ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Και σαν πρόωρος τελικός το Βραζιλία – Βέλγιο

και-σαν-πρόωρος-τελικός-το-βραζιλία-β-803385

Το δεύτερο ζευγάρι που θα αναμετρηθεί χρονικά απόψε για τη φάση των «8» του Μουντιάλ (21:00) είναι το Βραζιλία – Βέλγιο. Δύο ομάδες που χαρακτηρίστηκαν από τα φαβορί για την κούπα θα τεθούν αντιμέτωπες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με έπαθλο μία θέση στον ημιτελικό.

Οι Βραζιλιάνοι μέχρι στιγμής επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις και τα προγνωστικά που τους ήθελαν πρώτο φαβορί για κατάκτηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, νικώντας στη φάση των «16» το Μεξικό.

Οι Βέλγοι πραγματοποιούν και αυτοί εξίσου καλή πορεία, αποδεικνύοντας πως διαθέτουν μία πολύ ταλαντούχα φουρνιά, έτοιμη για μεγάλα πράγματα. Πάντως οι «Κόκκινοι Διάβολοι» καρδιοχτύπησαν όμως εν τέλει τα κατάφεραν και νίκησαν με ανατροπή την μαχητική Ιαπωνία, παίρνοντας την πρόκριση για τους «8» του Μουντιάλ.

Για την Βραζιλία συμπλήρωσε κάρτες και χάνει το σημερινό ματς ο αμυντικός χαφ Κασεμίρο, πραγματικό βαρόμετρο για το κέντρο της «Σελεσάο» στον ανασταλτικό τομέα. Τη θέση του θα πάρει ο παίκτης της Μαν. Σίτι, Φερναντίνιο. Όμως φαίνεται να επιστρέφει ο αριστερός μπακ Μαρσέλο και είναι στο χέρι του Τιτι αν θα τον χρησιμοποιήσει ως βασικό, με τον Φιλίπε Λουίς που τον αντικατέστησε στο προηγούμενο ματς να τα πηγαίνει αρκετά καλά.

Ο Τίτε λογικά θα κατέβει με 4-3-3. Στην επίθεση Νειμάρ, Γουίλιαν και Χεσούς εκτός και αν προτιμηθεί τελικά ο Φιρμίνο, αλλάζοντας έτσι τα πρόσωπα της 11δας όχι όμως και το σχήμα.

Στο Βέλγιο Τσάντλι και Φελαϊνί που μπήκαν ως αλλαγή, ύστερα από τα γκολ που πέτυχαν στην αναμέτρηση με την Ιαπωνία που στην ουσία έφεραν και την πρόκριση, πιέζουν για βασική 11αδα. Παντως το 3-4-3 του Μαρτίνεθ δεν χαλάει με τίποτα. Βασικός στην 3αδα των στόπερ ο Κομπανί όπως και στο παιχνίδι με την Ιαπωνία και αρχική επιθετική τριπλέτα μπροστά, Αζαρ, Μέρτενς και Λουκάκου. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να βγει ο Μέρτενς και να ξεκινήσει βασικός ο Φελαΐνί. Σε αυτή την περίπτωση ο Ντε Μπρούινε θα πάει από τα χαφ στην 3αδα της επίθεσης και ο Φελαϊνί θα αγωνιστεί ως κεντρικός χαφ.

Οσον αφορά στα στατιστικά της προϊστορίας Βραζιλία και Βέλγιο έχουν αναμετρηθεί 4 φορές με τους Βραζιλιάνους να υπερτερούν μετρώντας 3 νίκες έναντι 1 των Βέλγων. Βέβαια από τις 4 αναμετρήσεις οι 3 ήταν φιλικές (2 νίκες η Βραζιλία, 1 το Βέλγιο) και μόνο η μία ήταν επίσημη, για το Μουντιάλ του 2002 με τη Βραζιλία να επικρατεί με 2-0.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου