ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ακρως επιτυχημένη χρονιά»

ακρως-επιτυχημένη-χρονιά-469223

Σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει, λέει μια λαϊκή παροιμία και αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι και ο Ολυμπιακός Βόλου αποτελεί ένα σπίτι. Μία οικογένεια φτιαγμένη να αντιμετωπίσει για τα καλά και τα άσχημα που βρίσκονται στην πορεία. Ο Γιάννης Ζαραδούκας, μέλος αυτής της οικογένειας, κάνει τον απολογισμό της χρονιάς στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» και μιλάει για το μέλλον του και όχι μόνο. Σύντομα αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους ερυθρόλευκους, εξαργυρώνοντας έτσι τα αμέτρητα χιλιόμετρα που έχει καταπιεί στην αριστερή πλευρά τα τελευταία χρόνια. Χρόνια και στιγμές ιστορικές για τον ίδιο.
Αν έκανες ένα απολογισμό της χρονιάς, τι θα συμπεριελάμβανες;
Αναμφίβολα ήταν μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για εμάς και πιστεύω ότι σχεδόν κανείς δεν πίστευε ότι η ομάδα θα μπορούσε να έχει μία τόσο καλή πορεία στο πρώτο μισό της Super League. Βέβαια μέσα στη χρονιά που φεύγει δεν μπορούμε να μην συμπεριλάβουμε και την άνοδο του συλλόγου στην Super League έπειτα από 20 και πλέον χρόνια.
Υπάρχει κάτι από τα δύο που ξεχωρίζεις περισσότερο;
Εγώ θα ξεχώριζα μέχρι τώρα την πορεία που έχουμε κάνει στην Super League αλλά και τα καλά αποτελέσματα που έχουμε πάρει δίκαια. Αποτελέσματα όπως οι νίκες κόντρα στην ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό η ακόμη και η ισοπαλία στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ απέδειξαν πως μπορούμε να φθάσουμε την ομάδα του Ολυμπιακού ακόμη πιο ψηλά. Δεν υποτιμώ την άνοδο βέβαια, αλλά λαμβάνουμε στα υπ’ όψιν πως η Super League είναι η κορυφαία ποδοσφαιρική κατηγορία στην Ελλάδα, οπότε η άνοδος έρχεται σε δεύτερη μοίρα, άσχετα αν έπρεπε να έρθει αυτή πρώτα.
Υπάρχει μια άσχημη στιγμή από την χρονιά που θα ήθελες να διαγράψεις;
Από γεγονότα δεν μπορώ να πω πως υπάρχουν κάποια που θα ήθελα να διαγράψω, αφού όλα κύλησαν καλώς για την ομάδα μας και βάσει σχεδίου. Υπάρχουν βέβαια αποτελέσματα που μας χαλάσανε. Ένα από αυτά ήταν το αποτέλεσμα με την Καβάλα με την ισοφάριση να έρχεται στο 94’ σε ένα παιχνίδι που κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να το πάρουμε και τελικά η μπάλα μας τιμώρησε. Το ματς αυτό μας στεναχώρησε ιδιαίτερα, αφού πιστεύω ότι αξίζαμε την νίκη πέρα για πέρα.
Σας πείσμωσε καθόλου το παιχνίδι αυτό; Σας έκανε να σκεφτείτε αλλιώς;
Μας πείσμωσε και μας έκανε να σκεφτούμε πως οι αγώνες τελειώνουν στο 94’. Μας έμαθε να παίζουμε και να αγωνιζόμαστε για 94’ λεπτά και όχι να επαναπαυόμαστε μόλις πετύχουμε ένα γκολ. Αυτό βέβαια μας βοήθησε και το είδαμε αργότερα, αφού κόντρα στον Παναθηναϊκό προηγηθήκαμε και κρατήσαμε μέχρι τέλους το προβάδισμα και εκτός από τους τρεις βαθμούς είχαμε κερδίσει και σε εμπειρίες.
Μετά την ολιγόλεπτη συμμετοχή στη Νέα Σμύρνη και το άτυχο αποτέλεσμα με τον Εργοτέλη ξεκινάς και παίζεις βασικός μέσα στην Τούμπα. Ποια ήταν τα συναισθήματά σου αγωνιζόμενος σε μια τέτοια έδρα;
Όταν σου ανακοινώνει ο προπονητής πως ξεκινάς σε ένα τέτοιο γήπεδο, υπάρχουν πολλές σκέψεις που περνάνε από το μυαλό σου. Σκέφτεσαι το κλίμα, τον κόσμο αλλά όλα αυτά μέχρι να σφυρίξει την έναρξη ο διαιτητής. Από τη στιγμή που γίνει αυτό, δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι άλλο πέρα από αυτά που σου έχει ζητήσει ο προπονητής και πρέπει να δείξεις τόσο σε αυτόν όσο και στον κόσμο. Όλα ξεχνιούνται, μπαίνεις στο ρυθμό πλέον του αγώνα δίχως να έχεις πρόβλημα. Η παρουσία μας εκεί ήταν πολύ καλή και θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάτι περισσότερο από την ισοπαλία.
Με το συμβόλαιό σου να λήγει το καλοκαίρι του 2011, υπάρχει κάτι που θα πρέπει να πούμε στο κόσμο;
Είναι γνωστό πως το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας με την ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και είναι θέμα τυπικό να τελειώσει και να παραμείνω στον σύλλογο και στη συνέχεια.
Μίλησες για μεγαλύτερους στόχους, σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η έξοδος στην Ευρώπη;
Σίγουρα είναι μέσα στους στόχους της ομάδας και φαίνεται άλλωστε από τις κινήσεις που γίνονται ότι θέλει να βρεθεί μέσα στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Το θέλουν όλοι πιστεύω, ο κόσμος, εμείς, η διοίκηση αλλά πρέπει να μείνουμε πρωτίστως συγκεντρωμένοι στην δουλειά μας.
Με τον ερχομό σου στην ομάδα σκεφτόσουν κάτι ανάλογο;
Πίστευα πως πάνω από όλα θα χτιστεί μια ισχυρή ομάδα η οποία θα ανέβει στη Super League. Από εκεί και πέρα ό,τι έχει ακολουθήσει είναι ιστορικό για μένα. Οι στιγμές που ζήσαμε είναι ιστορικές και πιστεύω σε συνέχεια.
Υπάρχουν παιχνίδια που θα κρατούσες ανεξίτηλα στο μυαλό σου;
Παιχνίδια όπως η νίκη επί της ΑΕΚ, με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ είναι ματς που δεν μπορείς να ξεχάσεις. Θυμάσαι την κάθε στιγμή που πέρασε και συνεχίζεις. Όλα τα ματς πάντως είναι ξεχωριστά όταν βρίσκεσαι στη Super League.
Στόχος κάθε ποδοσφαιριστή είναι η συμμετοχή στην Εθνική του ομάδα, για σένα ισχύει το ίδιο;
Σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα μπορούσα να αποτελώ την εξαίρεση του κανόνα. Θα ήθελα και φυσικά να είμαι μέλος της εθνικής ομάδας αλλά την συγκεκριμένη στιγμή υπάρχουν στην θέση μου ποδοσφαιριστές που βρίσκονται δίκαια εκεί. Αλλά, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται και ελπίζω μέσα από τον Ολυμπιακό Βόλου να πατήσω στο σκαλί που ακούει στο όνομα Εθνική Ομάδα.
Στην θέση σου ως αριστερό μπακ οι παίκτες σπανίζουν. Αν μπορούσες θα άλλαζες θέση;
Συνήθως στην Ελλάδα κοιτάνε τους παίκτες που έχουν επιθετικά χαρίσματα και όχι αυτούς που παίζουν στην άμυνα. Κάτι τέτοιο βλέπουμε και στις Ακαδημίες. Από την αρχή όμως πιστεύω πως αυτή είναι η θέση μου. Αυτή μού άρεσε και τώρα δεν την αλλάζω με τίποτα.
Τι είναι για εσάς ο Σάκης Τσιώλης;
Για εμάς είναι ένα κράμα πατέρα, προπονητή αλλά και επαγγελματία που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα. Σίγουρα όμως και από την μεριά του σέβεται την δουλειά του επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Έχει ένα προτέρημα, ότι κερδίζει τον σεβασμό του ποδοσφαιριστή με τη στάση του. Αναμφίβολα έχει βοηθήσει και εμένα όπως και τους συμπαίκτες μου ώστε να βρισκόμαστε τώρα σε μια ομάδα επιπέδου Super League.
Σήμερα γίνεται η κλήρωση για την συνέχεια του Κυπέλλου. Υπάρχει προτίμηση;
Θα προτιμούσα μία από τις δύο ομάδες της Β’ Εθνικής. Είτε τον Διαγόρα είτε τον Εθνικό Αστέρα. Από την άλλη όμως έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ομάδας μου και έτσι νομίζω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα με όποιον και αν κληρωθούμε, αφού θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν.
Υπάρχουν όνειρα και ευχές που θα ήθελες να κάνεις για το 2011;
Ελπίζω και η νέα χρονιά να συνοδευτεί από συνέχεια της ήδη καλής πορείας που έχουμε κάνει και ο δεύτερος γύρος να είναι ανάλογος και καλύτερος από ό,τι ο πρώτος, ώστε να βάλουμε και μεγαλύτερους στόχους. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα από όλα να υπάρχει υγεία σε όλους, ώστε να μπορούμε να δίνουμε το 100 % των δυνατοτήτων μας.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου