ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-467299

«Χαμογέλασε» η κληρωτίδα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα

Η κληρωτίδα χαμογέλασε στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό. Οι τέσσερις όμιλοι της φάσης των «16» της Ευρωλίγκα (19 Ιανουαρίου-3 Μαρτίου), μετά την κλήρωση στη Βαρκελώνη, έγιναν γνωστοί και οι δυο εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ απέφυγαν όπως ήθελαν άλλωστε την Μπαρτσελόνα.

Την πρόκριση στα πλέι οφ εξασφαλίζουν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου. Ο πρώτος έχει πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των «best of 5» (στις 3 νίκες) και διασταυρώνονται ως εξής: Ο πρώτος του 5ου ομίλου με τον δεύτερο του 6ου, ο δεύτερος του 5ου με τον πρώτο του 6ου και αντίστοιχα ο πρώτος του 7ου με τον δεύτερο του 8ου και ο δεύτερος του 7ου με τον πρώτο του 8ου.

Στη Λιθουανία θα κάνει ο Παναθηναϊκός την πρώτη στάση στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα. Το σύνολο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ξεκινά με εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας, ενώ εκτός έδρας αγωνίζεται και για την τελευταία αγωνιστική, με αντίπαλο τη Μάλαγα, στην Ανδαλουσία.
Την Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ, η οποία απέκτησε πρόσφατα τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, υποδέχεται ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκα, για τον 8ο όμιλο. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν επί τουρκικού εδάφους την ομάδα του Νέβεν Σπάχια τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους. Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στο «top-16» απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας, πάλι εντός έδρας.

Οι όμιλοι της φάσης των «16»:

5ος Ομιλος: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία) Μάλαγα (Ισπανία) Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)
6ος Ομιλος Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) Μπαρτσελόνα (Ισπανία) Βίρτους Ρόμα (Ιταλία)
7ος Ομιλος Σιένα (Ιταλία) Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) Εφες Πίλσεν (Τουρκία) Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
8ος Ομιλος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Τουρκία) Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) Βαλένθια (Ισπανία)
 

 

 
 
 
Ποδαρικό με το δεξί στο 2011… Αυτός είναι ο στόχος. Ο Πανιώνιος έρχεται στο Πανθεσσαλικό φιλοξενούμενος στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου και οι ερυθρόλευκοι, θέλοντας να γράψουν ακόμη μεγαλύτερη ιστορία τη χρονιά που διανύουμε, δεν μπορούν να έχουν άλλον στόχο από τη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών.
 
 
Η νίκη σήμερα καταρχάς με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να φέρει ξανά τον Ολυμπιακό Βόλου στην πρώτη εξάδα. Από κει και πέρα θα τονώσει ξανά τον ενθουσιασμό που υπάρχει στις τάξεις των φιλάθλων, θα δώσει συνέχεια στις επιτυχίες από το 2010 και θα σηματοδοτήσει το δυναμικό ξεκίνημα στη νέα χρονιά. Είναι σημαντικό να μπει σε αυτή ο Ολυμπιακός με καλό αποτέλεσμα.
Υπάρχει όμως και ένα άλλο δεδομένο που δείχνει ότι στο σημερινό παιχνίδι είναι μονόδρομος η νίκη. Οι ερυθρόλευκοι έχουν να κερδίσουν δύο μήνες στην έδρα τους, στο Πανθεσσαλικό. Τελευταία φορά που πανηγύρισαν εκεί την κατάκτηση των τριών βαθμών ήταν στις 6 Νοεμβρίου όταν επικράτησαν της Κέρκυρας. Εκτοτε, στα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν, «κόλλησαν» από μόνοι τους την «ταμπέλα» των λούζερ στο «σπίτι» τους και έχουν δημιουργήσει την αίσθηση στους αντιπάλους τους, ότι το Πανθεσσαλικό είναι μια έδρα που η κάθε ομάδα μπορεί να διεκδικήσει αποτέλεσμα.
Αυτό τον ρόλο του «καλού οικοδεσπότη» θέλει να αποτινάξει από πάνω του ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού αναμφίβολα ποντάρει στην έδρα του για την διεκδίκηση των στόχων του. Οι ερυθρόλευκοι χρειάζεται να μάθουν να αισθάνονται πιο άνετα στο «σπίτι» τους και μια νίκη θα βοηθήσει προς αυτό τον σκοπό.
Η διακοπή του πρωταθλήματος, κόπασε τον ενθουσιασμό και το πανηγυρικό κλίμα από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, έχει αφήσει όμως το στίγμα της στην ψυχολογία και στο ηθικό των παικτών του Σάκη Τσιώλη. Ετσι, μπορεί την… φόρα από το διπλό στο ΟΑΚΑ να τους την «έκοψαν» οι γιορτές, αλλά σίγουρα έχουν δημιουργήσει προσδοκίες και έχουν ανεβάσει από μόνοι τους τον πήχη. Αυτό που χρειάζονται πλέον είναι να αλλάξουν την εικόνα τους στα εντός έδρας παιχνίδια, η οποία δημιουργήθηκε μετά τις τελευταίες συνεχόμενες απώλειες και να μάθουν να την εκμεταλλεύονται.
Εκτός από το παραπάνω ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πώς θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την αγωνιστική απραξία και την διακοπή. Κατά πόσο τον έχει επηρεάσει. Περισσότερες από δεκαπέντε ημέρες είχαν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα για να ανασυνταχθούν και να παραταχθούν έτοιμες στην αφετηρία του δευτέρου γύρου. Η αγωνία κορυφώνεται στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός Βόλου είναι από τις ομάδες που συγκεντρώνει επάνω του τα βλέμματα, αφού αποτέλεσε την έκπληξη του πρώτου γύρου. Ολοι περιμένουν να δουν ότι δεν ήταν απλά «φωτοβολίδα». Δεν φτάνουν μόνο οι προηγούμενες επιτυχίες. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να το αποδεικνύουν συνέχεια.
 
 
 
 
 
Κανονικά στην αποστολή
Τους Σκάρο και Πλιάγκα συμπεριέλαβε στην αποστολή του σημερινού αγώνα ο τεχνικός Σάκης Τσιώλης, δείχνοντας έτσι πως υπολογίζει τους παραπάνω ποδοσφαιριστές. Τελευταία ήταν αρκετές οι φήμες που ήθελαν τους δύο ποδοσφαιριστές να αποχωρούν από τον Βόλο, αλλά προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει.
Ζ.Ε.Ι.
 
Τελευταία με Ναλιτζή
Την τελευταία φορά που κέρδισε ο Πανιώνιος στον Βόλο ήταν το 2005. Για το θεσμό του Κυπέλλου οι κυανέρυθροι είχαν περάσει από το ΕΑΚ με σκορ 0-2 και σκόρερ τον Δημήτρη Ναλιτζή… Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και οι γηπεδούχοι έχουν το πάνω χέρι.
Ζ.Ε.Ι.
 
Γκολ με το… «καλησπέρα»
Τα πρώτα γκολ της Σούπερ Λίγκα για το 2011, ήρθαν πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό δύο αναμετρήσεων. Σκόρερ χρίστηκαν χθες τόσο ο Τζιμπρίλ Σισέ του ΠΑΟ όσο και ο Βαγγέλης Νάστος του Ατρομήτου που βρήκαν δίχτυα στα δευτερόλεπτα στις αναμετρήσεις Ξάνθη-ΠΑΟ και Ατρόμητος-Λάρισα.
Ζ.Ε.Ι.
 
Απόρησαν
Απόρησαν οι άνθρωποι της Νίκης Βόλου όταν έμαθαν ότι ο Γιώργος Βακουφτσής αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο. Ο έμπειρος επιθετικός όταν είχε έρθει στην ομάδα της Νέας Ιωνίας το καλοκαίρι, την προτίμησε λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ηθελε δηλαδή να βρίσκεται κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Τρίκαλα και μάλιστα δεν διέμενε στον Βόλο λόγω των υποχρεώσεών του, αλλά πηγαινοερχόταν τις περισσότερες φορές… Τώρα όμως τα άφησε όλα για την Κύπρο…
Αγ. Θαν.
 
Μαρέντζι για Ιωνικό
Ο Αρμάντο Μαρέντζι ήταν μέχρι χθες το βράδυ το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ιωνικού… Ο «μικρός Βαλβέρδε» (!) όπως θέλει να τον λένε, βρήκε την ευκαιρία να επιστρέψει στην Ελλάδα μέσω Νίκης Βόλου. Ετσι, ακούστηκε το όνομα του και «άνοιξε ο δρόμος» για καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην προπονητική. Δεν πρέπει να έχει παράπονο…
Αγ. Θαν.
 
Δεν υπάρχει…
Αυτό το όνομα του Μεσσάικου που αναφέρεται για τη Νίκη και όλοι λένε ότι προέρχεται από τον Ηρακλή ούτε καν υπάρχει… Αγγελος Μήτσικας λεγόταν ο παίκτης για τον οποίο ενδιαφέρονταν οι κυανόλευκοι και είναι νεαρός επιθετικός από τον Γηραιό, αλλά τελικά όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει σε ομάδα της Β’ Εθνικής. Το έγραψε λανθασμένα ένα site και το αναπαρήγαγαν όσοι δεν γνωρίζουν.
Αγ. Θαν.
 
Γενική Συνέλευση
Η τακτική ΓΣ της ΕΣΚΑΘ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 9 Ιανουαρίου και ώρα 9 το πρωί στην Λάρισα… Οικονομικός απολογισμός και έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής, είναι τα δυο θέματα που θα συζητηθούν. Από παράγοντες η ΕΣΚΑΘ δεν υστερεί, υστερεί όμως σε πλάνο και σε οικονομικά στηρίγματα που θα στηρίξουν τον σχεδιασμό της…
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ολοι περιμένουν εγγυήσεις στη Νέα Ιωνία; Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο; Το θέμα είναι τις παίρνουν τελικά;
 
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου