ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με… γεύση Σούπερ Λίγκα και Παγκόσμιων μεταλλίων

με-γεύση-σούπερ-λίγκα-και-παγκόσμιων-851206

Το 2010 περνά στις αναμνήσεις μας! Γεμάτη αθλητικές συγκινήσεις καταχωρείται πλέον στο παρελθόν η περασμένη εδώ και λίγες ώρες χρονιά. Τι θα κρατήσουμε όμως από αυτόν τον χρόνο; Κάνοντας ένα come back στις κορυφαίες στιγμές αναμφίβολα το πρώτο γεγονός που έρχεται στο νου και θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ιστορία του βολιώτικου αθλητισμού είναι η άνοδος του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λίγκα! Από κει και πέρα έχει αρκετές καλές και κακές στιγμές η Μαγνησία να θυμάται… Όπως τα Παγκόσμια μετάλλια των Παπαχρήστου και Καλαμποκά, τη διαγραφή του κορυφαίου Ελληνα διαιτητή, τη νίκη της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ και άλλα γεγονότα. Με… γεύση Σούπερ Λίγκα και Παγκοσμίων μεταλλίων πέρασε στο χθες το 2010.    
 
1. Ο Ολυμπιακός Βόλου στη Σούπερ Λίγκα
Την άνοδό του στη μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός Βόλου μετά από 20 χρόνια. Η άνοδος σφραγίστηκε με την εκτός έδρας νίκη επί της Καλαμάτας με 2–0 στις 25 Απριλίου. Στις 16 Μαΐου ολοκληρώθηκε η χρονιά κόντρα στον Εθνικό και οι Βολιώτες έχασαν με 2-1, σε ένα παιχνίδι που ήταν να γίνει στο Ελληνικό, αλλά εξ αιτίας της γιορτής του Ολυμπιακού μεταφέρθηκε στον ΕΑΚ. Λίγο τους ένοιαξε τους Βολιώτες το αποτέλεσμα, αφού ακολούθησε η φιέστα για την άνοδο με την απονομή κυπέλλου και ένα φαντασμαγορικό θέαμα με υψηλής τεχνολογίας σκηνικά και δεκάδες πυροτεχνήματα. Ο Ολυμπιακός Βόλου αναδείχθηκε πρωταθλητής της Β’ Εθνικής με 68 βαθμούς από 21 νίκες, πέντε ισοπαλίες και οκτώ ήττες.
Οι παίκτες που πανηγύρισαν την άνοδο με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο τους ήταν οι: Κηπουρός, Κολίτσι, Μαρούλης, Αρβανίτης, Λιαπάκης, Αλβάρεζ, Ανδρίκος, Κοτίτσας, Ιακωβάκης, Λιόλιος, Ψυχογιός, Μπουλούτ, Ούμπιντες, Μάρτιν, Καρλόπουλος, Καπετάνος, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Ζαραδούκας, Σφάκας, Πλιάγκας, Αμπράμοβιτς, Τσεκούρας, Καμπάνταης, Μόνχε, Σιαλμάς, Σολάκης και Ζαχαράκης.
 
2. Θρίαμβοι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό
Ο Ολυμπιακός Βόλου καταφέρνει μέσα σε λίγους μήνες να κοσμεί τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών αθλητικών και όχι μόνο εφημερίδων. Δυο νίκες έχουν καταγραφεί ως οι μεγαλύτερες. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν τους δυο από τους «τρεις» μεγάλους του κέντρου. Σκόρπισαν την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό με 3-1 στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ στο τέλος του πρώτου γύρου, στις 18 Δεκεμβρίου έφυγαν με διπλό με γκολ του Μόνχε από το ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό!
 
3. Ασημένιος Παγκόσμιος ο Παπαχρήστος
Την μεγαλύτερη έκπληξη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών- γυναικών που έγινε στη Νέα Ζηλανδία έκαναν ο Βολιώτης κωπηλάτης του ΟΕΑ/ΝΑΒ Στέργιος Παπαχρήστος και οι Γιάννης Τσίλης, Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας με την ελληνική τετράκωπο. Στόχος τους ήταν να περάσουν στον τελικό, αλλά τελικά κατάφεραν να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο! Ξεκίνησαν από την 4η θέση στα 1500 πέρασαν 3οι και στα τελευταία μέτρα με εκπληκτικό σπριντ κατάφεραν να «κλέψουν» το ασημένιο μετάλλιο. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γάλλοι με χρόνο 6.45.38, το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 6.47.15.
 
4. Το Παγκόσμιο χρυσό της Καλαμποκά
Το χρυσό έγινε συνήθεια για τη Βολιώτισσα κωπηλάτρια του ΟΕΑ/ΝΑΒ Τριανταφυλλιά Καλαμποκά, που μαζί με τη Γιαζιτζίδου ήταν και το 2010 πρώτες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών που έγινε στη Λευκορωσία. Οι δυο Ελληνίδες τερμάτισαν σε χρόνο 7.28.71 στο διπλό σκιφ αφήνοντας στη 2η θέση το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας (7.30.95) και στην 3η αυτό της Γερμανίας (7.36.90).
 
5. Διαγραφή του Δαλούκα
Με μια λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στις 26 Νοεμβρίου, έθεσε τους «τίτλους τέλους» στην πολλά υποσχόμενη καριέρα του Γιώργου Δαλούκα στην ελληνική διαιτησία. Ο κορυφαίος Ελληνας διαιτητής τέθηκε στο περιθώριο μετά από ένα λάθος σφύριγμα στο παιχνίδι Αρης – Παναθηναϊκός. Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας αποφάσισε να τον διαγράψει, επικαλούμενο «ουσιώδη παράβαση» στην οποία υπέπεσε ο Βολιώτης ρέφερι…
 
6. «Πρίγκιπας» ο Ολυμπιακός Βόλου
Στις 31 Ιουλίου ο Ολυμπιακός Βόλου δίνει ένα ιστορικό φιλικό παιχνίδι στο Λουί Ντε, στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Οι ερυθρόλευκοι χάνουν με 1-0 αλλά προσθέτουν πόντους στο γόητρο τους. Ηταν το πιο σημαντικό φιλικό παιχνίδι που έδωσε η ομάδα στην ιστορία της και άνοιξε την όρεξη και για διεθνή πορεία.
 
7. Πρώτη νίκη της εθνικής στο Μουντιάλ
Εγραψε ιστορία η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου στις 17 Ιουνίου! Πρώτα γκολ, πρώτη νίκη (2-1) στην ιστορία της σε Μουντιάλ με αντίπαλο τη Νιγηρία. Και μάλιστα με ολική επαναφορά αφού βρέθηκε να χάνει στο 16’, ισοφάρισε στο 44’ με τον Σαλπιγγίδη και πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 71’ με τον Τοροσίδη. Το τελευταίο του παιχνίδι του Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο ήταν με την Αργεντινή στο Παγκόσμιο κύπελλο. Επειτα ανέλαβε ο Φερνάντο Σάντος!
 
8. Οι διακρίσεις των αδελφών Αλεξανδρή
Στην ετήσια βράβευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και φιλίας στις ειδικές βραβεύσεις το έπαθλο Κοινωνικής και Αθλητικής Προσφοράς απονεμήθηκε στις τρίδυμες Βολιώτισσες αθλήτριες της Συγχρονισμένης Κολύμβησης, Βασιλική-Παγώνα, Αννα-Μαρία και Ειρήνη-Μαρίνα Αλεξανδρή. Οι τρίδυμες αδελφές προωθήθηκαν μάλιστα αν και ηλικιακά μικρότερες στην εθνική νεανίδων. Στο Μεσογειακό κύπελλο κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια στο κόμπο και στο ομαδικό, με την εθνική ομάδα.
 
9. Ανοδος Κενταύρου στην Β’ Εθνική
Η ανδρική ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς πετυχαίνει την άνοδό του στη Β’ Εθνική. Ο Κένταυρος Αγριάς καταλαμβάνει την κενή θέση που δημιουργήθηκε, μετά την άνοδο του Αρχέλαου Κατερίνης στην Α2 Εθνική Κατηγορία (ο οποίος με την σειρά του κατέλαβε την θέση του παραιτηθέντος Θερμαϊκού στο πρωτάθλημα της Α2).
 
10. Χρυσό Πανευρωπαϊκό για την Κοσμίδου
Η Βίκυ Κοσμίδου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου(-50κ) στο 45ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε που έγινε στο Φάληρο. Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.  
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου