ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-468793

Ενα εκατομμύριο ευρώ για Φορτούνη!  

Πολύς ντόρος έχει γίνει για τον Κώστα Φορτούνη του Αστέρα Τρίπολης. Τα δημοσιεύματα που θέλουν την Γιουβέντους και τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του δίνουν και παίρνουν και μάλιστα ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Αστέρας ζήτησε ένα εκατομμύριο από την ιταλική ομάδα για να τον παραχωρήσει.
 
Η ιστοσελίδα www.insidefutbol.com αναφέρει πως η «Γιούβε» ζήτησε τον νεαρό άσο με την μορφή δανεισμού για ένα εξάμηνο και αν ο παίκτης πείσει να αποκτηθεί. Κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό και μάλιστα ο Αστέρας απάντησε πως τον παραχωρεί μόνο με ένα εκατομμύριο ευρώ.
 
Αυτά αναφέρει το δημοσίευμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Φορτούνης παραμένει παίκτης του Αστέρα και γίνεται προσπάθεια από τους ανθρώπους της ομάδας να μείνει προσηλωμένος στους στόχους της. Μάλιστα είναι βέβαιο πως οι άνθρωποι του συλλόγου δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο σε ενδεχόμενη μεταγραφή του παίκτη.
 
 
 
 
 
 
 
 
Η χθεσινή κλήρωση του κυπέλλου άφησε στον Ολυμπιακό Βόλου ελπίδες για τελικό και για Ευρώπη μέσω αυτού! Πρώτη χρονιά στη Σούπερ Λίγκα και οι ερυθρόλευκοι έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μέσα από το θεσμό των εκπλήξεων μια θέση στο μεγάλο τους όνειρο. Ο Αχιλλέας Μπέος προέτρεπε τους φιλάθλους να ετοιμάσουν από το 2012 τις βαλίτσες τους για Ευρώπη… Οπως φαίνεται όμως οι πιθανότητες να χρειαστεί να βγάλουν «διαβατήριο» πιο νωρίς οι υποστηρικτές της ερυθρόλευκης ομάδας είναι πολλές.
 
Δεν είναι εύκολο φυσικά να γίνει κάτι τέτοιο. Υπάρχει καταρχάς μπροστά ένα δύσκολο παιχνίδι είτε με την Κέρκυρα είτε με τον Ηρακλή και μετά με Ατρόμητο ή με ένα εκ των δυο συγκροτημάτων της Football League 2, Εθνικό Αστέρα ή Διαγόρα. Στη διοργάνωση του κυπέλλου όλα μπορούν να συμβούν. Το γεγονός όμως ότι ο Ολυμπιακός Βόλου απέφυγε έναν εκ των τριών μεγάλων του κέντρου και τον ΠΑΟΚ, οι οποίοι παίζουν μεταξύ τους και μόνο ένας εξ αυτών θα βρεθεί στον τελικό, αυξάνει στο κατακόρυφο τις πιθανότητές του.
Το ιδανικότερο σενάριο για τους ερυθρόλευκους είναι να πέσουν στον τελικό με μια εκ των ομάδων που θα βγει στην Ευρώπη μέσω Champions League και να αποκτήσουν τη δυνατότητα, ακόμα κι αν δεν σηκώνουν το τρόπαιο, ως φιναλίστ να γράψουν ιστορία ξεκινώντας τις ευρωπαϊκές τους περιπέτειες!
Ποιος θα το φανταζόταν πριν από δυο χρόνια ότι οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν τόσο νωρίς να κάνουν τέτοια όνειρα… Ο Αχιλλέας Μπέος και οι συνεργάτες του ίσως… Ομως και οι ίδιοι η αλήθεια είναι ότι το ετοίμαζαν για λίγο αργότερα.
Το 2011 λοιπόν ο Ολυμπιακός Βόλου έχει διπλό στόχο. Δίπλα σε αυτόν τής όσο το δυνατόν καλύτερης πορείας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, τοποθετείται και η διοργάνωση του κυπέλλου.
Για μια νεοφώτιστη ομάδα που διαθέτει παίκτες διψασμένους για διάκριση, το κύπελλο και ο τελικός αποτελούν αναμφίβολα μεγάλη πρόκληση. Τα κίνητρα είναι πολλά και ο Ολυμπιακός Βόλου έχει αποδείξει ότι είναι ικανός για όλα. Ισως για αυτό οι περισσότεροι μιλάνε από τώρα για τελικό. Υπάρχει ακόμα ο ενθουσιασμός από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και η πεποίθηση ότι η ομάδα θα δείξει ακόμα καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο γύρο.
Ολα όμως πετυχαίνονται βήμα – βήμα και αυτό που προσπαθούν στον Ολυμπιακό Βόλου είναι να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους και να επαναπροσδιορίσουν τον αμέσως επόμενο στόχο τους. Η ενίσχυση της ομάδας και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι αυτά που πρωτίστως ενδιαφέρει και όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν. Ολοι όμως έχουν δικαίωμα στο όνειρο και ο Ολυμπιακός αυτή την φορά δικαιωματικά και με πολλές πιθανότητες μπορεί να αντιμετωπίζει με ρεαλισμό το μεγάλο του όνειρο…
 
 
 
 
 
 
 
 
Τελικοί με βολιώτικες παρουσίες
Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει παίξει έξι φορές στην προημιτελική φάση του κυπέλλου, καμία όμως δεν έχει καταφέρει να προκριθεί… Υπάρχουν όμως πέντε Βολιώτες που έχουν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου και έχουν παίξει τελικό, αλλά με διαφορετικές ομάδες. Οι Συνετόπουλος, Μποτίνος και Κωστούλας έχουν σηκώσει κύπελλο με τον Πειραιά, ο Βούλγαρης έχει παίξει τελικό με τον Ηρακλή και ο Βασιλάκος με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο.
Β.Ζ.
 
Τυχαίο;
Είναι τυχαίο ότι ο Ντάνισιτς έφτασε στο Βόλο μια ημέρα πριν τη Γενική Συνέλευση; Ό,τι συνεννοήσεις έχει κάνει είναι με τον Γιδόπουλο. Μήπως πήρε το ο.κ. από τον μεγαλομέτοχο να έρθει; Ακόμα και να μη συνεχίσει ο Γιδόπουλος, πρέπει να λύσει συμβόλαια. Ισως αυτό να είναι ένα γεγονός που δείχνει ότι τελικά ο μεγαλομέτοχος θα παραβρεθεί στην σημερινή Γ.Σ., είτε γιατί θα συνεχίσει, είτε γιατί θέλει να βάλει τέλος…
Αγ. Θαν.
 
Εκανε σωστά τη δουλειά της
Η γραμματέας της ΠΑΕ, έκανε και αυτή την φορά σωστά τη δουλειά της. Τα έγγραφα για την έκτιση των ποινών των Πετρά και Ντάνισιτς στάλθηκαν εγκαίρως στην ΕΠΑΕ. Αλλά από το ποδοσφαιρικό τμήμα δόθηκαν λάθος πληροφορίες ότι δεν πρόλαβε η ΠΑΕ να τους δηλώσει… Επειδή κάποιοι υπολειτουργούν παίρνει κι άλλους η μπάλα… Ομως για τη Μαρία που πραγματικά έχει στηρίξει τη Νίκη Βόλου όλα αυτά τα χρόνια, είναι άδικο να υποβαθμίζεται το έργο της. Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει αρκετά όλα αυτά τα χρόνια, παραμένει σταθερή στα γραφεία της Νίκης και προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες. Ετσι και αυτή την φορά έκανε αυτό που έπρεπε.
Αγ. Θαν.
 
Δεν θα αγωνιστεί
Δεν θα αγωνιστεί ο Σπύρος Γκάγκας του Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών απέναντι στη Νίκη Βόλου. Ο Σεσκλιώτης ποδοσφαιριστής δηλώθηκε να εκτίσει ποινή τιμωρίας στο παιχνίδι για το Παντελής Μαγουλάς. 0 20χρονος πάντως μέχρι σήμερα πραγματοποιεί πολύ καλό πρωτάθλημα με τον Οδυσσέα, έχει αγωνιστεί σε 14 παιχνίδια και έχει πετύχει μάλιστα δύο γκολ.
Αγ. Θαν.
 
Το γούρι
Την ΕΠΟ επισκέφτηκε χθες ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Αναστάσιος Μπατζιάκας, αφού συνεδρίαζε η υγειονομική επιτροπή της ΕΠΟ. Επί τη ευκαιρία παραβρέθηκε και στην κλήρωση του κυπέλλου και αφού ήταν ευνοϊκή θεωρήθηκε ως γούρι από τον Αχιλλέα Μπέο. Παρών στην κλήρωση ήταν και ο Γιώργος Κουτρούμπας, μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού Βόλου.
Β.Ζ.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Γιατί κάνουν κρυφές συναντήσεις, αφού όλα μαθαίνονται και βγαίνουν προς τα έξω;
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου