ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Αντίο» με νίκη γοήτρου η Τυνησία

αντίο-με-νίκη-γοήτρου-η-τυνησία-808046

Με ανατροπή και νίκη γοήτρου αποχαιρέτησε η Τυνησία το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η ομάδα του Ναμπίλ Μααλούλ επικράτησε με 2-1 του Παναμά, παρά το γεγονός ότι στο 33΄ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Μεριά. Στην επανάληψη η Τυνησία ανέβασε ταχύτητα, πίεσε και με τους Μπεν Γιουσέφ (51΄) και Καζρί (66΄) να βρίσκουν δίχτυα ολοκλήρωσε την ανατροπή και πανηγύρισε μία -και μοναδική- νίκη στη διοργάνωση, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του 7ου ομίλου. Στον αντίποδα, ο Παναμάς, στην «παρθενική» του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις (4ος).

Οι Τυνήσιοι, οι οποίοι πανηγύρισαν απόψε την πρώτη νίκη τους σε Μουντιάλ μετά από 40 χρόνια (σ.σ. τελευταία χρονιά ήταν το 1978), είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις επιθετικές τους ενέργειες.

Στο 33΄ μάλιστα είδαν την τύχη να τους γυρνάει την πλάτη και τον Μεριά να χαρίζει με αυτογκόλ το προβάδισμα στον Παναμά. Μπεν Γιουσέφ (39΄) και Τόρες (45΄) προσπάθησαν με χαμένες ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, αλλά ο Παναμάς ήταν αυτός που πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο 1-0.

Στην επανάληψη, η πίεση των Τυνήσιων απέδωσε καρπούς, με τον Καζρί να βγάζει στο 51΄ παράλληλη μπαλιά στο Μπεν Γιουσέφ, ο οποίος με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-1.

Οι Αφρικανοί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και 15 λεπτά μετά την ισοφάριση είδαν τον Χανταντί να μοιράζει την ασίστ στον Καζρί και αυτός με τη σειρά του να σημειώνει την ανατροπή για την Τυνησία (2-1). Στο 72΄ η ομάδα του Ναμπίλ Μααλούλ είδε το σουτ του Μπαρσένας να καταλήγει στα δίχτυα τους, αλλά το επιθετικό φάουλ του Τεγιάδο στον Μεριά που είχε προηγηθεί ακύρωσε το γκολ.

Διαιτητής: Ναβάφ Σουκράλα (Μπαχρέιν)
Κίτρινες κάρτες: 78΄ Αβίλα, 80΄ Γκόμες, 90+6΄ Τεχάδα – 44΄ Σασί, 71΄ Μπαντρί, 90+3΄ Σααλελί,
Κόκκινες κάρτες: –

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΜΑΣ (Ερνάν Γκόμες): Πενέδο, Μασάδο, Ρ. Τόρες (56’ Τεχάδα), Εσκομπάρ, Οβαλέ, Μπαρσένας, Γοδότι, Γκόμες, Αβίλα (81’ Αρόγιο), Ροντρίγκες, Τζ. Τόρες (46’ Κάμινγκς).

ΤΥΝΗΣΙΑ (Ναμπίλ Μααλούλ): Ματχλουτχί, Νάγκες, Μπεντουΐ, Μεριάχ, Χαντάντι, Σασί (46’ Μπαντρί), Σκιρί, Σααλελί, Μπεν Γιουσέφ, Σλιτί (76’ Καλίλ), Καζρί (89’ Σραρφί)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου