ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Τελειώνει» ο Τζεμπούρ

τελειώνει-ο-τζεμπούρ-467798

Ελάχιστες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο όχι απλώς να ανανεώσει το συμβόλαιό του, αλλά ίσως ακόμη και να ξαναφορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ ο Ράφικ Τζεμπούρ, μετά το επεισόδιο στην προπόνηση της ομάδας με τον Μανόλο Χιμένεθ.
Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός δεν φαίνεται να έχει τη διάθεση να δώσει συγχωροχάρτι στον ποδοσφαιριστή, καθώς από την πρώτη στιγμή είχε καταστήσει σαφές πως δεν θα ανεχθεί πειθαρχικά παραπτώματα. Κι αυτό του 26χρονου επιθετικού μάλλον ήταν κάτι παραπάνω από ένα απλό πειθαρχικό παράπτωμα…
Ο Χιμένεθ δεν δέχτηκε τον Τζεμπούρ στην προπόνηση της Δευτέρας. Ο τελευταίος εμφανίστηκε στα Σπάτα, ίσως και για να είναι «καλυμμένος» σε περίπτωση που του ζητηθούν εξηγήσεις εφόσον δεν υπήρχε κάποια έγγραφη εντολή να λείψει από το πρόγραμμα της Δευτέρας.
 
Ο παίκτης έχει κληθεί σε απολογία και αναμένεται σήμερα να παρουσιαστεί ενώπιον του Σταύρου Αδαμίδη, όχι όμως για να συζητήσουν για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά για να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη συγκεκριμένη διαδικασία, αν και όλα δείχνουν πως το διαζύγιο είναι προ των πυλών.
 
Το πιθανότερο σενάριο είναι η διοίκηση της ΑΕΚ να αναζητήσει ομάδα για να πουλήσει τον Τζεμπούρ, σε μία ύστατη προσπάθεια να μειώσει τη ζημία από μία επένδυση περίπου έξι εκατ. ευρώ (μαζί με την εφορία) που δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα. Είναι δύσκολο να μπουν αρκετά χρήματα στο ταμείο έξι μήνες προτού ο 26χρονος άσος μείνει ελεύθερος, ωστόσο το καλό όνομα που έχει ίσως φέρει ένα ποσό στα ταμεία της ΠΑΕ. Ήδη ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ομάδες όπως η Στουτγκάρδη, η Λανς, η Τουλούζ και η Νανσί εξετάζουν την περίπτωσή του.
 
 
Το 2011 ανέτειλε εδώ και τρεις ημέρες και μερικές ώρες… Ολοι το υποδεχθήκαμε με νέες ελπίδες, με ανανεωμένα όνειρα και περιμένουμε αυτή η χρονιά να είναι απλά καλύτερη από την περσινή. Νέα Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει έργο, ο Βόλος πλέον εντάσσεται στη νέα μορφή της Περιφέρειας  Θεσσαλίας και ο αθλητισμός της πόλης ιδιαίτερα ο μαζικός και ο ερασιτεχνικός και σε ορισμένες περιπτώσεις και ο επαγγελματικός, μπαίνουν σε νέα πλαίσια.
 
 
Δύο τινά θα επηρεάσουν την υπαγωγή του σε διαφορετικούς τρόπους στήριξης για την εξέλιξή του. Το ένα είναι αναμφίβολα το οικονομικό. Το 2011 προβλέπεται δυσκολότερο από το προηγούμενο έτος. Ηδη ξεκινούν όλα εκείνα τα μέτρα που μας θέτουν σε αυστηρό οικονομικό κλοιό και θα επηρεάσουν κάθε τομέα της ζωής μας και αναμφίβολα και τον αθλητισμό σε μεγαλύτερο βαθμό από πέρυσι. Από τη στιγμή που η Πολιτεία αδυνατεί, οι τοπικές κοινωνίες και οι φορείς τους θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο στη διατήρηση και στη στήριξή του. Οταν όμως και η «αγορά» ακόμα βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και δεν μπορούν οι τοπικές επιχειρήσεις, όπως άλλοτε, να επενδύσουν ένα σημαντικό κεφάλαιο για να προβληθούν μέσω των συλλόγων στηρίζοντάς τους παράλληλα, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι τα έσοδα μειώνονται στο ελάχιστο… Ηδη αρκετοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου, η Μεταμόρφωση, ομάδες που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες, «πνίγονται» από τις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Και αυτό γιατί αδυνατούν να βρουν στηρίγματα…    
Το οικονομικό πρόβλημα άλλωστε που αντιμετωπίζει η χώρα είναι και ο νούμερο ένα κίνδυνος για την διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων, που είναι να γίνουν στην πόλη μας το 2013.
Το δεύτερο που θα επηρεάσει τον αθλητισμό της Μαγνησίας, είναι ότι πλέον παύει να υπάρχει η Νομαρχία ως μορφή αυτοδιοίκησης. Τα τελευταία χρόνια ο Αθλητικός Οργανισμός της ΝΑΜ, ανέλαβε υπό την αιγίδα του αρκετές διοργανώσεις, που διεξήχθησαν στην περιοχή και φυσικά η στήριξή του, οικονομική είτε άμεσα είτε έμμεσα, έφερε αρκετά μεγάλα γεγονότα στην Μαγνησία. Επίσης όποτε χρειάστηκε ήταν στο πλευρό αθλητών και συλλόγων. Αυτή τη στιγμή όμως ο Βόλος εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο, μαζί με την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.
Δεν ξέρουμε αν θα είναι ο «ριγμένος» ή ευνοημένος, αλλά γενικότερα η όλη κατάσταση δείχνει να αντιμετωπίζεται με καχυποψία, λόγω των φοβιών που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια για ζητήματα όχι μόνο αθλητικά, για τα οποία επικρατεί η άποψη ότι ο Βόλος αδικήθηκε… Χρειάζεται όμως να δούμε πρώτα το έργο της Περιφερειακής Αρχής και μετά να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.
Το σίγουρο είναι ότι μια Αρχή πλέον θα πρέπει να φροντίσει για τους συλλόγους που είχε υπό την αιγίδα της η Νομαρχία επί τέσσερα. Δεν ξέρουμε ακόμη ποιον τρόπο λειτουργίας θα επιλέξει η Περιφέρεια και οι άνθρωποί της για να μπορούν να ασχολούνται με τα αθλητικά προβλήματα κάθε πόλης, όμως πιστεύουμε ότι πρέπει να διατηρηθεί το τοπικό στοιχείο και αυτός ο τρόπος να μην είναι απρόσωπος… Να υπάρχει δηλαδή αμεσότητα. Το καλύτερο θα ήταν να υπάρχουν άτυπες τοπικές επιτροπές που να μπορούν να μεταφέρουν προβλήματα και αιτήματα. Πρέπει ο αθλητισμός να μείνει ψηλά και αυτή την τετραετία. Αλλωστε υπάρχει ακόμα το «στοίχημα» των Μεσογειακών.
 
 
Στο top 10 o Ψυχογιός    
Στους καλύτερους δέκα νεαρούς ποδοσφαιριστές για την χρονιά που διανύουμε βρίσκεται ο Νίκος Ψυχογιός σύμφωνα με αθλητική ιστοσελίδα. Ο ερυθρόλευκος δεξιός μπακ όμως διεκδικεί θέση βασικού από τον Ζόλταν Σέλεζι και όχι από τον Πάπα Σανκαρέ, όπως λανθασμένα αναφέρεται. Οπως και να έχει όμως είναι μια διάκριση για τον Ελληνα ποδοσφαιριστή. Στην ίδια δεκάδα πάντως βρίσκεται και ένας πρώην ερυθρόλευκος. Ο Γιώργος Κατσικάς ο οποίος τελευταία πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Ηρακλή από τον οποίο είχε έρθει ως δανεικός την περίοδο 2008/09.
Ζ.Ε.Ι.
 
Μεταγραφικοί στόχοι
Αρκετοί παίκτες της Νίκης Βόλου έχουν μπει στο στόχαστρο άλλων ομάδων. Μάλιστα παρακολουθούσαν από κοντά τις εξελίξεις, περιμένοντας να διαλυθεί η κυανόλευκη ΠΑΕ για να τους πάρουν ως ελεύθερους. Ο Γραμματικόπουλος π.χ. φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναιγιάλειου. Συμβαίνει όμως και το αντίθετο. Ποδοσφαιριστές παρακολουθούσαν από κοντά τις εξελίξεις γιατί θέλουν να έρθουν στη Νίκη. Όπως π.χ. Βολιώτης ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει και στο παρελθόν την κυανόλευκη φανέλα. Και δεν μιλάμε για τον Τσάγγαρη που θεωρείται από τους ανθρώπους της ομάδας ότι έχει γίνει επαφή.
Αγ. Θαν.
 
Μάνατζερ η αιτία;
Ζήτησε να φύγει ο Αντε Ντάνισιτς και οι άνθρωποι της Νίκης θεωρούν ότι πρώην ποδοσφαιριστής και μάνατζερ του «φούσκωσε τα μυαλά». Βέβαια θα μπορούσαν να ρίχνουν ευθύνες αν οι συνθήκες ήταν ιδανικές στην ομάδα και ο Κροάτης ζητούσε να αποχωρήσει. Τώρα όμως έτσι όπως έχουν τα πράγματα, ναι μεν μπορούν να έχουν παράπονο από τον συγκεκριμένο μάνατζερ που έχει λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο στο παρελθόν, αλλά από την άλλη ο ποδοσφαιριστής αναζητά το καλύτερο για την καριέρα του…
Αγ. Θαν.
 
Δίχτυα επαναπατρισμού
Στο Βόλο σκέφτεται να ξαναγυρίσει ο επιθετικός Βαγγέλης Διαμάντης μετά τη θητεία του τα τελευταία χρόνια σε Τρίκαλα και ΑΕ Ποντίων Κατερίνης. Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου φέρεται να έχει απλώσει δίχτυα επιστροφής σε ομάδα της Μαγνησίας από την οποία αποχώρησε χειμώνα του 2009 με προορισμό τους Σακαφλιάδες με τους οποίους πανηγύρισε την άνοδο στην Γ’ Εθνική, ενώ φέτος συμμετείχε σε 11 ματς της με τους Πόντιους σκοράροντας δύο φορές στην Football League 2.
Ζ.Ε.Ι.
 
Επιτέλους…
Επιτέλους δόθηκε προς χρήση ξανά το κολυμβητήριο του Βόλου, αφού λύθηκε το πρόβλημα που υπήρξε με το φυσικό αέριο. Μαζί με αυτό λειτουργεί πλέον υπό κανονικές συνθήκες και το κλειστό γυμναστήριο. Δεκάδες αθλητές των αθλημάτων της πισίνας, του μπάσκετ, του χάντμπολ, της άρσης βαρών υπέστησαν απίστευτη ταλαιπωρία για ένα μήνα περίπου…
Αγ. Θαν.  
 
Αλλαγή…
Μετά από συμφωνία των δύο σωματείων ο αγώνας Αθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου για την 10η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας μπάσκετ Γυναικών αντί 9/1/2011 και ώρα 16.00 που είχε οριστεί, θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 8 Ιανουαρίου και ώρα 17.00 στο κλειστό του Βύρωνα.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Οτι έφυγε από την Βέροια «ανοίγει παράθυρο» για κάτι νέο;
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου