ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ισοπαλία χωρίς κόστος για την Ελβετία

ισοπαλία-χωρίς-κόστος-για-την-ελβετία-808647

Η Ελβετία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Κόστα Ρίκα και σε συνδυασμό με την ήττα της Σερβίας από την Βραζιλία κατέλαβε τη 2η θέση του 5ου ομίλου, που τη στέλνει απέναντι στη Σουηδία (3/7, 17:00, Αγία Πετρούπολη) στη φάση των «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας.
Ο Τζεμαϊλί άνοιξε το σκορ για την Ελβετία στο 31΄, αλλά ο Γουάστον κατάφερε να ισοφαρίσει στο 56΄ (σ.σ. ήταν το πρώτο τέρμα της Κόστα Ρίκα στη διοργάνωση). Δύο λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης ο Ντρμιτς έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Ελβετία, για να ισοφαρίσει στο 90+3΄ ο Ζόμερ με αυτογκόλ, μετά από εκτέλεση πέναλτι του Ρουίς (η μπάλα βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά στο κεφάλι του έμπειρου γκολκίπερ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 89΄ ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε το σημείο του πέναλτι υπέρ της Κόστα Ρίκα, αλλά το VAR δικαίωσε τους Ελβετούς, ακυρώνοντας το, λόγω οφσάιντ.

Οι παίκτες της Κόστα Ρίκα, η οποία αποχαιρέτησε απόψε το Μουντιάλ (4η θέση), μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, απειλώντας μάλιστα δύο φορές την αντίπαλη εστία μέχρι το 10΄ (δοκάρι στο 6΄, δοκάρι στο 10΄) και χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 20΄, όταν ο Ζόμερ κατέβασε… ρολά στο σουτ του Οβιέδο. Ωστόσο, η Ελβετία, στην πρώτη της επιθετική απόπειρα, κατάφερε να χαμογελάσει, όταν ο Εμπολό με κεφαλιά βρήκε τον Τζεμαϊλί, με τον τελευταίο να γράφει το 1-0.
Στην επανάληψη, η Κόστα Ρίκα έψαξε το πρώτο της γκολ στη διοργάνωση και το πέτυχε στο 56΄ με κεφαλιά του Γουάστον, μετά από κόρνερ, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οι αντίπαλοι, πάντως, έβγαλαν αντίδραση και στο 88΄ ο Ντρμιτς έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Ελβετία με δεξί πλασέ. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, ο Ρουίς, ήταν εκείνος που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών σε πέναλτι του Ζακάρια πάνω στον Κάμπελ, με την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι, να γυρίζει στον Ζόμερ και από το κεφάλι του στα δίχτυα…

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)

Κίτρινες κάρτες: 37΄ Λιχτστάινερ, 75΄ Ζακάρια, 83΄ Σαέρ – 11΄ Γκαμπόα, 29΄ Κάμπελ, 89΄ Γουάστον

Κόκκινες κάρτες: –

Οι συνθέσεις:

ΕΛΒΕΤΙΑ (Πέτκοβιτς): Σομέρ, Λιχτστάινερ, Ακανζί, Σαερ, Γκαβράνοβιτς (69΄ Ντρίμιτς), Ντζεμαϊλί, Εμπολό, Τζάκα, Μπεχράμι (60΄ Ζακάρια), Ροντρίγκες, Σακιρί (81΄ Λανγκ)

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Ραμίρες): Νάβας, Ακόστα, Γκονσάλες, Οβιέδο, Γκαμπόα (93΄ Σμιθ), Γουάστον, Μπόργκες, Κολίντρες (81΄ Γουάλας), Ρουίς, Γκούζμαν (91΄ Αζοφέιφα), Κάμπελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου