ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να ξεκινήσει όπως τελείωσε

να-ξεκινήσει-όπως-τελείωσε-467341

Πανηγυρικά έπεσε η αυλαία του 2010 για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου με τους ερυθρόλευκους να πραγματοποιούν μία εξαιρετική πορεία στο πρώτο μισό της Super League. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού και η πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος έχουν ανοίξει την όρεξη στην ομάδα του Βόλου, που σήμερα στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής και στην αυλαία του Β’ γύρου φιλοξενεί τον Πανιώνιο.
Αδιαμφισβήτητα οι μνήμες που φέρνουν στο μυαλό τους οι φίλοι του Ολυμπιακού ακούοντας το όνομα Πανιώνιος είναι ευχάριστες, μιας και κόντρα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στην κορυφαία κατηγορία ποδοσφαίρου στον ελληνικό χώρο μετά από 20 χρόνια.
Όμως το σημερινό παιχνίδι δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με αυτό που διεξήχθη στη Νέα Σμύρνη και οι ερυθρόλευκοι είχαν πάρει με σκορ 1-0 με σκόρερ τον Μπρέσκα.
Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν χθες την προετοιμασία τους και όπως ήταν γνωστό στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη για τον σημερινό αγώνα δεν βρίσκεται ο Χαβιέ Ουμπίντεζ, με τον Αργεντινό να έχει αποχωρήσει τραυματίας στο ματς με την ομάδα των Σερρών για το Κύπελλο. Δίχως τον δεξιοπόδαρο μέσο λοιπόν αλλά με τον κόσμο στο πλευρό του ο Ολυμπιακός έχει σήμερα ως αποκλειστικό στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης, ώστε να ξεκινήσει τη χρονιά όσο γλυκά τελείωσε.
 
Πώς θα παίξει
Δίχως τεράστιες αλλαγές αναμένεται να παραταχθεί σήμερα κόντρα στον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός Βόλου. Κάτω από τα δοκάρια για ακόμη ένα παιχνίδι θα καθίσει ο Ελντίν Γιακούποβιτς, ενώ στην άμυνα ως δεξί μπακ θα παίξει ο Ζόλταν Ζέλεσι και στα αριστερά ο Ζαραδούκας. Το δίδυμο των στόπερ θα αποτελέσουν οι Πάπα Σανκαρέ και Πίτερ Ντολεζάι. Στην μεσαία γραμμή ο Αλβάρεζ θα συνεχίσει το σερί του παίζοντας για 16ο συνεχόμενο παιχνίδι, ενώ εκτός από τον αρχηγό στη μεσαία γραμμή θα παίξουν επίσης οι Παύλος Μητρόπουλος στα δεξιά και Κώστας Καπετάνος στα αριστερά. Μπροστά τους θα βρίσκεται ο Πέπε Μόνχε και στην επίθεση ο Ηλίας Σολάκης θα είναι ο παρτενέρ του Χουάν Μαρτίν.
Από εκεί και πέρα στην αποστολή βρίσκονται επίσης οι: Ρόκα, Τομάς, Ψυχογιός, Σκάρος, Πλιάγκας, Ρίκκα, Ρόκας και Μπρέσκα.
 
Ο Πανιώνιος
Τρεις νίκες και πέντε ήττες μετρά ο Πανιώνιος στις επισκέψεις του στο Βόλο. Οι κυανέρυθροι στο σημερινό παιχνίδι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον αρχηγό τους Γιάννη Μανιάτη, μιας και ο εν λόγω ποδοσφαιριστής υπέφερε από ίωση. Αντίθετα, κανονικά θα συμμετάσχει ο Μπερνάρ Κουμορτζί. Εκτός αποστολής έμεινε και ο τραυματίας Κούρντι, ενώ ο Τάκης Λεμονής μπορεί να υπολογίζει στους: Μάχο, Μπέλιτς, Λάτκα, Κοντοές, Αναστασόπουλος, Γιόνσον, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Όμο, Κουμορτζί, Μπάλαμπαν, Κούκετς, Τσότσαλιτς, Ριέρα, Σκούρτης, Σάμαρης, Βαρό, Σαλαλί. Στόχος της ομάδας της Νέας Σμύρνης για το 2011 είναι όπως φαίνεται να αποφύγει τον υποβιβασμό και αυτό είναι κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου. Στη διάθεση του Τάκη Λεμονή θα βρεθεί ξανά ο Γάλλος Βαρό, ο οποίος αναμένεται να καλύψει το κενό του Μανιάτη στο δεξί άκρο της άμυνας.
 
Σφυρίζει ο Κουκουλάκης
Ο Μ. Κουκουλάκης από το Ηράκλειο θα διευθύνει τον σημερινό αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου – Πανιώνιου. Όπως όρισε η ΕΠΟ βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας) και Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιά). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).
                                                                 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου