ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επέστρεψε στην τετράδα

επέστρεψε-στην-τετράδα-466182

Πιο εύκολα απ’ ό,τι θα πίστευε και ο πιο αισιόδοξος κέρδισε η Νίκη χθες το απόγευμα στο Παντελής Μαγουλάς τον Οδυσσέα Αναγέννησης, κατέκτησε τους τρεις βαθμούς και επέστρεψε στην πρώτη τετράδα της κατάταξης του Βορείου Ομίλου της Football League 2. Οι κυανόλευκοι με δυο γκολ του Βλαχοκυριάκου (3’, 45’) και ένα του Πετρά (28’) «σκόρπισαν» με 3-0 την Σερραϊκή ομάδα, που τα τελευταία χρόνια αποτελούσε τον «κακό τους δαίμονα» και αποκατέστησαν το καλό κλίμα.

Το ντεμπούτο του Απόστολου Χαραλαμπίδη στον πάγκο ήταν νικηφόρο, ενώ η ομάδα της Νέας Ιωνίας μετά από τρεις ήττες επέστρεψε στις νίκες κάνοντας ιδανικό ποδαρικό στο 2011 και ανανέωσε τις ελπίδες της.

Οι κυανόλευκοι σκόραραν από τρεις στημένες φάσεις, ωστόσο η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, ήταν ότι οι παίκτες έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση και πάθος, ενώ η ομάδα παρουσιάστηκε με άλλον «αέρα» και πιο ευέλικτη στο κέντρο, κάτι που έκανε πιο γρήγορο το παιχνίδι της.

Η γηπεδούχος ομάδα παρατάχθηκε με πέντε νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με το τελευταίο της παιχνίδι στο 2010 κόντρα στον Τύρναβο. Συγκεκριμένα, Βακουφτσής, Διγκόζης και Σαμαράς που έφυγαν και ο Ντάνισιτς που ήταν τιμωρημένος «άνοιξαν» θέσεις στο βασικό σχήμα. Παράλληλα ο Τάσσος προτιμήθηκε από τον Κόσογλου για να υπερασπιστεί την εστία και η αλήθεια είναι ότι ήταν θετικός και αρκετές φορές χειροκροτήθηκε από την κερκίδα.

Στην αμυντική γραμμή, η αλλαγή είχε να κάνει με την παρουσία του νεαρού Τσικνίδη στο αριστερό άκρο, ενώ ο Καρακώστας τοποθετήθηκε στην δεξιά. Μαϊστρέλλης και Παπαδήμας αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα. Αρκετά θετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα στο κέντρο ήταν ο Σωτρίνης που στην δεύτερη του φετινή παρουσία στην ενδεκάδα έδειξε να μην έχει επηρεαστεί από την «αποχή», ενώ έχασε και δυο καλές ευκαιρίες για τη Νίκη. Στο δεύτερο μέρος με την αλλαγή του Μαϊστρέλλη πέρασε στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Πετράς που προτιμήθηκε να αποτελέσει τον παρτενέρ του στα αμυντικά χαφ, ήταν αναμφίβολα ο κορυφαίος του γηπέδου και μοιράζεται τον τίτλο του MVP με τον Βλαχοκυριάκο. Από το πόδι του Πετρά δημιουργήθηκε το πρώτο γκολ μόλις στο 3’ με σκόρερ τον Βλαχοκυριάκο, ενώ με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε το δεύτερο. Η αποβολή του στο 70’ για «θέατρο» για πέσιμο μέσα στην περιοχή, η οποία θα στερήσει από τη Νίκη τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τους Πόντιους Κατερίνης την Τετάρτη, ήταν μια άτυχη στιγμή στην πολύ καλή παρουσία του και αρκετά αυστηρή απόφαση από τον ρέφερι της αναμέτρησης. Πίσω από τον προωθημένο Γραμματικόπουλο, τοποθετήθηκε ο Νάστος, που παρουσιάστηκε αρκετά ψύχραιμος στις μεταβιβάσεις του, «κατάπιε» αρκετά χιλιόμετρα και πίεζε ψηλά, ενώ Βλαχοκυριάκος και Στουρνάρας κάλυψαν τις δυο πλευρές. Ο Βλαχοκυριάκος με τα δυο γκολ που πέτυχε ήταν αναμφίβολα η αποκάλυψη του αγώνα. Ο νεαρός αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά και στο τρίτο του ματς στο πρωτάθλημα και πρώτο που ξεκίνησε βασικός, βάλθηκε να αποδείξει ότι του άξιζε κάτι περισσότερο από τις ευκαιρίες που είχε πάρει μέχρι χθες. «Περιμένω πολλά περισσότερα από μένα στη συνέχεια. Είμαι ευχαριστημένος από τα δυο γκολ, αλλά μπορώ να παίξω και καλύτερα», είπε ο νεαρός αμέσως μετά το ματς σχολιάζοντας την απόδοση του, ενώ για τη νίκη της ομάδας του τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε αλλά αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε το διπλό την Τετάρτη δεν θα έχουν πετύχει τίποτα».

Το τελευταίο του παιχνίδι με την κυανόλευκη φανέλα έπαιξε χθες ο Μιχάλης Κουτσογιάννης. Να σημειωθεί ότι στο 76’ χτύπησε στο κεφάλι ο Παπαδήμας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αποβλήθηκε για διαμαρτυρία από τον πάγκο ο προπονητής των φιλοξενουμένων Αν. Παντζιαράς.

Κατά την διάρκεια του αγώνα οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας συνεπλάκησαν με τους εννιά φιλάθλους του Οδυσσέα Αναγέννησης, αφού είχαν «ανοικτούς λογαριασμούς» από την περσινή φιλοξενία στις Σέρρες.

Τέλος, το χθεσινό παιχνίδι παρακολούθησε και ο Γιάννης Τσάγγαρης. Την Δευτέρα περιμένει να λυθεί το συμβόλαιο του με την Αναγέννηση Καρδίτσας και αναμένεται να υπογράψει στη Νίκη.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου