ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η οικοδέσποινα (Ρωσία) απέναντι στην έκπληξη (Κροατία)

η-οικοδέσποινα-ρωσία-απέναντι-στην-έκ-802778

Η οικοδέσποινα Ρωσία απέναντι στην ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής του Μουντιάλ Κροατία είναι το τέταρτο και τελευταίο ζευγάρι που θα αναμετρηθεί χρονικά (στις 21:00, ζωντανή μετάδοση από τα κανάλια ΕΡΤ1, ΕΡΤHD) για τη φάση των «8».

Οι Ρώσοι πάντως έκαναν την έκπληξη στο προηγούμενο παιχνίδι για τη φάση των «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο αποκλείοντας την Ισπανία. Οι Κροάτες αν και δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στην Δανία, κατάφεραν τελικά να πάρουν την πρόκριση.

Για την σημερινή αναμέτρηση της Ρωσίας με την Κροατία, η κατάσταση φαίνεται «μοιρασμένη» στην επίθεση (οι Ρώσοι μετρούν εννέα γκολ και οι Βαλκάνιοι οκτώ), όμως η «Χρβάτσκα» αποδεικνύεται προς το παρόν καλύτερη στην αμυντική λειτουργία με παθητικό δύο γκολ, έναντι πέντε της «οικοδέσποινας». Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, πως στην μοναδική φορά που έπαιξε καθοριστικό ματς η Κροατία, δεν ξεδίπλωσε το επιθετικό της ταλέντο, μένοντας στο 1-1 με την Δανία, αλλά τελικά πήρε την πρόκριση στα πέναλτι.

Η Ρωσία αγωνίστηκε με 3-5-2 απέναντι στην Ισπανία όμως είναι πολύ πιθανό ο Τσερκέσοφ να επιστρέψει στο 4-2-3-1. Σε αυτή την περίπτωση ο Γκαζίνσκι και ο Τσερίσεφ θα επιστρέψουν στην αρχική 11αδα. Ο Ζιρκόφ είναι αμφίβολος ενώ ο Σμόλνικοφ είναι ξανά διαθέσιμος για το παιχνίδι εναντίον της Κροατίας, αφού εξέτισε ποινή μίας αγωνιστικής στο προηγούμενο παιχνίδι, όμως το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει από τον πάγκο.

Στην Κροατία μπακ Στρίνιτς είναι αμφίβολος για το σημερινό παιχνίδι εναντίον της Ρωσίας, αφού αποκόμισε τραυματισμό στο τελευταίο ματς.

Οσον αφορά τα στατιστικά για την προϊστορία για τον αγώνα Ρωσία – Κροατία αυτά είναι 0-2-1. Καμία νίκη υπέρ των Ρώσων, δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα και ένα ματς έχει καταλήξει υπέρ των Κροατών. Το σκορ που έχει εμφανιστεί τις περισσότερες φορές στα μεταξύ τους ματς (2/3) είναι το 0-0.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου