ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και ο Αρ. Λώττας στον Ολυμπιακό για άνοδο

και-ο-αρ-λώττας-στον-ολυμπιακό-για-άνοδ-798521

Άλλη μια σημαντική προσθήκη έκανε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου. Εν μέσω της αντιπαράθεσης με τη Δημοτική Αρχή για το ΕΑΚ, δεν σταματά να ενισχύεται με στόχο η ομάδα αγωνιστικά να είναι αχτύπητη τη νέα αγωνιστική περίοδο και με πληρότητα, ποιότητα και λύσεις σε όλες τις γραμμές, σε συνδυασμό με τη συσπείρωση του κόσμου, την αισιοδοξία και την οργάνωση …να αλλάξει κατηγορία…

Από την παραπάνω κατηγορία ήρθε χθες και η νέα μεταγραφική επιτυχία για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς οι διοικούντες των «ερυθρολεύκων» συνεχίζοντας να κερδίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου έφεραν στην ομάδα έναν πολύ έμπειρο και ικανότατο ποδοσφαιριστή, που είναι ο Άρης Λώττας με πολλές παραστάσεις και γνωρίζοντας τον πρωταθλητισμό αφού άλλωστε και πριν λίγο καιρό πανηγύρισε άνοδο με τον Αρη σκοράροντας στην τελευταία αγωνιστική, ενώ το ίδιο έχει κάνει και με άλλες ομάδες στο παρελθόν…

Ο Λώττας που αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος είχε πάει στον Αρη από την Σπάρτη, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον Φωστήρα, στο Χαϊδάρι, στη Δόξα Κρανούλας, στον Εθνικό Φιλιππιάδας, στην Καλλονή, στον Πανηλειακό, στην Κόρινθο, στον Δωτιέα Αγιάς, στον Κισσαμικό με άνοδο, έχει περάσει από στη βουλγαρική Λοκομοτίβ Μέζντρα και είχε και μια συμμετοχή με την Κέρκυρα στη Σούπερ Λιγκ ενώ πρόπερσι ήταν στην Α.Ε. Καραϊσκάκης με την οποία έχει σκοράρει σε βάρος του Ολυμπιακού

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου: «Ο Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου 1937 και η Εκτελεστική Επιτροπή Ποδοσφαίρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έναρξη συνεργασίας με τον επιτελικό μέσο Λώττα Αριστείδη.

Με την απόκτηση ενός ακόμη ποιοτικού ποδοσφαιριστή συνέχισε η διοίκηση την ενίσχυση της ομάδας, ώστε να είναι πανέτοιμη για την έναρξη της προετοιμασίας και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Τα κομμάτια του πάζλ ένα -ένα συντίθενται.

O Αριστείδης Λώττας, γεννήθηκε στα Γιαννιτσά στις 16/9/1988 και αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος. Αγωνίστηκε αρχικά στον Φωστήρα και στη συνέχεια έπαιξε σε Χαϊδάρι, Λοκομοτίβ Μέζντρα (Βουλγαρία), Δόξα Κρανούλας, Εθνικό Φιλιππιάδας, Καλλονή, Πανηλειακό, Κέρκυρα (Α’ Εθνική), Κόρινθο, Δωτιέα Αγιάς, Κισσαμικό (δύο χρόνια σε Γ’ και Β’ Εθνική κατηγορία), Α.Ε. Καραϊσκάκης και πέρυσι στη Σπάρτη μέχρι τον Ιανουάριο (18 συμμετοχές) και στη συνέχεια στον Άρη Θεσσαλονίκης, όπου πανηγύρισε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Αριστείδης Λώττας, όπως φαίνεται και από το βιογραφικό του, είναι παίκτης υψηλών προδιαγραφών και ανταποκρίθηκε στις ενέργειες της διοίκησης για τον απόκτησή του, γιατί πείστηκε από όλα όσα είδε στον φετινό Ολυμπιακό Βόλου και από τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί για την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 και η Εκτελεστική Επιτροπή Ποδοσφαίρου εύχονται στο νέο αθλητή μας υγεία και καλή επιτυχία στην ομάδα μας. Ολυμπιακός Βόλου για πάντα…».

Ανακοινώσεις για το ΕΑΚ

Ανακοίνωση – απάντηση προς τους δημοτικούς συμβούλους και τη δική τους ανακοίνωση, εξέδωσε χθες εκ νέου το ΔΣ του ΑΣ Ολυμπιακός για το θέμα της άρνησης παραχώρησης του ΕΑΚ για την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας που όπως τονίζεται «ζητεί και δεν παίρνει ούτε τα αυτονόητα»… Η ανακοίνωση αναλυτικά: «Οι ανακοινώσεις, για όσους θέλουν να αφήνουν υπονοούμενα για «ανωνυμίες» και ανυπόγραφα δελτία Τύπου, μας βρίσκουν αδιάφορους, διότι όλα τα δελτία Τύπου του συλλόγου μας αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα μας και είναι επίσημα και ομόφωνα αποφασισμένα από τη διοίκησή του.

Δηλώνουμε ότι δεν κάνουμε πολιτική, δεν μας ενδιαφέρει αυτό και το μόνο που ζητήθηκε από τους ερωτώμενους δημοτικούς συμβούλους ήταν να τοποθετηθούν, αν συμφωνούν με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, στην οποία συμμετέχουν, με ό,τι γίνεται εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου. Αυτό τους ζητήθηκε και σ΄ αυτό δεν απάντησαν.

Το μόνο που πράττουμε είναι η προάσπιση των συμφερόντων του Ολυμπιακού Βόλου και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε, ζητώντας πλήρη ισονομία. Αυτό στο οποίο οι ερωτώμενοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν απάντησαν, είναι πώς διασφαλίζεται αυτή η ισονομία, όταν η νεοφερμένη ομάδα αγωνίζεται στο «στολίδι» (γήπεδο Νεάπολης), προπονείται στο ΕΑΚ Βόλου και χρησιμοποιεί και το γήπεδο Πορταριάς. Και τα τρία δημοτικά γήπεδα, ενώ η ομάδα μας δεν είναι ευπρόσδεκτη «ούτε έξω από το ΕΑΚ». Για να μην αναφερθούμε στην έκκληση του πρώτου πολίτη της πόλης να μην «δοθεί ούτε ένα ευρώ στον Ολυμπιακό Βόλου γιατί είναι χαμένα λεφτά».

Ο Ολυμπιακός Βόλου ζητεί και δεν παίρνει ούτε τα αυτονόητα, ενώ ακόμη και οι εκπεφρασμένες έγγραφες αποφάσεις τους αναιρούνται ανάλογα της διάθεσης που υπάρχει εκείνη τη στιγμή.

Αυτή είναι η «ταμπακέρα» κύριοι και γι’ αυτούς τους λόγους εκδόθηκε η ανακοίνωσή μας.

Είμαστε σίγουροι, ότι είστε γνώστες των πραγματικών γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στα αθλητικά δρώμενα της πόλης και είναι στο χέρι σας η επιβολή της πραγματικής ισονομίας και όχι αυτής που κάποιοι νομίζουν ότι επικρατεί σήμερα στους αθλητικούς χώρους και που κάνουμε γνωστό προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι μόνο αυτοί μας ενδιαφέρουν».

Επιπλέον χθες ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Ιάσων Χατζής μιλώντας στον Sport fm 89.5 ανέφερε πως τη διοίκηση την ενδιαφέρει μόνο το καλό του συλλόγου και κανείς δεν ασχολείται με οικονομικά και πολιτικά οφέλη, ενώ τόνισε πως κάποιοι που μιλούν για ισονομία καλό είναι να κοιταχθούν στα μάτια και να «συγκρίνουν» αποφάσεις, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός λειτουργεί θεσμικά …

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος πήρε θέση επί του θέματος και με δήλωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανέφερε: «Ως φυσικό πρόσωπο και ως Δήμαρχος Βόλου, αν και έχω αντικειμενικά να ασχοληθώ, με πολύ πιο ουσιώδη και σημαντικά θέματα από το να απαντώ σε ανακοινώσεις περιέργων παραγόντων, εν τούτοις το πράττω σεβόμενος τον σύλλογο που αγάπησα και υπηρέτησα επί τόσα χρόνια και κυρίως τον αγνό ανιδιοτελή φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου.

Διαπιστώνω λοιπόν πως ουδεμία αναφορά υπάρχει για την περίφημη «ταμπακιέρα» στον πόλεμο ανακοινώσεων που επιδίδεται για να καλύψει την αδυναμία της η σημερινή διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και την ευθύνη της να λογοδοτήσει ενώπιον ολόκληρης της κοινωνίας και όχι κάποιων δεκάδων οπαδών.

Εύχομαι οι συντάκτες των ανακοινώσεων αυτών σκόπιμα να αποφεύγουν να εξηγήσουν στο σύνολο της κοινωνίας τα πεπραγμένα τους, αλλά και το είδος των σχέσεών τους με τον Δήμο και την πόλη, και να μη συμβαίνει αυτό λόγω αδυναμίας αντίληψης της πραγματικότητας. Και εξηγούμαι:

Η πόλη και όχι οι Austrian και οι κάθε λογής Τζίληδες και Τσιτσιρίγκοι περιμένει να μάθει πόσα ακριβώς (ή και το περίπου) έδωσαν, αν έδωσαν, όλα αυτά τα χρόνια για τη χρήση δημοτικών εγκαταστάσεων, που φυσικά δεν είναι ιδιόκτητες, αλλά αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των πολιτών.

Πώς ακριβώς θεωρούν την έννοια και την ουσία της ισονομίας μεταξύ των ομάδων; Όταν οι ίδιοι δεν πληρώνουν ένα ευρώ και η νέα ομάδα, που πλέον φαίνεται ότι υπάρχουν μόνο για να αντιπαρατίθενται με αυτή, έχει καταβάλει για τη χρήση των ξενώνων, του ΕΑΚ και της Νεάπολης, σε σχέση με αυτούς έστω και ένα ευρώ, αλλά έχει προχωρήσει και σε επενδύσεις που ιδιαίτερα το γήπεδο της Νεάπολης το έχει καταστήσει ένα πραγματικό στολίδι;

Ας εξηγήσουν ακόμη γιατί η νέα ποδοσφαιρική ομάδα επέλεξε να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της στο Πήλιο, κάνοντας έτσι μια ακόμα ιδιαίτερα σημαντική τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία, διαθέτοντας αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ακόμα και με την ενοικίαση του γηπέδου προετοιμασίας από το ξενοδοχείο που θα την φιλοξενήσει, την ίδια ώρα που η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου προσφέρει τι στην τοπική κοινωνία;

Ας συνεχίσουν, λοιπόν, να παίζουν με τις ανακοινώσεις και τη δημιουργία κλίματος διχασμού και διχόνοιας, αφού μόνο σε τέτοιες συνθήκες μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν. Αν νομίζουν, όμως, ότι έτσι θα κρύψουν από την κοινωνία την αδυναμία και τη διαπιστωμένη ανικανότητά τους είναι γελασμένοι. Εγώ ως Δήμαρχος τηρώ απαρέγκλιτα τη θέση που είχα διατυπώσει εξ αρχής ότι δεν θα βοηθηθεί από τον Δήμο ούτε η Νίκη ούτε ο Ολυμπιακός και έτσι θα συνεχίσω. Τηρώντας ίσες αποστάσεις σε όλους και χωρίς να αναζητώ να μετακυλήσω αλλού ευθύνες, όπως κάνουν οι συντάκτες των συγκεκριμένων διχαστικών ανακοινώσεων

ΥΓ. Προσωπικά συνεχίζω να λατρεύω τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, όπως κι εκείνοι με λατρεύουν. Και για αυτό λυπάμαι που μια τέτοια ομάδα κατάντησε άθυρμα μιας ομάδας ανθρώπων, που βρήκαν ανοιχτή πόρτα και μπήκαν, και τη χρησιμοποιούν σε μικροκομματικά και πολιτικά παιχνίδια».

Στο μεταξύ οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου Λαΐνας Ιωάννης και Αχιλλέας Καλυβιώτης με ερώτησή τους ζητούν όπως ενημερώσει το ΔΟΕΠΑΠ /ΔΗΠΕΘΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο τους λόγους που το ΕΑΚ δεν μπορεί να παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό και να γνωστοποιηθούν οι τεχνικοί λόγοι του εν λόγω γηπέδου που ήταν και η αιτία απόρριψης του αιτήματος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου