ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-466926

Λαρισαίοι πολιορκημένοι!!!  
 
Με άγριες διαθέσεις περίμεναν τους παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής της Λάρισας, στην πόλη οι οπαδοί της ομάδας μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οπαδοί υποδέχθηκαν τους ποδοσφαιριστές με γιαούρτια και πέτρες, ενώ κράτησαν τα μέλη της αποστολή μέσα στο πούλμαν για περίπου πέντε ώρες μετά την ώρα άφιξης!!!
Περίπου 500 άτομα είχαν στηθεί έξω από ξενοδοχείο της πόλης για να δουν το λεωφορείο που μετέφερε της αποστολή της ΑΕΛ. Μόλις έγινε αντιληπτό, οι οπαδοί άρχισαν να πετούν γιαούρτια και πέτρες, σπάζοντας δύο παράθυρα, ανάβοντας και φωτιές σε κάδους.
Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή. Τα συνθήματα κατά των παικτών έδιναν και έπαιρναν, με τους επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών να ζητούν από τους παίκτες να βγουν έξω από το πούλμαν για να μιλήσουν μαζί τους.
Βλέποντας τις άγριες διαθέσεις των οπαδών οι παίκτες της ΑΕΛ δεν έβγαιναν έξω από το λεωφορείο και από τις δύο μετά τα μεσάνυχτα που έφτασε η αποστολή παρέμεναν κλεισμένοι μέσα σε αυτό.
Η πρώτη προσπάθεια έγινε μετά από κάμποση ώρα με τον γυμναστή και έναν παίκτη να βγαίνουν από το πούλμαν και να εισέρχονται στο ξενοδοχείο.
Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές όμως παρέμειναν μέσα στο λεωφορείο. Εκεί συνέχισαν να βρίσκονται για τις υπόλοιπες ώρες. Μετά από περίπου πέντε ώρες παραμονής και με την παρέμβαση της αστυνομίας το πούλμαν έκανε κάποια μέτρα και μπήκε στο γκαράζ του ξενοδοχείου.
Οι οπαδοί παρέμεναν έξω από το ξενοδοχείο και ζητούσαν τον Νίκο Νταμπίζα να μιλήσει μαζί τους. Έτσι ο αρχηγός της ομάδας έκανε την εμφάνισή του, αλλά παρά τις προσπάθειές του να πείσει τους οπαδούς ότι οι όλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τον υποβιβασμό, δεν τα κατάφερε. Λίγο αργότερα ο Νταμπίζας επέστρεψε στο πούλμαν.
 
 
 

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να δημιουργήθηκε από την αρχή, μπορεί να ξεκίνησε με νέες προσδοκίες και η «αναγέννησή» του να έγινε αποδεκτή με θερμό χειροκρότημα και με ενθουσιασμό, όμως φαίνεται πως δεν κατάφερε να απαλλαγεί ποτέ από τη «μοίρα» του που τον θέλει να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα…
 
 
Τόσα χρόνια όλοι λέγαμε ότι δεν αξίζει στον Ολυμπιακό να μην έχει Ερασιτέχνη, όλοι ρίχναμε ευθύνες για τη διάλυση εν νυκτί του ιστορικού γυναικείου τμήματος μπάσκετ, όλοι ντρεπόμασταν για το «έγκλημα» που είχε διαπραχθεί, άπαντες λυπόμασταν για τη μιζέρια που είχε απλωθεί στο «μητρικό σωματείο» του Ολυμπιακού. Δόθηκε σε όλους μας η ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την ιστορία, να αλλάξουμε τα δεδομένα, να κάνουμε ξανά τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό δυνατό, όμως η αλήθεια είναι ότι μείναμε μόνο στα λόγια.
Το θέμα δεν είναι φέτος αν θα πέσει Κατηγορία η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου που αγωνίζεται στην Α1 Εθνική Κατηγορία και αποτελεί την «βιτρίνα» του συλλόγου. Αλλά το να κρατηθεί η αξιοπρέπεια της ομάδας, να μην διαλυθεί, να ολοκληρώσει με ψηλά το κεφάλι τις υποχρεώσεις της και να μην επαναληφθεί η ιστορία και αμαυρωθεί πάλι το όνομα του ιστορικού αυτού σωματείου. Το αγωνιστικό αποτέλεσμα δεν θα πειράξει τόσο, αν έρθει φυσιολογικά. Δεν πειράζει αν η ομάδα θα είναι στην Α2, αφού οικονομικά δεν μπορεί να σταθεί, είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα. Να «πέσει» όμως στο γήπεδο όπως αρμόζει στην βαριά φανέλα της ιστορίας του Ολυμπιακού Βόλου. Οχι με μισή ομάδα να γίνεται έρμαιο και ρεζίλι απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Η ανδρική ομάδα μπάσκετ βρίσκεται στην τελευταία τη τάξει κατηγορία του τοπικού μπάσκετ, η γυναικεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας, τα υπόλοιπα τμήματα νιώθουν πάλι την εγκατάλειψη… Δεν άλλαξε ούτε μια μέρα στην πραγματικότητα. Μόνο στην θεωρία.
Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι κανενός. Δεν ανήκει σε κανέναν «εποχιακό» πρόεδρο και σε κανένα περαστικό διοικητικό συμβούλιο. Ανήκει σε αυτή την πόλη που πρέπει να τον στηρίξει να βρει την αίγλη του και να αποτελεί μια υγιή βάση αντάξια της ποδοσφαιρικής ομάδας. Εγωισμοί του τύπου εγώ διοικώ και αποφασίζω δεν χωράνε σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, αλλά παράλληλα δεν μπορεί και μόνος ένας να σηκώσει το βάρος αυτού του συλλόγου.
Αυτοί που δεν έχουν καταλάβει ποιο σύλλογο διοικούν και τι ιστορία κρατούν στα χέρια τους, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προσπαθήσουν να βρουν λύσεις. Διανύουμε σίγουρα δύσκολους καιρούς, αλλά ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου έχει δικαίωμα να ζητά και να έχει απαιτήσεις από αυτή την πόλη… Ολοι αυτοί που ήθελαν, χειροκροτούσαν και επιδοκίμαζαν την αναδημιουργία του θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό του. Όχι στα δύσκολα να γυρίζουν την πλάτη. Πρωτοβουλίες χρειάζονται, δράσεις, λύσεις και προπάντων σεβασμός.
 
 
 
 
 
 
«Γιδό» κατά «Τσέρο»
Με τον Σέρτζιαν Τσέροβιτς τα έχει βάλει τις τελευταίες ημέρες ο Στράτος Γιδόπουλος. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της κυανόλευκης ΠΑΕ θεωρεί ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής και πλέον μάνατζερ, έχει επηρεάσει τον Ντάνισιτς για να φύγει από το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας. Μάλιστα χθες έλεγε στους συνεργάτες του να μεταφέρουν στον «Τσέρο» να αφήσει ήσυχους τους ποδοσφαιριστές της Νίκης. Ο Γιδόπουλος μάλιστα έβαλε χρήματα στον λογαριασμό του ποδοσφαιριστή για να μην μπορεί να κάνει προσφυγή.
Αγ. Θαν.
 
Διαψεύδει ο Μακράκης
Πολλά είναι τα σενάρια που ακούγονται για τη Νίκη Βόλου. Ενα από αυτά θέλει τον Ηλία Μακράκη να επιστρέφει στην κυανόλευκη ομάδα. Ο Στράτος Γιδόπουλος όμως δηλώνει ότι ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τον ποδοσφαιριστή, ενώ και ο Ηλίας Μακράκης διαψεύδει ότι έχει συζητήσει το παραμικρό με τους κυανόλευκους. Χθες ο υψηλόσωμος αμυντικός θα έπαιζε το τελευταίο του παιχνίδι με τον Ιωνικό, αλλά τόνισε ότι δεν έχει μιλήσει με κανέναν από τη Νίκη και αναζητά ομάδα Β’ Εθνικής για να συνεχίσει την καριέρα του.
Αγ. Θαν.
 
Στην Κύπρο
Στην Κύπρο πήγε ο Γ. Βακουφτσής όπου παρεμένει σταθερά ο Βολιώτης Γιώργος Καρατζάς, αλλά πρόσφατα πήγε και ο Αλέξης Γιακάκογλου…
Β.Ζ
 
Είναι και τα περσινά…
Δεν είναι μόνο οι φετινές οικονομικές υποχρεώσεις που έχει να τακτοποιήσει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Οφειλές υπάρχουν και από πέρυσι που ίσως δημιουργήσουν πρόβλημα. Οι παίκτριες του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού πιέζουν για τα οφειλόμενα, ενώ η Μίλκοβα που πέρυσι αγωνιζόταν στην ομάδα αναμένεται να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα μέσω της νομικής οδού.
Αγ. Θαν.
 
Παρηγορούνται
Πάντως στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου παρηγορούνται από το γεγονός ότι ακόμα και ο Αθηναϊκός, η ομάδα που πέρυσι κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αποχωρούν παίκτριες όπως η Σούλις. Ο,τι και να συμβαίνει στις άλλες ομάδες όμως, αναμφίβολα οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη καταβάλλουν προσπάθειες για να βρουν λύση για το δικό τους σωματείο.
Αγ. Θαν.
 
Κινητικότητα
Μπορεί να έχει και την Κυριακή αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός δείχνει κινητικότητα και για τη μεταγραφική ενίσχυση.
Ενώ φαίνεται να υπήρξε ναυάγιο με τον 23χρονο διεθνή Tυνήσιο μέσο της Σλάβια Πράγας Tιχάνι Mπελαΐντ που θέλει και καλύτερο εκτός Ελλάδας και έπαψε το σίριαλ Καπετάνου, ο Αχ. Μπέος ξέκοψε σενάρια για Ογκουνσότο, ενώ έχει όπως είπε για τρίτη λύση τον Ντάριο Φερνάντες!!!
Κι αν ο Φερνάντες είναι 3η λύση, σκεφτείτε πόσο καλύτερες είναι η πρώτη και 2η…
Β.Ζ
 
Η Ερώτηση της Ημέρας
Στο δίλημμα «όποιος δεν θέλει φεύγει», ποιοι απάντησαν μένω;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου