ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-469178

Φιλανθρωπικός αγώνας με βολιώτικες παρουσίες στη Λάρισα       

Με βολιώτικες παρουσίες πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία πριν από λίγες μέρες στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ στη Λάρισα φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ με την επωνυμία «Τρίποντο Αγάπης». Ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, έχοντας στις τάξεις του τον παλαίμαχο πρώην διεθνή Βολιώτη καλαθοσφαιριστή Νίκο Μπουντούρη, αντιμετώπισε την ομάδα του διοργανωτή Εθνικού Λάρισας που είχε στη σύνθεσή του και βετεράνους Λαρισαίους του αθλήματος. Την βραδιά παρουσίασαν ο ραδιοφωνικός παραγωγός Βαγγέλης Ρωμανός και η καλαθοσφαιρίστρια του Ολυμπιακού Βόλου Ασημίνα Κουτσουνούρη.

Τα έσοδα του αγώνα μοιράστηκαν ισόποσα σε τρία κοινωφελή ιδρύματα, στο Σύλλογο γονέων φίλων και κηδεμόνων Αυτιστικών ατόμων νομού Λάρισας, στο Σύλλογο κεντρικής Ελλάδας γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις « ΙΑΣΩ»  καθώς και στο ΚΕΘΕΑ «Έξοδος», που δραστηριοποιούνται ουσιαστικά όχι μόνο στη Λάρισα αλλά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.
 
 
 
 
 
   
Με ενδιαφέρον διαβάσαμε χθες τις δηλώσεις του προέδρου της Ενωσης Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής, κ. Καλογιάννη. Θεώρησε ως λύση για την οικονομική κρίση που περνούν οι ομάδες κυρίως της Football League 2, την αναβάθμιση του προϊόντος… Θεωρητικά κάτι τέτοιο μπορεί να στηριχτεί, πρακτικά απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
 
 
Την ώρα που οι περισσότερες ομάδες της τρίτης κατηγορίας «αιμορραγούν» και κανείς δεν ξέρει ποιες θα καταφέρουν να βγάλουν και τον Ιανουάριο -κάποιες ήδη παρουσιάζουν δείγματα διάλυσης- το να λες έτσι απλά ότι πρέπει να αναβαθμιστεί το προϊόν, μόνο λόγια του αέρα μπορεί να είναι. Τα μοναδικά έσοδα που υπάρχουν από την χορηγία του ΟΠΑΠ δεν είναι δυνατόν να βοηθήσουν στην αναβάθμιση του προϊόντος από τις ομάδες της Football League 2. 
Αλλωστε και ο ίδιος το ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα έσοδα είναι 40.000 ευρώ και ο μικρότερος προϋπολογισμός που μπορεί να κάνει μια ομάδα που θέλει να πραγματοποιήσει καλή πορεία στην κατηγορία παραπάνω από 300.000 ευρώ. Πώς λοιπόν να γίνει προσπάθεια για αναβάθμιση του προϊόντος;
Δεν είναι μόνο το θέμα της βίας και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος, αλλά και το φτωχό θέαμα που προσφέρεται στα γήπεδα της Γ’ Εθνικής. Αποτελούν εξαίρεση οι ομάδες και οι αγώνες που μπορούν να προσφέρουν στον θεατή δυνατές συγκινήσεις και να προσελκύσουν κόσμο στο γήπεδο. Ουσιαστικά οι ομάδες που συνεχίζουν και έχουν κόσμο είναι αυτές που παραδοσιακά είχαν πιστούς υποστηρικτές και λαό αλλά και αυτές ακόμα έχουν «ματώσει» οικονομικά.
Για να αλλάξει το επίπεδο της Γ’ Εθνικής, δεν γίνεται μόνο με την μετονομασία του σε Football League 2… Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που δεν γίνεται να λυθούν με τα 40.000 ευρώ του ΟΠΑΠ, πόσο μάλλον να μιλάμε για την αναβάθμισή του. Για να αναβαθμιστεί το προϊόν το βασικότερο είναι να γίνει πιο θεαματικό το ποδόσφαιρο στην κατηγορία και για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξουν κίνητρα για καλούς ποδοσφαιριστές να περάσουν από την μικρότερη λίγκα. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που ανερχόμενοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται πλέον στην τελευταία εθνική κατηγορία. Τα μόνα «ονόματα» που υπάρχουν στην Football League 2 είναι αυτά κάποιων έμπειρων ποδοσφαιριστών που στο τελείωμα της καριέρας τους προσπαθούν να την παρατείνουν για μερικές σεζόν, να βγάλουν το «ψωμί» τους και να πάρουν μισθό (αν τα πάρουν και αυτά) για ακόμη ένα-δύο ή το πολύ για τρία χρόνια…
Είπε και κάτι άλλο σημαντικό ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ. Οτι μεγάλο μερίδιο των εσόδων εξαρτάται από το αν η τοπική κοινωνία, ο Δήμαρχος, ή ο Νομάρχης στηρίζουν αυτή την ομάδα. Από εκεί μπορεί να υπάρξει μια σημαντική βοήθεια, αναμφίβολα. Και τα σωματεία που την έχουν είναι από τα τυχερά. Ομως γενικότερα η κατάσταση έχει δυσκολέψει και ακόμη και μια τέτοια στήριξη που στο παρελθόν θεωρούνταν δεδομένη, πλέον αποτελεί «είδηση». Με τις υπάρχουσες συνθήκες μάλιστα λόγω της οικονομικής κρίσης ξανά οδηγούμαστε σε αδιέξοδο… Οπότε μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για αναβάθμιση του προϊόντος σε βάθος πενταετίας τουλάχιστον. Τώρα όμως τι γίνεται… Που οι περισσότερες ομάδες νιώθουν την θηλιά να τις πνίγει.
 
 
 
 
 
46,4 πήδηξε ο Σανκαρέ    
Εντυπωσίασε χθες ο Πάπα Σανκαρέ με τις επιδόσεις του στα εργομετρικά τεστ που υποβλήθηκαν οι ερυθρόλευκοι. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός του Ολυμπιακού Βόλου με επιτόπιο άλμα στα 46,4 εκ. απέδειξε γιατί πολύ δύσκολα νικιέται στον αέρα. Ανετα λοιπόν θα μπορούσε να παίζει και μπάσκετ καρφώνοντας τα αντίπαλα καλάθια.
Ζ.Ε.Ι.

Και η ΑΕΛ στο κόλπο

Στο κόλπο της απόκτησης του Παντελή Καπετάνου μετά τον Ολυμπιακό Βόλου μπήκε και η ΑΕΛ σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα. Ο αδερφός του Κώστα που αγωνίζεται στην Στεάουα Βουκουρεστίου πάντως φαντάζει ως «αλμυρή» λύση για την ομάδα του κάμπου που ψάχνει τη σωτηρία της. Ζ.Ε.Ι.
 
Πρόβλημα οι προσφυγές
Οι προσφυγές αναμένεται να δημιουργήσουν και μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόβλημα στη Νίκη Βόλου. Ο Χατζηλιάδης περιμένει να πάρει τα υπόλοιπα μισά, ο Σβανιάς έχει δώσει περιθώριο μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, ενώ έρχονται και οι προσφυγές των Βούλγαρη και Μωυσίδη… Δύσκολα τα πράγματα απ’ όλες τις πλευρές για τη Νίκη.
Αγ. Θαν.
 
Κοιτούν το μέλλον τους
Οι παίκτες της Νίκης ναι μεν περιμένουν και θέλουν να παραμείνουν στη Νέα Ιωνία αν αλλάξουν τα δεδομένα και οι συνθήκες, όμως κοιτούν και το μέλλον τους. Ετσι ήδη κάποιοι έχουν συμφωνήσει αν δεν βρεθεί λύση στο κυανόλευκο συγκρότημα να συνεχίσουν σε άλλες ομάδες την καριέρα τους…
Αγ. Θαν.
 
Περιμένει
Μαζί με τους παίκτες του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού περιμένουν και κάποιοι που ακούγονταν για ενίσχυση, όπως π.χ. ο Γιάννης Τσάγγαρης. Σίγουρα όμως δεν θα μείνουν για πολύ να αναμένουν τις εξελίξεις στη Νίκη Βόλου. Στη Νέα Ιωνία εν τω μεταξύ ακούγεται ότι ή ο Γιδόπουλος έχει κλείσει ήδη δυο ποδοσφαιριστές και απλά κάνει τα δικά του για να πιέσει για χρήματα και βοήθεια… Από την στιγμή που η κατάσταση δεν ξεκαθαρίζει, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει…
Αγ. Θαν.
 
Οικονομικά προβλήματα
Οικονομικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζει μόνο ο Ολυμπιακός Βόλου από τις ομάδες μπάσκετ της περιοχής που αγωνίζονται στις εθνικές κατηγορίες. Μόνο η Νίκη αυτή την στιγμή είναι απολύτως εντάξει στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Οι αθλητές και οι αθλήτριες γνωρίζουν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και κάνουν υπομονή, αλλά μέχρι πότε όμως…
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Αν δεν καθίσουν να τα βρουν, ο ένας θα παίρνει αποφάσεις και ο άλλος θα τις αναιρεί;
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου