ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ετοιμος για ξεκίνημα με νίκη

ετοιμος-για-ξεκίνημα-με-νίκη-467831

Ετοιμος για να ξεκινήσει με νίκη το β΄ γύρο του πρωταθλήματος αλλά και το 2011 είναι ο Ολυμπιακός Βόλου που αύριο Τετάρτη στις 5.15 μ.μ. έχει αγώνα, καθώς για τη 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν στο Πανθεσσαλικό έχοντας και τη βοήθεια του κόσμου τον Πανιώνιο.
Στο πρώτο παιχνίδι του 2011 οι ερυθρόλευκοι έχοντας ως πυξίδα το ματς της πρεμιέρας και αυτό του φινάλε του α΄ γύρου, κερδίζοντας στην Αθήνα τον αυριανό αντίπαλο Πανιώνιο αλλά και τον περσινό πρωταθλητή Παναθηναϊκό, θέλουν να δώσουν συνέχεια σε ό,τι καλό πέτυχε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, όπου κι έχει κερδίσει 4 φορές, έχει χάσει 4 ματς και μετράει 8 ισοπαλίες (τις περισσότερες στο πρωτάθλημα) 16 γκολ υπέρ και 15 κατά, διαθέτοντας την 4η καλύτερη επίθεση, ενώ βάσει απόδοσης γενικά αδικείται από τη βαθμολογική θέση που κατέχει.
Αύριο μετά την διακοπή του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός θέλει να δείξει ότι είναι σε εγρήγορση και θέλει πλέον να κερδίζει τα ματς με αντιπάλους που είναι πιο κάτω στη βαθμολογία, ενώ δείχνει και την ανάλογη προσοχή ειδικά απέναντι σε ομάδες όπως ο Πανιώνιος.
Ο Ολυμπιακός βλέπει μπροστά του μόνο τον αυριανό αγώνα και αφήνει για λίγο το θέμα που λέγεται μεταγραφική ενίσχυση, αλλά και τα ματς που άμεσα ακολουθούν, αφού την Κυριακή 9 Ιανουαρίου παίζει στην Κρήτη με τον Εργοτέλη και ο Σάκης Τσιώλης έχει επικεντρωθεί στο πώς θα έρθει η πρώτη νίκη του 2011.
Ο μόνος πονοκέφαλος στον Ολυμπιακό για το ματς με τον Πανιώνιο είναι ότι θα απουσιάσει ο Χαβιέ Ουμπίντες, ένας παίκτης που πολλές φορές είναι βαρόμετρο στην απόδοση της ομάδας, με τον Αργεντινό μέσο να κάνει αγώνα δρόμου ώστε να προλάβει το δεύτερο ματς του Γενάρη με τον Εργοτέλη.
Γενικότερα μέσα στο Γενάρη ο Ολυμπιακός εκτός από Πανιώνιο και Εργοτέλη έχει και μεγάλα ματς, αφού στις 15/1 στο Βόλο θα βρεθεί ο ΠΑΟΚ, στις 22 Ιανουαρίου θα παίξει στην Αθήνα με την ΑΕΚ και στις 30/1 θα υποδεχθεί στο Βόλο τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ενώ μέσα στο μήνα είναι και ο πρώτος αγώνας της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου με αντίπαλο που θα μάθει στις 12/1 (Κέρκυρα ή Ηρακλής).
 Επίσης υπάρχουν και στα άλλα ματς απουσίες, αφού ο αρχηγός του Ολυμπιακού Λεάντρο Άλβαρεζ, που ως τώρα έχει αγωνισθεί ανελλιπώς και στα 15 ματς πρωταθλήματος, έχει συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ 4 κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε και ο Πέτερ Ντολεζάι, με τον διεθνή Σλοβάκο αμυντικό να έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στο ματς στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.
Αύριο τώρα ο Ολυμπιακός ενδέχεται να ξεκινήσει με το 4-4-2 την γνωστή τετράδα άμυνας, τη διατήρηση του Μητρόπουλου στα χαφ και τον Σολάκη μαζί με τον Μαρτίν στην επίθεση, ενώ σε διαφορετική περίπτωση ίσως ξεκινήσει ο Μπρέσκα που είχε πετύχει και το χρυσό γκολ στον α΄ γύρο, αλλά παίζοντας ως αλλαγή.
 Όσον αφορά στη μεταγραφική ενίσχυση, ό,τι γίνει θα γίνει μετά το αυριανό ματς αν και φαίνεται να υπήρξε ναυάγιο με τον 23χρονο διεθνή (18 συμμετοχές – 3 γκολ) Tυνήσιο (με γαλλικό διαβατήριο) μέσο της Σλάβια Πράγας Tιχάνι Mπελαΐντ που θέλει κάτι καλύτερο από την Ελλάδα.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου