ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελειπε και πάλι το γκολ

ελειπε-και-πάλι-το-γκολ-466963

Ιδιο σκηνικό στο Πανθεσσαλικό όπου και πάλι 5.000 και πλέον κόσμος είδε τον Ολυμπιακό να χάνει ευκαιρίες, να μην πετυχαίνει γκολ και να μην κερδίζει, κάνοντας ξεκίνημα στον β΄ γύρο με μια ακόμη ισοπαλία που είναι η ένατη στο φετινό πρωτάθλημα.

Από τη μια η αστοχία, από την άλλη η ατυχία και η πολύ καλή εμφάνιση του γκολκίπερ Μάχο που φώναξε «παρών» στις φάσεις που δημιουργήθηκαν στην περιοχή του, επέτρεψαν στον Πανιώνιο να φύγει με το 0-0 από το Βόλο στην τρίτη και γι’ αυτόν κατά σειρά ισοπαλία.

Μέχρι το 70΄ ο Ολυμπιακός δικαιούταν βάσει απόδοσης τη νίκη με τις ευκαιρίες των Σέλεζι, Μόνχε και Σολάκη, ενώ μετά έφθασε ακόμη και να απειληθεί… χωρίς όμως συνέπειες …

Στο χθεσινό ματς ο Ολυμπιακός δεν είχε απλές χαμένες ευκαιρίες αλλά χαμένα τετ α τετ στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Μάχο να αντιδρά σωστά, ενώ ο Πανιώνιος είχε την ευκαιρία του αγώνα στο τελευταίο δεκάλεπτο με το «τυφλό» γύρισμα του Σκούρτη στο… πουθενά …

Απλά πάντως ο Ολυμπιακός για ακόμη μια φορά έδειξε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων και έτσι έχασε την ευκαιρία να ανέβει στη βαθμολογία και να πλησιάσει την πρώτη πεντάδα, κάτι που δικαιούταν…

Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε την ομάδα με το 4-4-2, τον Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Σέλεζι δεξιά, Ντολεζάι, Σανκαρέ στο κέντρο και Ζαραδούκας αριστερά, ενώ ο Άλβαρεζ ήταν αμυντικό χαφ, ο Καπετάνος είχε το βάρος όλων των στημένων, ο Μητρόπουλος έπαιξε από τη δεξιά πλευρά και ο Μόνχε αριστερά, ενώ το επιθετικό δίδυμο ήταν οι Σολάκης και Μαρτίν, ενώ η απουσία του Ουμπίντες ήταν εμφανής.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν υπεροχή απέναντι στον Πανιώνιο, που δεν έπαιξε αμυντικά και με αντεπιθέσεις έβγαινε σε μπροστά τη στιγμή που οι Βολιώτες δεν δίσταζαν να σουτάρουν έξω από την περιοχή κυρίως με τον Καπετάνο.

Μάλιστα στην αρχή ο Ολυμπιακός απείλησε το τέρμα του Μάχο με μακρινά σουτ.

Στο 1’ σουτ Καπετάνου έξω από την περιοχή έδιωξε ο Μάχο, στο 5’ νέο δυνατό σουτ Καπετάνου έξω από την περιοχή έφυγε άουτ και στο 11’ σέντραρε ο Μόνχε από τα δεξιά και σουτ Καπετάνου μπλόκαρε ο Μάχο.

Στο 13’ ο διαιτητής Μιχάλης Κουκουλάκης θα μπορούσε να δώσει πέναλτι, όταν ο Όμο τράβηξε και έριξε τον Μόνχε μέσα στην περιοχή, ενώ νωρίτερα στο 9’ υπήρχε διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Ο Ριέρα βρέθηκε απέναντι από τον Γιακούποβιτς και πλάγια, σούταρε για να διώξει με γροθιές ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια της φάσης ο Μπάλαμπαν σούταρε έξω από τα δεξί κάθετο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός, αλλά στο 25’ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την πιο σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο μέρος. Οι Σέλεζι και Σολάκης άλλαξαν τη μπάλα, με τον Σολάκη να βγάζει με τακουνάκι τετ α τετ τον Ούγγρο αμυντικό με τον Μάχο τον Ούγγρο, όμως το σουτ που επιχείρησε μέσα από τη μικρή περιοχή βρήκε την έξω πλευρά των δικτύων!

Ακόμη στο 31’ ο διαιτητής αρνήθηκε να δώσει πάλι πέναλτι στον Ολυμπιακό, όταν ο Λάτκα βρέθηκε να «γκρεμίζει» τον Σολάκη μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Τρία λεπτά αργότερα, στο 34’ ο Σολάκης έπιασε το ανάποδο ψαλίδι, ο Μαρτίν πήρε την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυντικού του Πανιωνίου και να καταλήγει κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή επιθετική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι αδυναμίες στην επίθεση, από τη στιγμή που οι παίκτες του δεν ήταν αποτελεσματικοί, ενώ η απουσία του Ουμπίντες ήταν εμφανής.

Στο δεύτερο ημίχρονο και ως το 70΄ ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πιο κινητικός με την είσοδο και του Μάριο Μπρέσκα.

Στο 52’ μετά από ωραία προσπάθεια ο Μπρέσκα μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μάχο, ενώ στο 54’ ο Μπρέσκα έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Σολάκη με τον Μάχο να κλείνει το οπτικό πεδίο του επιθετικού του Ολυμπιακού και να διώχνει πεσμένος με το στήθος σωτήρια το σουτ του Σολάκη.

Στο 58΄ ίδιο σκηνικό με τον Μόνχε τετ α τετ και τον Μάχο να βάζει στοπ, ενώ μετά υπήρχαν δυο καλές στιγμές για τον Πανιώνιο, στο 66’ όταν ο Μπάλαμπαν αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να σουτάρει μέσα από την περιοχή και στο 83’, όταν ο Σκούρτης βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Γιακούποβιτς, σούταρε, με την μπάλα να φεύγει παράλληλα από την εστία του Ολυμπιακού.

Τελευταίες στιγμές για τον Ολυμπιακό ήταν στο 90’ σουτ Ψυχογιού άουτ και στο 93’ σουτ του Μπρέσκα μπλόκαρε ο Μάχο για να μείνει το 0 – 0.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου