ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Μονομαχία» παρηγοριάς…

μονομαχία-παρηγοριάς-797840

Σήμερα στις 5 μ.μ. στην Αγία Πετρούπολη, Βέλγιο και Αγγλία καλούνται να ξεχάσουν το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό του Μουντιάλ και να επικεντρωθούν στο να κατακτήσουν την τρίτη θέση στο τουρνουά. Υπενθυμίζεται ότι οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων, σε ματς δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τους Βέλγους να επικρατούν με σκορ 1-0.

Το Βέλγιο έφθασε ένα βήμα από τον τελικό αλλά απέτυχε, το εμπόδιο της Γαλλίας αποδείχθηκε ανυπέρβλητο. Προηγουμένως, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είχαν σημειώσει τη μεγάλη έκπληξη, αφήνοντας εκτός συνέχειας τη Βραζιλία.

«Είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση, η επιδίωξή μας ήταν να βρεθούμε στον τελικό. Αν κοιτάξουμε πίσω στο παρελθόν, όμως, θα διαπιστώσουμε ότι το Βέλγιο έχει πετύχει μεγάλη επιτυχία το 1986, τερματίζοντας τέταρτο στο Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς. Οπότε, η κατάκτηση της τρίτης θέσης είναι σημαντικός στόχος» υποστήριξε ο Μαρτίνεθ.

Η πορεία της Αγγλίας στη φετινή διοργάνωση ήταν πολύ καλή με δεδομένο ότι στα προηγούμενα Μουντιάλ δεν είχε κατορθώσει να ξεχωρίσει. Στο ματς των ημιτελικών με την Κροατία, προηγήθηκε, χάρη σε πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του χαφ Τριπιέρ, με τον φορ Κέιν να σπαταλά μία μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Στην επανάληψη, όμως, οι Κροάτες ισοφάρισαν με τον Πέρισιτς και οδήγησαν τον αγώνα στην παράταση, όπου ο Μάντζουκιτς τους χάρισε την πρόκριση στον τελικό.

«Η ομάδα μου έχει ανάγκη από τέτοια σημαντικά παιχνίδια ώστε να ωριμάσει και να αποκτήσει τη νοοτροπία του νικητή. Αν δούμε όλες τις εθνικές ομάδες που είχαν σπουδαίες επιτυχίες, προηγουμένως είχαν κάποια αξιοσημείωτη αποτυχία. Δεν τα κατάφεραν, δηλαδή, με την πρώτη φορά. Αποκτώντας την εμπειρία, επέστρεψαν δριμύτερες και πέτυχαν, αυτό θέλουμε να κάνουμε και εμείς» δήλωσε ο Σάουθγκεϊτ.

Σημασία έχει ότι οι δύο ηττημένες ομάδες των ημιτελικών, Βέλγιο και Αγγλία θα αναμετρηθούν στις 17.00 (ΕΡΤ 1) στον μικρό τελικού του Μουντιάλ με έπαθλο την τρίτη θέση και το διακύβευμα της τρίτης θέσης σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο μόνο μικρό δεν είναι,

Για το Βέλγιο δεν υπάρχουν τιμωρημένοι παίκτες, έτσι όλοι είναι διαθέσιμοι για τον προπονητή τους και ο Μαρτίνεθ δεν πρόκειται να αλλάξει το 3-4-3. Θέση στη βασική 11αδα διεκδικεί ο Μέρτενς αντί του Ντεμπελέ και σε αυτή την περίπτωση ο Ντε Μπρούινε από την 3αδα της επίθεσης θα κατέβει στο χώρο του κέντρου.

Η Αγγλία με το 3-5-2 του Σάουθγκειτ είναι με Κέην, Στέρλινγκ στην επίθεση και πίσω τους οι Αλι, Λίνγκαρντ, Χέντερσον. Δεξιά και αριστερά σε θέση φουλ μπακ Τρίπιερ και Γιανγκ αντιστοίχως, 3αδα στα στόπερ οι Μαγκουάιρ, Στόουνς, Γουόκερ.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και την τελευταία αγωνιστική των ομίλων σε ένα όμως αδιάφορο παιχνίδι, αφού η πρόκριση είχε κριθεί και παιζόταν μόνο η πρωτιά, αλλά οι Αγγλοι δεν έδειξαν να τη θέλουν και πολύ. Και οι δύο ομάδες είχαν κατέβει με πολλές αλλαγές με τους Βέλγους να κερδίζουν τελικά με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Γιανουζάι, ενώ γενικότερα στα στατιστικά της προϊστορίας για τον αγώνα Αγγλία – Βέλγιο αυτά είναι συντριπτικά υπέρ των Αγγλων που μετρούν 21 νίκες έναντι 5 των Βέλγων ενώ και 5 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου