ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκίνησε το… «χτίσιμο»

ξεκίνησε-το-χτίσιμο-801300

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Με τον καιρό να κάνει τα παιχνίδια του, όπως και στην περσινή αντίστοιχη πρώτη συγκέντρωση της ομάδας του ΝΠΣ Βόλος, οι κυανέρυθροι έδωσαν το «παρών» στο γήπεδο της Νεάπολης, ξεκινώντας πλέον το «χτίσιμο» για το πρωτάθλημα της Football League.

Ο καθιερωμένος Αγιασμός τελέστηκε εκ νέου στον κλειστό χώρο των αποδυτηρίων της ομάδος, με τους ποδοσφαιριστές να κάνουν εν συνεχεία τις πρώτες τους ασκήσεις, υπό τις οδηγίες του νέου τους γυμναστή, Αχιλλέα Τριανταφύλλου και υπό τις επευφημίες, όσων φιλάθλων έδωσαν το «παρών» στην σκεπαστή κερκίδα του γηπέδου της Νεάπολης.

Το «παρών» έδωσαν και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του συλλόγου και μαζί με τους παλιούς, ξεκίνησαν να βάζουν τις βάσεις, προκειμένου να συμμετάσχουν αλλά και να πρωταγωνιστήσουν, όπως έκαναν και πέρσι, αυτή την φορά στο πρωτάθλημα της Football League.

Φεράντο: «Να συνεχίσουμε το καλό ποδόσφαιρο»

Με ακόμη περισσότερη εμπειρία πλέον από την περσινή περίοδο, ο τεχνικός των κυανέρυθρων, Χουάν Φεράντο, σχολίασε λίγο πριν την έναρξη της χθεσινής προπόνησης:

«Έχουμε πλέον δύο μήνες μπροστά μας για σκληρή δουλειά και μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Έχουμε να δώσουμε δυνατά φιλικά παιχνίδια για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει της νέας σεζόν. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα και το καλό ποδόσφαιρο, το καλό σκοράρισμα και κάθε Σαββατοκύριακο ο κόσμος να ευχαριστιέται και να έρχεται στο γήπεδο».

Για τις εντυπώσεις του και το τι «κράτησε» από την προετοιμασία του ΠΑΟΚ, την οποία παρακολούθησε από κοντά: «Ήταν κάτι το ενδιαφέρον. Ήταν φυσικά διαφορετική η μεθοδολογία από αυτή που έχω στο μυαλό μου αλλά κάθε φορά υπήρχαν διαφορετικά πράγματα».

Σπυριδόπουλος: «Να πάμε πιο ψηλά»

Ακολούθως ο πρόεδρος των κυανέρυθρων κ. Γιώργος Σπυριδόπουλος σχολίασε: «Ήταν πολύ οργανωμένο ποδόσφαιρο στην Γ’ κατηγορία. Πήραμε το πρωτάθλημα και τώρα σκοπεύουμε να πάμε πιο ψηλά. Οι φίλαθλοί μας διαφέρουν από τους άλλους φιλάθλους και πιστεύω πως κάποια στιγμή πρέπει τα γήπεδα να αλλάξουν, αυτές οι φασαρίες και οι βρισιές να εκλείψουν. Εύχομαι να πάμε καλά».

Για το αν είναι ευχαριστημένος με τον σχεδιασμό της ομάδας: «Θα δείξει η προετοιμασία. Οι ειδικοί που έχουμε στην ομάδα πήραν τους κατάλληλους. Άλλα πάντα υπάρχουν και καλύτεροι».

Το «παρών» στη χθεσινή «πρώτη» έδωσαν οι εξής ποδοσφαιριστές:

Ανδρικόπουλος Βλάσσης

Ντεντάκης Αντώνης

Πέντα Μαρσέλο

Τουλίκας Βασίλης

Δημόπουλος Στέργιος

Δημηνάς Δημήτρης

Παπαδόπουλος Θωμάς

Μάντζης Βασίλης

Δόρης Αλέξανδρος

Δεμηρτζόγλου Κώστας

Ζακ Αλμπέρτο Ενγκουέμ

Γκαλίτσιος Αλέξανδρος

Στεργίδης Λυμπέρης

Καμπαγέρο Σεμπάστιαν

Πίτου Γκαρσία

Λόπες Γκαρσία

Παπαεμμανουηλίδης Κώστας

Ηλιόπουλος Κώστας

Καλαμίδας Βασίλης

Μπουργάνης Νίκος

Μηλιώτης Κώστας

Μπάλας Γιώργος

Ρούσσος Αλμπέρτος

Σπαχής Ιωάννης

Κραβαρίτης Βασίλης

Ουνγιαλίδης Δημήτρης

Καραγκιολίδης Φώτης

Κονσταντίν Καρρίκι

Σαλαμούρας Αχιλλέας

Μαλακασιώτης Φάνης.

Τριάδα ανακοινώσεων

Στην απόκτηση ακόμη τριών ποδοσφαιριστών προχώρησε η ΠΑΕ Βόλος, μιας και μετά τον Φώτη Καραγκιολίδη, έντυσε στα κυανέρυθρα και τους Αλέξανδρο Δόρη και Κωσταντίν Καρρίκι.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση απόκτησης του 31χρονου τερματοφύλακα Φώτη Καραγκιολίδη αναφέρεται: «Η ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Φώτη Καραγκιολίδη. Ο 31χρονος (28/8/87) υψηλόσωμος τερματοφύλακας την περσινή περίοδο αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ στο παρελθόν έχει υπερασπιστεί την εστία της γερμανικής Βαρστ Βάις Ρέντεν και των Ρόδου, Καλλονής, Ατρόμητου και ΑΕΚ».

Στην ανακοίνωση για τον 20χρονο μέσο Αλέξανδρο Δόρη, ο οποίος ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν στον Απόλλωνα Πόντου τονίζεται: «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την απόκτηση του Αλέξανδρου Δόρη. Ο 20χρονος (10/7/1998) μέσος, αγωνιζόταν στη Βέροια μέχρι το Μάρτιο και τους τελευταίους μήνες στον Απόλλωνα Πόντου».

Στην απόκτηση του Κωσταντίν Καρρίκι, του νεαρού αμυντικού που την περασμένη σεζόν έπαιξε στην Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα των Τρικάλων και του Αστέρα Μαγούλας σημειώνεται: «Η ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Κωσταντίν Καρρίκι. Ο 22χρονος (30/10/1996) αμυντικός, την περσινή περίοδο αγωνιζόταν στην Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα των Τρικάλων και του Αστέρα Μαγούλας. Επίσης, έχει διατελέσει διεθνής στην εθνική Νέων και Ελπίδων της Αλβανίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου