Αυτό που μετρά για τον προπονητή Σάκη Τσιώλη είναι ότι ο Ακόστα βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση κάτι που φάνηκε και από τα εργομετρικά τεστ τα οποία και πέρασε με απόλυτη επιτυχία πριν βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του πρότειναν οι ερυθρόλευκοι. Ο Ακόστας όντας αριστεροπόδαρος μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του παίζοντας από τα άκρα αλλά και από τον άξονα, ενώ έχει ιδιαίτερα καλή πάσα.

Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του Noe Acosta με συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 2,5 ετών. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής υπέγραψε στα γραφεία της ΠΑΕ το συμβόλαιό του, μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, κ. Γιώργο Τόρη».

Μάλιστα ο ίδιος τόνισε μετά την υπογραφή των συμβολαίων: «Νιώθω πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Ολυμπιακό Βόλου, μία ομάδα που έχει ήδη κάνει τη διαφορά από την πρώτη χρονιά που συμμετέχει στη Super League. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να ανεβάσουμε το Βόλο όσο ψηλότερα γίνεται. Ήρθα σε μία ομάδα που έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Ραντεβού στο γήπεδο το Σάββατο». Δηλώσεις έκανε και ο κ. Τόρης τονίζοντας: «Ο Ολυμπιακός Βόλου προχωρά σε μεταγραφές παικτών που θα αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία στην κατάκτηση των στόχων της ομάδας, οι οποίοι είναι πολύ υψηλοί». Τέλος ο Ακόστα θα φορά την φανέλα με το νούμερο 20.

Δύσκολα για Νέμεθ

Τον Κρίσταν Νέμεθ έντυναν στα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού Βόλου τελευταία δημοσιεύματα, ωστόσο η μετακίνηση του Ούγγρου με τη μορφή δανεισμού στην ομάδα της Μαγνησίας δύσκολα θα επιτευχθεί. Από την μία η μετακίνηση του Κώστα Μήτρογλου στον Πανιώνιο αλλά και η εμπιστοσύνη που δείχνει ο Βαλβέρδε στον νεαρό επιθετικό φαίνεται να απομακρύνουν το ενδεχόμενο δανεισμού του. Το βέβαιο είναι πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση στην επίθεση και στο προσκήνιο παραμένουν πάντα τα ονόματα των Τζιλάς, Μπενχά, Ζουφρ, Ροσίνι, Πίντο και Τζεμά οι οποίοι και έχουν προταθεί στην ΠΑΕ. Υπάρχει όμως και η περίπτωση του 30χρονου μέσου Καπούρο για τον οποίο φέρεται να υπάρχει πρόταση.

Δανεικός ο Τσεκούρας

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ο δανεισμός του νεαρού επιθετικού Ανδρέα Τσεκούρα. Νέος σταθμός του για τους επόμενους έξι μήνες θα είναι ο Φωκικός και η ομάδα της Αμφισσας που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου