ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελπίζουν το 2011 να ανατραπούν τα δεδομένα

ελπίζουν-το-2011-να-ανατραπούν-τα-δεδομέν-468177

Μόνο η ελπίδα έμεινε στη Νίκη για να μπορεί να ατενίζει αισιόδοξα το μέλλον της. Αλλωστε αυτή είναι που πεθαίνει πάντοτε τελευταία… Ο ερχομός του 2011 κλείνει μια άσχημη τετραετία για τη Νίκη Βόλου. Ξεκίνησε με τον υποβιβασμό της ομάδας στην τελευταία τη τάξει εθνική κατηγορία το 2007 και από τότε δεν μπορεί να βρει την ταυτότητά της, να δημιουργήσει τις προοπτικές και να αντιμετωπίσει με αισιοδοξία και δυναμική το μέλλον της.
Το 2010 προστίθεται στις χρονιές που θα προσπαθήσουν να ξεχάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι φίλαθλοι της Νίκης. Από την στιγμή που δεν ήρθε η άνοδος στην Β’ Εθνική και η ομάδα εμφανίστηκε κατώτερη του αναμενομένου, ενώ παράλληλα υπήρξαν γεγονότα, εσωτερικές κόντρες και αρκετές φορές ανησυχία για την ύπαρξη της στον ποδοσφαιρικό χάρτη των επαγγελματικών κατηγοριών, δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να κρατήσει κανείς…
Η σεζόν 2009-2010 ολοκληρώθηκε για την κυανόλευκη ομάδα από την 11η θέση της Γ’ Εθνικής. Εκεί που υπήρχαν προσδοκίες για πρωταγωνιστική πορεία στην αρχή, η ομάδα έφτασε μέχρι να κινδυνέψει… Εννιά νίκες, έντεκα ισοπαλίες και 12 ήττες ήταν ο συνολικός απολογισμός της…
Κατά τη διάρκεια της σεζόν προέκυψαν αρκετές προσφυγές και χρέη που βγήκαν στην επιφάνεια, τα οποία πήγαν πίσω οικονομικά την ομάδα. Ο Στράτος Γιδόπουλος τέσσερις φορές μέσα στο 2010 είπε φεύγω, αλλά τελικά παρέμεινε. Κάπως έτσι με τα «μένω – φεύγω» του Γιδόπουλου και με την αμφιβολία για το «αύριο» έφυγε η προηγούμενη χρονιά… Αποτυχημένο το 2010 με πολλές κακές αναμνήσεις για τους φιλάθλους της Νίκης Βόλου.
 
Πλήρωσε την αργοπορημένη έναρξη της προετοιμασίας της
Ο Στράτος Γιδόπουλος μετά από ένα επεισοδιακό καλοκαίρι και αφού για άλλη μια φορά πείστηκε για να παραμείνει στην ηγεσία των κυανολεύκων, αποφασίζει να βάλει νερό στο κρασί του και να αλλάξει λίγο την φιλοσοφία του. Ετσι φέρνει στην ομάδα τον Αύγουστο έμπειρους ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά, όπως οι Βακουφτσής, Διγκόζης, Μαϊστρέλλης, Ντάνισιτς, Πετράς, Στουρνάρας, Κόσογλου και Σαμαράς και προσθέτει στο ρόστερ και αρκετούς ταλαντούχους νεαρούς. Αρχικά υπάρχει ενθουσιασμός. Η Νίκη διαθέτει αναμφίβολα το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας και θεωρείται φαβορί. «Πληρώνει» όμως την αργοπορημένη έναρξη της προετοιμασίας της. Ετσι ξεκινά με ήττα από το ΠΑΟ Ρουφ τις υποχρεώσεις της στο κύπελλο στο γήπεδο της Νεάπολης, αφού της απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει το Πανθεσσαλικό. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος παίρνει ισοπαλία στη Σκύδρα, αλλά ηττάται την 2η αγωνιστική από την Καλλονή εντός έδρας. Αυτό ήταν και το τελευταίο ματς στον πάγκο του Χόρχε Μπάριος.
Ο Μαρέντζι κάνει το ντεμπούτο του στις 3 Οκτωβρίου κι ενώ έχει καταφέρει προηγουμένως η Νίκη με υπηρεσιακό προπονητή τον Αγγελο Καρόπουλο να πάρει το διπλό στην Ηράκλεια, διπλασιάζει τις νίκες της στο πρώτο ματς με τον Κροάτη τεχνικό απέναντι στην Δόξα Κρανούλας. Ο Μαρέντζι κάθεται σε οκτώ ματς στον πάγκο. Ανεβάζει τη Νίκη στην δεύτερη θέση, κερδίζοντας Κρανούλα, Επανωμή, Μακεδονικό, Ναυπακτιακό και Εθνικό Φιλιππιάδας, χάνοντας από Κοζάνη και Εορδαϊκό και φέρνοντας ισοπαλία με την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Από τις 4 έως τις 9 Δεκεμβρίου αναλαμβάνει υπηρεσιακός ο Λάκης Μπακάλης και συνοδεύει την ομάδα στην Ζάκυνθο όπου γνωρίζει την ήττα στις καθυστερήσεις με 1-0… Μετά έρχεται η ήττα από τον Φωκικό για να βαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα… Σε εκείνο το παιχνίδι ο Αργεντίνος, Πέντρο Πασκούλι, ο τρίτος στη σειρά προπονητής που αναλαμβάνει την ομάδα μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, κάνει το ντεμπούτο του.
 
Η επιστροφή στο Παντελής Μαγουλάς
Εν τω μεταξύ η Νίκη έχει επιστρέψει στο Παντελής Μαγουλάς! Αφού δεν της επιτράπηκε να χρησιμοποιεί το Πανθεσσαλικό, γίνονται εργασίες στο γήπεδο της Μαιάνδρου και οι κυανόλευκοι επιστρέφουν στη φυσική τους έδρα. Η Νεάπολη άλλωστε είχε αποδειχθεί αφιλόξενη.
Το πρώτο της παιχνίδι στο Παντελής Μαγουλάς ήταν απέναντι στην Αναγέννηση Επανωμής στις 24 Οκτωβρίου. Το κερδίζει και η ελπίδα ζωντανεύει ξανά. Η Νίκη καταφέρνει να κερδίσει εκεί και τον Μακεδονικό και τον Εθνικό Φιλιππιάδας, όμως το «κάστρο» πέφτει νωρίς. Ο Τύρναβος είναι η ομάδα που έρχεται και αλώνει την «κλούβα» στις 19 Δεκεμβρίου και το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας περνά δύσκολες ημέρες. Ο Γιδόπουλος δηλώνει ότι παραιτείται και μαζί του φεύγει και ο Πασκούλι. Ο Αγγελος Διγκόζης αναλαμβάνει υπηρεσιακός προπονητής στις 29 Δεκεμβρίου.
 
Πέμπτη θέση και απογοήτευση
Η Νίκη ολοκλήρωσε το 2010 από την πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League 2. Μετράει έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα. Εικοσι βαθμοί σύνολο, με 12 γκολ στο ενεργητικό της και ένα στο παθητικό. Ο Ντάνισιτς αποδείχθηκε «λίρα εκατό» για τους κυανόλευκους, αφού με πέντε γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ και με τις εμφανίσεις του έχει βοηθήσει σημαντικά. Τρία γκολ έχει πετύχει ο Στέλιος Μαϊστρέλλης, δύο ο Γραμματικόπουλος και από ένα οι Βακουφτσής και Βλάχος.
 
Με ερωτηματικά το 2011
Το 2011 μπήκε για τους κυανόλευκους με πολλά ερωτηματικά. Παρά την προχθεσινή Γενική Συνέλευση το τοπίο δεν έδειξε να ξεκαθαρίζει απόλυτα. Ο Γιδόπουλος δείχνει ότι θα μείνει, αλλά το θέμα είναι να γίνουν παράλληλα όλες οι απαραίτητες κινήσεις που θα φέρουν την αλλαγή και τον πρωταθλητισμό… Όπως φαίνεται πρόεδρος της ομάδας θα παραμείνει ο Δημήτρης Ιωαννίδης. Ακόμα πάντως γύρω από το Δ.Σ. δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα. Ερωτηματικό παραμένει αν θα συνεχίσει ο Αγγελος Διγκόζης όχι μόνο στην τεχνική ηγεσία, αλλά και ως ποδοσφαιριστής. Δεν αποκλείεται μάλιστα να επιστρέψει από την Ιταλία ο Πασκούλι! Ο Βακουφτσής θα αποτελέσει παρελθόν, ήδη έχουν αποδεσμευτεί Μασίας και Μαλντονάδο, ενώ αναμένεται να ντυθούν στα κυανόλευκα Μπουσινάκης, Τσάγγαρης και κάποιοι παίκτες δανεικοί από την ΑΕΚ, με τον Γιδόπουλο να έχει ζητήσει τους Παυλή και Ιντζόγλου. Ολα αυτά βέβαια εάν πει το οριστικό «μένω» ο Γιδόπουλος. Αυτό θα ξεκαθαρίσει τη Δευτέρα.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου