ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ονειρα και για τελικό

ονειρα-και-για-τελικό-468828

Καλύτερη κλήρωση δεν θα μπορούσε να περιμένει χθες ο Ολυμπιακός Βόλου στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος που μετέχει για 7η φορά στην ιστορία του, καθώς αποφεύγει τα μεγάλα ονόματα που θα συγκρουστούν μεταξύ τους και αν περάσει απο τους “8” δεν θα συναντηθεί με μεγάλη ομάδα και στους “4”, οπότε ο δρόμος είναι πλέον ανοικτός για το όνειρο του τελικού.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην γνωρίζει τον αντίπαλο του στην προημιτελική φάση και τον διπλό αγώνα στις 19 Ιανουαρίου εκτός έδρας και τις 2 Φεβρουαρίου του 2011 στο Βόλο καθώς θα πρέπει πρώτα να γίνει στις 12 Ιανουαρίου ο επαναληπτικός του ματς των “16” για να βγει ο νικητής του ζευγαριού Κέρκυρα-Ηρακλής που θα είναι ο αντίπαλος των ερυθρόλευκων.

Την ίδια μέρα θα γίνει και άλλος επαναληπτικός για να μάθουμε το νικητή του Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας που στους “8”θα είναι αντίπαλος του Ατρόμητου και ο νικητής του ζευγαριού αυτού θα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου στα ημιτελικά με την προϋπόθεση βέβαια ο Ολυμπιακός να έχει περάσει νικώντας και αποκλείοντας Κέρκυρα ή Ηρακλή…

Το όνειρο του τελικού φαντάζει εφικτό για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου παρά το γεγονός πως και το πρώτο ματς του προημιτελικού, όσο και αυτό του ημιτελικού, γίνονται εκτός έδρας σε έδρες όπου υπάρχει αρνητική προϊστορία, αλλά και στις δυο φάσεις οι αγώνες είναι διπλοί και όλα είναι ανοιχτά… όπως είχε δηλώσει ο Σάκης Τσιώλης αμέσως μετά την πρόκριση από τους “16”, ενώ χθες στα γραφεία της ΕΠΟ ο ιδιοκτήτης της βολιώτικης ΠΑΕ Αχιλλέας Μπέος ευχήθηκε να δει τελικό ανάμεσα στους δύο Ολυμπιακούς: «Δεν υπάρχουν εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια. Ελπίζουμε ο Ολυμπιακός Βόλου να δείξει το καλό πρόσωπο που έχει δείξει στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και να δημιουργήσει ακόμα μία έκπληξη. Σίγουρα θα έχει Ολυμπιακό ο τελικός, ας ευχηθούμε να έχει και τους δύο», είπε ο μεγαλομέτοχος της ερυθρόλευκης ομάδας.

Οι αναμετρήσεις των προημιτελικών είναι διπλές και οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 19 Ιανουαρίου για τον Ολυμπιακό είτε στην Κέρκυρα είτε στο Καυτανζόγλειο, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 2 Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά στην προϊστορία, ο Ολυμπιακός έχει κακή παράδοση στους αγώνες του με την Κέρκυρα χωρίς στο νησί του Ιονίου, αλλά πάντα οι συναντήσεις ήταν στη Β΄ Εθνική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε επίσκεψη των Βολιωτών στο νησί η επιστροφή γινόταν με ήττα εκτός από πέρσι.

Πάντως η πρώτη συνάντηση Βόλου-Κέρκυρας ήταν για το κύπελλο και στο θεσμό αυτό ο Ολυμπιακός έχει μια νίκη στο Βόλο χωρίς αντίκρισμα. Στις 17/8/1997 η Κέρκυρα κέρδισε 3-0 (2′ Τασιγιαννάκης, 37′ Ροπόκης, 73′ Αβραμιώτης) και προκρίθηκε, αφού στο Βόλο στις 24/8/97 έχασε με 1-0 (83′ Παχατουρίδης).

Χωρίς νίκη παίζοντας και στην έδρα του Ηρακλή είναι ο Ολυμπιακός, που στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Γηραιό έχει 7 ήττες και δύο ισοπαλία μια το 1973, και μια πρόσφατα στο τέλος του φετινού Οκτώβρη.

Μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και Ηρακλή υπήρχαν και συναντήσεις κυπέλλου που ξεκινούν από το μακρινό 1938 με τον Ολυμπιακό να κερδίζει 3-1 στο Βόλο, όπου οι δυο ομάδες ξανασυναντήθηκαν το 1950 με τον Ηρακλή να παίρνει την πρόκριση στην παράταση. Τελευταία πάντως συνάντηση κυπέλλου ήταν στο Βόλο, όταν για την φάση 32 προς 16 την περίοδο 2006-07 στις 8/11/2006 με διαιτητή τον Βασίλη Τεροβίτσα ο Ηρακλής είχε κερδίσει 0-1 με γκολ από πέναλτι του Ερέρα (27’).

Πάντως ο Ολυμπιακός σε μια χρονιά όπου έχει συνηθίσει και να “σπάζει” προϊστορίες βλέπει θετικά την συνέχεια στο κύπελλο, με τον Σάκη Τσιώλη να έχει δηλώσει πως κάθε θεσμός και κάθε αγώνας αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου