ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ποιότητα, πληρότητα και ομοιογένεια

ποιότητα-πληρότητα-και-ομοιογένεια-797518

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Πιο δυνατός, πιο ποιοτικός, πιο ουσιαστικός, πιο έμπειρος, πιο φιλόδοξος, αλλα και πιο αποφασισμένος να πετύχει θέλει να είναι στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής ο Ολυμπιακός Βόλου και έχοντας μάθει από λάθη περασμένων ετών με περισσότερη σοβαρότητα και οργάνωση να δικαιώσει και την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του κόσμου…αλλάζοντας κατηγορία…

Ο Ολυμπιακός Βόλου φαίνεται να έχει φέτος εκτός από ποιότητα παικτών πληρότητα και ομοιογένεια, και αν αυτό θα φανεί στο γήπεδο το “δείγμα” ώς τώρα είναι θετικό καθώς οι ποδοσφαιριστές του ρόστερ φαίνεται να γνωρίζονται μεταξύ τους κάνοντας πιο εύκολο το έργο του προπονητή Περικλή Αμανατίδη ο οποίος και αυτός έχει συνεργαστεί ξανά με αρκετούς.

Στον φετινό Ολυμπιακό στόχος δεν είναι απλά να έχει στο ρόστερ του μόνο καλούς παίκτες με πλούσια βιογραφικά, αλλά να είναι …ομάδα και να υπάρχουν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις σε κάθε θέση και να υπάρχουν και παίκτες που να μπορούν να αγωνίζονται και σε παραπάνω από μια θέση, ενώ για κάθε θέση θα υπάρχουν τουλάχιστον δυο.

Από αρκετά νωρίς έκλεισαν οι θέσεις του τερματοφύλακα καθώς αποκτήθηκε ο Αστέριος Γιακουμής έχοντας εμπειρία τόσο από Football League και επέστρεψε ο Κώστας Παλιούρας, γνώριμος στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς ήταν στην ομάδα το 2016-2017 ενώ υπήρξε ανανέωση της συνεργασίας με τον 18χρονο τερματοφύλακα Αχιλλέα Κωνσταντίνου, που πέρσι πήρε την πρώτη του εμπειρία από τη Γ΄ Εθνική…

Στο δεξί άκρο της άμυνας υπάρχει η εμπειρία του Καρδιτσιώτη Σάκη Σάββα με 194 συμμετοχές σε αγώνες εθνικών κατηγοριών, ενώ αποκτήθηκε και ο νεαρός μεν αλλά με εμπειρίες Θανάσης Μαργαρίτης, ενώ στην αριστερή πλευρά υπάρχει η πολυτέλεια του Νίκου Μπουτζίκου που θα αγωνιστεί πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική, η επιστροφή από τραυματισμό του Ανδρέα Κόκα, ενώ υπάρχει και ο νεαρός Βαγγέλης Αγγελής!

Για το κέντρο της άμυνας υπάρχουν από πέρσι ο Χρήστος Νόνης και ο ελπιδοφόρος Σεραφείμ Παπαϊωάννου, ενώ προστέθηκε κι ένα όνομα εγγύηση αυτό του Βραζιλιάνου Λεάντρο Πίντο επίσης πολυτέλεια στην κατηγορία, ενώ τη θέση μπορεί να καλύψει αν χρειαστεί και ο επίσης νεοαποκτηθείς Μπάμπης Οικονομόπουλος που πάντως αποκτήθηκε με την εμπειρία 167 αγώνων Β΄ αλλά και Α΄ Εθνικής για αμυντικό χαφ… Στη θέση αυτή υπάρχει ο Στάθης Ρόκας με συνολικά 319 συμμετοχές, ο Νιγηριανός Ντειβιντ Ναζίμ και ακόμη και ο Κλεβί Κόλα ενώ πιο μπροστά στο χώρο του κέντρου αλλά και πλάγια υπάρχει ποιότητα με τους Αντώνη Καμπλιώνη, Πέτρο Διβανέ και Γρηγόρη Ευθυμιάδη ενώ σημαντική είναι και η τελευταία προσθήκη του επιτελικού Άρη Λώττα ένας ακόμη ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ενώ υπάρχει και μέλλον με τους Δημήτρη Ζάχο και Θανάση Καναβό…

Επιθετικά τώρα που πέρσι υστέρησε η ομάδα, τώρα ίσως να είναι και η δυνατή της γραμμή με δυο σημαντικές μεταγραφές του Αντώνη-Ροντιόν Ζγκούρι και του Βασίλη Σαχινίδη ενώ υπήρξε και η επιστροφή του Κώστα Φλίγκου και μια παραμονή με μέλλον αυτή του Νίκου Μπέικου.

Χαρακτηριστικό της επιθετικής γραμμής είναι ότι θα είναι πλέον συμπαίκτες δύο παίκτες που είχαν “κόντρα” στα γκολ πρόπερσι όταν ο Φλίγκος πέτυχε 19 γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα και ο Σαχινίδης 14 με τον Απόλλωνα Λάρισας κερδίζοντας πρωτάθλημα, ενώ ο Σαχινίδης συνυπήρξε πέρσι στην ίδια 11αδα με τον Ζγκούρι στα Τρίκαλα…

Το ευχάριστο για την καλύτερη ομοιογένεια που θα κάνει τον Ολυμπιακό ομάδα είναι συνύπαρξη πολλών παικτών σε άλλες ομάδες ενώ υπάρχει και περσινός κορμός με τους Ρόκα, Σάββα, Κόκα, Κόλα, Νόνη, Διβανέ, Καμπλιώνη, Ευθυμιάδη, Παπαϊωάννου και τους Κωνσταντίνου, Αγγελή, Πατσή, Ζάχο και Μπέικο, ενώ την ομάδα γνωρίζουν και οι Παλιούρας, Μπουτζίκος και Φλίγκος….

Ο τερματοφύλακας Γιακουμής ήταν συμπαίκτης με τον Οικονομόπουλο φέτος στην Σπάρτη, αλλά και στον Αγροτικό Αστέρα με τον Μπουτζίκο, ο οποίος στο προηγούμενο “πέρασμά” του από τον Ολυμπιακό είχε πάλι αρχηγό τον Ρόκα (2014-΄15) αλλά και προπονητή για 3 ματς τον τωρινό τεχνικό διευθυντή Θωμά Μακρή.

Ο Σαχινίδης ήταν συμπαίκτης με αρκετούς, καθώς πήρε πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα Λ. και στην ίδια 11άδα ήταν οι Σάββας, Καμπλιώνης, Διβανές, ενώ πέρσι στα Τρίκαλα ήταν μαζί με Λεάντρο Πίντο και Ζγκούρι ενώ στην ίδια ομάδα (14-15) συνεργάστηκε και με Αμανατίδη και όταν ήταν στον Αγρ. Αστέρα (11-12) γκολκίπερ ήταν ο Γιακουμής!

Ο Φλίγκος στα ερυθρόλευκα ως πρώτος σκόρερ είχε ξανά συμπαίκτες τους Παλιούρα, Κόκα, Αγγελή και Ευθυμιάδη ο οποίος ήταν μαζί με τον Νόνη στη Ζάκυνθο, ενώ και ο Νιγηριανός Ναζίμ είναι γνώριμος του Π. Αμανατίδη από την περσινή κοινή θητεία στον Πανσερραϊκό….

Ο Λώττας έχει κάνει συμπαίκτης με τον Ευθυμιάδη στον Κισσαμικό (15-16 παίζοντας και ως αντίπαλος του Ολυμπιακού) αλλά και με τον Οικονομόπουλο στην Σπάρτη (16-17), ενώ σαν αντίπαλος των ερυθρόλευκων είχε σκοράρει ως παίκτης του Καραϊσκάκη

Η ποιότητα, η πληρότητα, οι εναλλακτικές λύσεις και η ομοιογένεια στην ομάδα, σε συνδυασμό με την διοικητική οργάνωση και τον ενθουσιασμό που υπάρχει είναι σημαντικά στοιχεία που όλοι περιμένουν να μεταφραστούν σε επιτυχίες στο γήπεδο και που θα φέρουν στο τέλος την άνοδο και την επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες….

Όσον αφορά στην περαιτέρω ενίσχυση θα υπάρχει αναμονή ακόμη και μετά την έναρξη της προετοιμασίας την Δευτέρα 23 Ιουλίου. Πριν από την “πρώτη” θα υπάρξει στις 18/7 άλλη μια ερυθρόλευκη εκδήλωση στο κέντρο «Φίλια Γη» προς την Άλλη Μεριά όπου θα γίνει παρουσίαση των νέων εμφανίσεων της ομάδας που φέτος ντύνει η αθλητική εταιρεία «Zeus» και παράλληλα παρουσίαση νέων παικτών και του μεγάλου χορηγού.

Ο Ολυμπιακός τη νέα χρονιά θα αγωνιστεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και ξεκινά προετοιμασία στον Βόλο 23/7, ενώ στις 30 Ιουλίου «ανεβαίνει» στο Ελατοχώρι Πιερίας για το βασικό στάδιο και εκεί θα παραμείνει έως τις 9 Αυγούστου, ενώ μετά θα υπάρχει το μοντάρισμα μέσα από τα φιλικά.

Ως τώρα φιλικά του Αυγούστου που έχει επίσημα ανακοινώσει ο Ολυμπιακός Βόλου είναι στις 22 Αυγούστου στην Καλαμπάκα με τα Μετέωρα, στις 26 Αυγούστου στον Βόλο με τον Α.Ο. Τρίκαλα, όπως και 1 Σεπτεμβρίου με τον Ηρακλή, ενώ αναμένονται και ανακοινώσεις για το πρώτο φιλικό με τον Αρη στις 12/8, ένα με Ολυμπιακό Πειραιά ή τη Λάρισα και ακόμη με αντιπάλους ομάδες της κατηγορίας όπως ο Θησέας, ο ΓΣ Αλμυρού, ο Ύπατος και η Στυλίδα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και ανακοίνωση για την επίσημη λειτουργία και για τα νέα γραφεία στο κέντρο του Βόλου που βρίσκονται στην οδό Ιάσονος με Λώρη, στον 5ο όροφο όπου θα μπορεί κάποιος να αγοράζει διαρκείας, για τα οποία ήδη υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους φιλάθλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου