ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξανά στα γήπεδα

ξανά-στα-γήπεδα-467855

Επιστροφή στα γήπεδα από σήμερα, αφού με τις αναμετρήσεις της 16ης αγωνιστικής, με την οποία αρχίζει ο δεύτερος γύρος, συνεχίζεται το προσεχές διήμερο το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.
Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός Π. θα φιλοξενήσει αύριο Τετάρτη τον Ηρακλή και θέλει την νίκη για να διατηρήσει την διαφορά πέντε βαθμών από τον Παναθηναϊκό, που δοκιμάζεται σήμερα στην Ξάνθη με την τοπική ομάδα και είναι το φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών.
Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί πιθανόν με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ στη σύνθεσή του κόντρα στην Ξάνθη . Ο Γάλλος αμυντικός έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα της τελευταίας προπόνησης, είναι στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και η παρουσία του στη βασική ενδεκάδα σήμερα στα Πηγάδια, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Από την αποστολή της ομαδας του ΠΑΟ εκτός έμειναν οι: Καντέ, Σιμάο, Πετρόπουλος, που αντιμετωπίζουν τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών, καθώς και οι Ιωαννίδης, Δημούτσος.
Λέγεται ότι οι Φερνάντες και Γκαρσία ψάχνουν ομάδα για να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους, ενώ οι Ιωαννίδης, Πλεσί είναι υποψήφιοι για δανεισμό, ενώ ένας ποδοσφαιριστής, επίσης, που είναι πιθανό να πωληθεί, ακούει στο όνομα Ζιλμπέρτο Σίλβα. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, το «τριφύλλι» γλιτώνει μαζί με την εφορία 1,8 εκατ. ευρώ, ποσό που φτάνει για να γίνουν δυο μεταγραφές.
Σημερα η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα στην Ξάνθη, έχει μοναδικό σκοπό, φυσικά, την επιστροφή στις νίκες, με τον Πορτογάλο να ετοιμάζεται για ένα 4-3-3 (το αγαπημένο του σύστημα). Όλα δείχνουν τετράδα στην άμυνα τους Σεϊταρίδη (δεξιά), Σπυρόπουλο (αριστερά), Βύντρα, Μπουμσόνγκ η Σαριέγκι (κέντρο άμυνας). Ο Ζιλμπέρτο αμυντικό χαφ, ενώ εσωτερικοί μέσοι οι Χριστοδουλόπουλος (αριστερά) και Νίνης (δεξιά). Την επιθετική τριπλέτα θα απαρτίζουν οι Σισέ, Λέτο και Γκοβού.
Από την άλλη την προσπάθειά της να διατηρηθεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας και στον δεύτερο γύρο θα ξεκινήσει κόντρα στον Παναθηναϊκό η Skoda Ξάνθη.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει όλους τους ποδοσφαιριστές τους στην διάθεσή του, πλην του τιμωρημένου Κώστα Φλίσκα, ο οποίος εκτίει ποινή τιμωρίας.
Την αποστολή της Skoda Ξάνθης, απαρτίζουν οι: Αντεφέμι, Αλτιπαρμακόφσκι, Μπόατενγκ, Μπούγκα, Γκσπούρνιγνκ, Τζάγκι, Κατόνγκο, Μαρσελίνιο, Πίντο, Πόι, Κιντάνα, Στιούαρτ, Βάλλας, Βασιλακάκης, Καθάριος, Κομεσίδης, Κωστούλας, Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Σουάνης.
 
Στον Άρη να αφήσουν πίσω τους το τελευταίο τους άσχημο αποτέλεσμα κόντρα στην SKODA Ξάνθη και να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο είναι αυτό που επιθυμεί ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.
Ο Αργεντινός προπονητής τόνισε πως έχουν χρέος να παρουσιάσουν το καλό πρόσωπο της Ευρώπης στον αγώνα κόντρα στην Καβάλα, έναν δύσκολο αντίπαλο όπως χαρακτήρισε.
Το προβλημα Κούπερ είναι ο Σηφάκης που ταλαιπωρείται από πυρετό. Ο γκολκίπερ έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή, ωστόσο η συμμετοχή του ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί.
Στη διάθεση του Κούπερ για το παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα στο Κλεάνθης Βικελίδης δεν βρίσκονται οι τραυματίες Τόχα και Τζέζαρεκ, οι οποίοι δεν έχουν αποθεραπευτεί. Ο Παπαζαχαρίας παρά το γεγονός ότι χθες προπονήθηκε με την ομάδα δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Εκτός αποστολής έμεινε και ο τιμωρημένος Βανγκέλη, καθώς επίσης και οι Ναφτί, Πορτίγια, Μπουγαίδης, όπως και ο Ρονάλντο .Οι 20 που έχει στη διάθεση του ο Κούπερ είναι οι εξής: Σηφάκης, Βελλίδης, Χουάνμα, Μίσελ, Οριόλ, Νέτο, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Φατί, Πρίττας, Καζναφέρης, Χαβίτο, Μενδρινός, Τσεζνάουσκις, Αραβίδης, Κόκε, Ρουίζ, Οικονομόπουλος και Κατίδης.
 
Με μοναδικό απόντα τον Σαρλ Ιτάνζ θα υποδεχτεί ο Ατρόμητος τη Λάρισα στο Περιστέρι (17:15) για τη 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Γάλλος τερματοφύλακας αποκλείστηκε από την αποστολή που ανακοίνωσε ο Γιώργος Δώνης και η οποία περιλαμβάνει 22 ποδοσφαιριστές.
Για τη Λάρισα ο Άντερσεν δεν αντιτωπίζει κανένα πρόβλημα, αφού έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Στην αποστολή βρίσκεται και ο νεοαποκτηθείς Καμίλ Τσοντοφάλσκι.
Την ομάδα ακολούθησε και ο Τουμέρ Μετίν, ο οποίος την Πρωτοχρονιά είχε τροχαίο ατύχημα, κατευθυνόμενος στο γήπεδο, από το οποίο ευτυχώς βγήκε αλώβητος.
Οι 20 εκλεκτοί του τεχνικού της Λάρισας για την 16η αγωνιστική είναι οι εξής: Αμπάρης, Σωτηρίου, Τσοντοφάλσκι, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος, Βελάσκο, Ταλ, Βενετίδης, Κατσιαρός, Ιγκλέσιας, Πούρι, Σίμιτς, Τσιμπάμπα, Μπλάζεκ, Κουζάν, Καρανίκας, Σιατραβάνης, Κανόμπιο, Μετίν.
 
Αυριο τωρα, ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί στις Σέρρες με αρκετές απουσίες και το έργο του απέναντι στον Πανσερραϊκό είναι δύσκολο, ενώ η ΑΕΚ έχει πιο εύκολη αποστολή, καθώς θα υποδεχθεί την Κέρκυρα.
Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Σημερα Τρίτη 4 Ιανουαρίου
==================
17:15 Ξάνθη-Παναθηναϊκός (ΝΕΤ)
17:15 Ατρόμητος-Λάρισας (NOVA)
19:30 Άρης-Καβάλα (NOVA)
 
Τετάρτη 5 Ιανουαρίου
====================
15:00 Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης (NOVA)
17:15 ΑΕΚ-Κέρκυρα (NOVA)
17:15 Ολυμπιακός Βόλου-Πανιώνιος (NOVA)
19:30 Ολυμπιακός-Ηρακλής (ΝΕΤ)
19:30 Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ (NOVA)
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου