ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-466589

Στο Μπάνσκο ο Δημήτρης Κυριαζής  
 
Στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας βρίσκεται ο Βολιώτης χιονοδρόμος Δημήτρης Κυριαζής που μετέχει σήμερα και αύριο στο βαλκανικό κύπελλο αντοχής, ενώ ετοιμάζεται και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του διάθλου.
Ο νεαρός Βολιώτης χιονοδρόμος πήγε στο Μπάνσκο μετά από επιτυχημένο αγώνα στο Μέτσοβο,
ενώ μέσα στο Γενάρη έχει στόχο νέες επιτυχίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Στην Βουλγαρία σήμερα και αύριο, το άλλο σαββατοκύριακο στα 3-5 Πηγάδια Νάουσας θα αγωνισθεί στο σπριντ και την αντοχή, ενώ ο μεγάλος στόχος του 17χρονου Δημήτρη Κυριαζή, που είναι αθλητής του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου αλλά και μέλος της Εθνικής ομάδας Διάθλου, είναι τοι δίαθλο.
Το άθλημα του διάθλου είναι από τα πιο επίπονα της χιονοδρομίας, αφού είναι συνδυασμός δυο αθλημάτων, του σκι αντοχής και της σκοποβολής και ο Κυριαζής βλέπει ψηλά, αφού και τη χρονιά που έφυγε παρά το νεαρό της ηλικίας του διακρίθηκε στο άθλημα του διάθλου και μάλιστα μετέχοντας και σε αγώνες με μεγαλύτερους αντιπάλους…
Ο έφηβος αθλητής του ΕΟΣ Βόλου πρόσφατα συμμετείχε στο καμπ της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διάθλου που έγινε στο Μαρτέλο της Ιταλίας, ενώ είχε επιτυχίες στα δυο φετινά ευρωπαϊκά κύπελλα διάθλου και να ξεχωρίζει ιδιαιτέρα σε αυτό που φιλοξενήθηκε στην Αυστρία.
Ο Βολιώτης διεθνής χιονοδρόμος αθλητής ελπίζοντας σε νέες επιτυχίες το 2011 προετοιμάζεται για το μεγάλο αγώνα που έχει στο πρόγραμμά του και που είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα διάθλου εφήβων που θα φιλοξενηθεί στο Νόβε Μέστο της Τσεχίας.
Επίσης τον Φεβρουάριο πάλι στην Τσεχία και στο Λίμπερετς ο Δημήτρης Κυριαζής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις ολυμπιακές ημέρες Νέων.
 
 
 
 
 
 
Περασμένα ξεχασμένα; Μπορεί όχι. Χρειάζεται όμως σήμερα το απόγευμα στο Παντελής Μαγουλάς, τόσο οι κυανόλευκοι παίκτες να προσπαθήσουν να παραταχθούν ανεπηρέαστοι απ’ όλα αυτά που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στο παιχνίδι με τον Οδυσσέα Αναγέννησης, όσο και οι φίλαθλοι να συντελέσουν με την παρουσία τους στην αλλαγή του κλίματος, να αφήσουν πίσω τους ό,τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και να στηρίξουν την ομάδα…
 
 
Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι το ματς της 16ης αγωνιστικής. Η Νίκη δίνει ένα παιχνίδι καθοριστικό, σε μια περίοδο αρκετά δύσκολη, αφού προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες που της στοίχισαν βαθμολογικά, επειδή ταλαιπωρήθηκε αρκετά το τελευταίο δεκαήμερο από τα «γυμνάσια» που έκανε πάλι ο Γιδόπουλος, αλλά και γιατί αποζητά τη νέα αρχή με έναν νέο προπονητή στον πάγκο της και με την ομάδα αλλαγμένη σε σχέση με το τελευταίο της επίσημο παιχνίδι.
Χρειάζεται ο κόσμος να σταθεί στο πλευρό της ομάδας. Να την βοηθήσει να πάρει τους τρεις βαθμούς, να μειώσει τη διαφορά στους έξι από την κορυφή και αφού επιτευχθεί αυτός ο στόχος που αναμφίβολα θα αλλάξει τον «αέρα» στα κυανόλευκα αποδυτήρια, στη συνέχεια θα γίνουν όλα τα απαραίτητα για να μπορέσει τουλάχιστον το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας, να διεκδικήσει την ανατροπή στο πρωτάθλημα της Football League 2. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το ματς θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τη Νίκη. Η ενδεκάδα θα εμπεριέχει πολλές αλλαγές. Οι φίλαθλοι θα πρέπει να έχουν υπομονή γιατί θα δουν ένα σύνολο εντελώς διαφορετικό. Διγκόζης, Σαμαράς, Βακουφτσής, που αποχώρησαν από την ομάδα και ο Ντάνισιτς που είναι τιμωρημένος θα είναι τέσσερις παίκτες, που μέχρι πρότινος ήταν βασικοί, αλλά σήμερα δεν θα βρίσκονται στην ενδεκάδα. Χρειάζεται υπομονή και στήριξη στους ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να αγωνιστούν στο σημερινό ματς.
Γκρίνια, μουρμούρα, απογοήτευση, μιζέρια, θα πρέπει να μείνουν έξω από το γήπεδο της Μαιάνδρου. Ας είναι αυτό το πρώτο ματς της χρονιάς η απαρχή για να αλλάξει γενικότερα η νοοτροπία. Αλλωστε η ομάδα θα έχει στον πάγκο ένα νέο προπονητή, που ήρθε με όρεξη και διάθεση να δουλέψει, ενώ επίσης στο γήπεδο θα υπάρχουν και νέα πρόσωπα, που θα πρέπει να εκλάβουν ένα θετικό κλίμα.
Ο Οδυσσέας Αναγέννησης μπορεί να βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία, όμως αποτελεί έναν επικίνδυνο αντίπαλο και έρχεται με την ψυχολογία ότι θα βρει τη Νίκη «λαβωμένη» και πώς θα μπορέσει να «χτυπήσει» ένα θετικό αποτέλεσμα στο Παντελής Μαγουλάς. Η απάντηση δεν θα δοθεί μόνο από τους παίκτες, αλλά και από το πρώτο λεπτό από την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες. Η Νίκη επιτέλους πρέπει ενωμένη να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της. 
 
 
 
 
 
Κοινό παρελθόν…
Ο Μπουσινάκης ξεκίνησε την σεζόν στον Ιωνικό, αλλά πριν προλάβει να παίξει σε επίσημο παιχνίδι, αποχώρησε από την ομάδα. Το ίδιο περίπου συνέβη και με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη. Πέρασε για μερικές ημέρες πριν λίγο καιρό από την ομάδα της Νίκαιας, αλλά πριν κοουτσάρει σε επίσημο ματς, έφυγε… Οι δυο τους με λίγες ημέρες διαφορά βρέθηκαν στη Νίκη Βόλου. Ο Έλληνας τεχνικός με τον Στέλιο Μαϊστρέλλη συνεργάστηκε εν τω μεταξύ στα Τρίκαλα.
Αγ. Θαν.
 
Επιστροφές;
Δύο παίκτες που έφυγαν πριν δύο χρόνια από τη Νίκη Βόλου, έπαιξαν δηλαδή στην ομάδα, την πρώτη χρονιά του Γιδόπουλου στην ΠΑΕ και αγωνίστηκαν στην συνέχεια στην Β’ Εθνική, βλέπουν με καλό μάτι την επιστροφή τους στη κυανόλευκη ομάδα. Μάλιστα ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν έχει αποκλειστεί και από τη διοίκηση της ΠΑΕ…
Αγ. Θαν.
 
Ραντεβού με Μπαϊμάκη
Ραντεβού με τον τερματοφύλακα, Μπαϊμάκη θα έχει ο Στράτος Γιδόπουλος. Ο νεαρός φέρεται να έχει ζητήσει να αποχωρήσει από την ομάδα… Η περίπτωσή του θα ξεκαθαρίσει μέχρι αύριο.
Αγ. Θαν.
 
«Σφίγγα»
Παρών στην χθεσινή προπόνηση της Νίκης στο Παντελής Μαγουλάς ήταν ο Γιώργος Βαλαχής. Οσο και να τον ρωτούσαν όμως για τις μεταγραφικές εξελίξεις στην ομάδα, δεν έβγαζε κουβέντα… «Σφίγγα» ο εξωδιοικητικός παράγοντας της Νίκης, η στάση του όμως και η διάθεση για χιούμορ άφηνε ελπίδες αισιοδοξίας.
Αγ. Θαν.
 
Το γούρι
Το ίδιο γούρι όπως στο ματς με τον Παναθηναϊκό θα έχουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στην Αγίου Δημητρίου… Ελπίζοντας βέβαια στην επανάληψη του πανηγυρικού κλίματος.
Β.Ζ
 
Η 3η επιλογή
Η τρίτη επιλογή για τον Ολυμπιακό ο Ντάριο Φερνάντεζ φαίνεται να ενδιαφέρει κι άλλες ομάδες. Ο πρώην του Πανιωνίου και του Αρη, μπήκε στη λίστα του Αστέρα, ο οποίος άρχισε τις διερευνητικές επαφές με τον 32χρονο Αργεντινό αλλά η Μπεϊτάρ στην οποία αγωνιζόταν ο Ντάριο, αξίωσε ένα ποσό κοντά στις 100.000 ευρώ προκειμένου να παραχωρήσει τον παίκτη.
Άλλες πληροφορίες όμως μιλούν και για την Αλκή της Κύπρου.
Β.Ζ
 
Να τελειώνει
Χωρίς νίκη σε ματς με τον Οδυσσέα είναι η Νίκη και σήμερα αυτό πρέπει να τελειώνει.
Επίσης κανένα ματς Νίκης-Οδυσσέα δεν τέλειωσε με 22 παίκτες, αφού πάντα υπήρχαν αποβολές.
Β.Ζ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τυνήσιο από Γαλλία ή από Πράγα;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου