ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωτιά με… ρεζέρβες

πρωτιά-με-ρεζέρβες-808050

Με ένα υπέροχο γκολ του Γιανουζάι στο 51΄ το Βέλγιο νίκησε 1-0 την Αγγλία στο ντέρμπι κορυφής του 7ου ομίλου, στο Καλίνινγκραντ και τερμάτισε στην πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερο το συγκρότημα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» την Ιαπωνία (2 Ιουλίου, 21:00) στο Ροστόφ, ενώ οι Άγγλοι θα παίξουν με την Κολομβία μία ημέρα αργότερα (3/7, 21:00), στη Μόσχα.

Οι αντίπαλοι ξεκίνησαν τον αγώνα με πάρα πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, αφενός επειδή δεν υπήρχε το άγχος της πρόκρισης και αφετέρου επειδή σε μια τέτοια διοργάνωση όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή τους ζητηθεί να παίξουν.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, καθώς στο 10΄ και ύστερα από κεφαλιά του Φελαϊνί, ο Μπατσουαγί βρήκε την μπάλα στέλνοντάς την προς την εστία, αλλά επί της γραμμής απέκρουσε ο Κέιχιλ.

Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη στιγμή του πρώτου 45λεπτου, είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο σφύριγμα του Σκόμινα ακούστηκαν αποδοκιμασίες στο στάδιο του Καλίνιγκραντ, για το κακό θέαμα.

Στο 51ο λεπτό, όμως, ο Γιανουζάι αποζημίωσε τους θεατές με ένα υπέροχο τέρμα: ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε την μπάλα στο αριστερό πόδι και με ένα υπέροχο σουτ νίκησε τον Πίκφορντ ανοίγοντας το σκορ.

Το 0-1 υποχρέωσε τα «τρία λιοντάρια» να ανεβάσουν ρυθμό, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Ράσφορντ στο 66ο λεπτό: ο Βάρντι με έξοχη πάσα τον έβγαλε απέναντι στον Κουρτουά, αλλά ο Βέλγος τερματοφύλακας βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα και την έστειλε κόρνερ. Οι Άγγλοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή στο 83΄, όταν στο σουτ του Γουέλμπεκ απέκρουσε σωτήρια ο Φελαϊνί ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα, ενώ στο 89΄ ο Πίκφορντ απέκρουσε έξοχα το σουτ του Μέρτενς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Τίλεμανς, Ντεντόνκερ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουγκεϊτ): Πίκφορντ, Τζόουνς, Στόουνς (46΄ Μαγκουάιρ), Κέιχιλ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (79΄ Γουέλμπεκ), Λόφτους-Τσικ, Ντάιερ, Ντελφ, Ρόουζ, Ράσφορντ, Βάρντι

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Ντεντόνκερ, Μπογιάτα, Βερμάελεν (74΄ Κομπανί), Τσαντλί, Φελαϊνί, Ντεμπελέ, Τόργκαν Αζάρ, Γιανουζάι (86΄ Μέρτενς), Μπατσουαγί, Τίλεμανς

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου