ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με σύμμαχο… χρόνο και οργάνωση

με-σύμμαχο-χρόνο-και-οργάνωση-815281

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εχοντας σύμμαχο τον χρόνο, αφού το νέο ξεκίνημα θα γίνει προς τα τέλη Ιουλίου, ο Ολυμπιακός Βόλου, έχοντας κάνει τα πρώτα θετικά βήματα (και με την οργάνωση της ομάδας να ικανοποιεί τον κόσμο και να δημιουργεί προσδοκίες για μια καλύτερη χρονιά) θα συνεχίσει την ενίσχυση με παίκτες ανώτερης κατηγορίας.

Ενώ η ημερομηνία για την πρώτη συγκέντρωση των ερυθρόλευκων ενόψει της νέας περιόδου… θα είναι η Δευτέρα 23 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ίσως η μόνη ομάδα Γ΄ Εθνικής που έχει προχωρήσει τόσο πολύ τόσο με τις ανανεώσεις όσο και με τις καλοκαιρινές μεταγραφές, ενώ το πλάνο περιλαμβάνει κι άλλες 10 τέτοιες κινήσεις.

Ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί η απόκτηση 4 παικτών, πολλά είναι τα ονόματα Ελλήνων και ξένων παικτών που «ακούγονται» για τη νέα ομάδα, και το θετικό είναι πως πλέον ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει ένα πολύ καλό όνομα στην ποδοσφαιρική αγορά και πολλοί ποδοσφαιριστές μεγαλυτέρων κατηγοριών επιθυμούν να φορέσουν τα ερυθρόλευκα.

Όλα πάντως γίνονται με μυστικότητα και μάλιστα η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει μεταγραφικά σενάρια και διαβεβαιώνει ότι κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να γίνει ο Ολυμπιακός Βόλου πρωταγωνιστής στην επόμενη σεζόν. Ο τεχνικός διευθυντής Θωμάς Μακρής, ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης, ο Τζόναθαν Βαΐτσης, η Εκτελεστική Επιτροπή και ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος είναι σε καθημερινή επαφή για να εξετάσουν με λεπτομέρεια κάθε πρόταση

Ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει σε 4 καλοκαιρινές μεταγραφές, με 2 παίκτες που προέρχονται από τη Β’ Εθνική, έναν Βολιώτη παλιό γνώριμο και έναν ακόμη γνώριμο και εγγύηση στο σκοράρισμα… Οι «ερυθρόλευκοι» αρχικά ενέταξαν στο δυναμικό τους τον 30χρονο τερματοφύλακα Αστέριο Γιακουμή, που τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στη Σπάρτη, καταγράφοντας 15 συμμετοχές, και με εμπειρία τόσο από Football League όσο και από Superleague, έχοντας «γεμάτες» χρονιές στον Αγροτικό Αστέρα, ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Αστέριος Γιακουμής, που το 2010 στα ετήσια βραβεία του ΠΣΑΠ βραβεύτηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας της Football League, ήταν η πρώτη μεταγραφή, ενώ και η δεύτερη αφορούσε τερματοφύλακα, καθώς επέστρεψε ο Κώστας Παλιούρας, γνώριμος στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς είχε φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα την περίοδο 2016-2017 ενώ είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τον Μαγνησιακό. Στη συνέχεια έπαιξε σε ΠΑΟΚ, Αλεξάνδρεια, Ζάκυνθο, Μακεδονικό, Νίκη Βόλου, Μύκονο, Πανσερραϊκό, Καλαμάτα, ενώ μετά τον Ολυμπιακό Βόλου φέτος αγωνίστηκε στον Αστέρα Βλαχιώτη στη Λακωνία. Παράλληλα, η διοίκηση ανακοίνωσε και τη συνέχιση της συνεργασίας της με τον νεαρό τερματοφύλακα Αχιλλέα Κωνσταντίνου, κλείνοντας την τριάδα της νευραλγικής αυτής θέσης…

Ο τρίτος παίκτης που ανακοινώθηκε ήταν ένας ακόμη πρώην παίκτης της Σπάρτης, ο Μπάμπης Οικονομόπουλος, που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά στο μεσοαμυντικό κομμάτι τους «ερυθρόλευκους»…

Ο Οικονομόπουλος έχει παραστάσεις από τη Super League, φορώντας τη φανέλα του Άρη από το 2009 ως το 2014, έχει φορέσει τη φανέλα του Βύζαντα αλλά και του Α.Ο. Χανίων, και την περσινή χρονιά ήταν στην ομάδα της Σπάρτης με την οποία πρόπερσι πανηγύρισε άνοδο…

Η τέταρτη «νέα» προσθήκη έχει εγγύηση από πιο παλιά… για τη γραμμή κρούσης, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν παίκτη της ομάδας και πάλι τον Κώστα Φλίγκο. Ο 32χρονος επιθετικός θα φορέσει τα «ερυθρόλευκα για δεύτερη φορά στην καριέρα του και οι συστάσεις είναι περιττές για αυτές. Έναν επιθετικό με μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, αν αναλογιστεί κανείς πως τα δύο τελευταία χρόνια στην Γ’ Εθνική σημείωσε 34 γκολ στο πρωτάθλημα σε 49 παιχνίδια. Ήταν πρώτος σκόρερ του 2ου ομίλου με τον Ολυμπιακό την περίοδο 2016-17 με 19 γκολ και εκ των κορυφαίων σκόρερ της Γ’ Εθνικής με 15 τέρματα με τη φανέλα του ΓΣΑ την χρονιά που ολοκληρώθηκε, ενώ γκολ είχε πάντα παίζοντας σε Αίαντα Γαστούνης, Θύελλα Πατρών, Δάφνη Ανδραβίδας, ΠΑΟ Βάρδας, Α.Ο. Κάστρου, Α.Ο. Καρδίτσας, Οικονόμο Τσαριτσάνης, Ελασσόνα, Νίκη Βόλου, Παναιγιάλειο, όπως και Α.Ο. Τρίκαλα.

Στα σημαντικά της οργάνωσης του αγωνιστικού πλάνου είναι ότι έγιναν οι ανανεώσεις συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές Στάθη Ρόκα, Πέτρο Διβανέ, Αντώνη Καμπλιώνη, Κλεβί Κόλα, Σάκη Σάββα, Σεραφείμ Παπαϊωάννου, Γρηγόρη Ευθυμιάδη Χρήστο Νόνη, αλλά και τους Γιώργο Πατσή και Βαγγέλη Αγγελή.

Στο πλάνο είναι η ανανέωση άλλων δυο, ενώ δεν συνεχίζουν στον Ολυμπιακό οι Φώτης Καραγκιολίδης, Λεωνίδας Κούτσικος, Λάζαρος Γελαδάρης, Δημήτρης Τόσκας, Νίκος Λούγκος, Δημήτρης Σέττος, Ηλίας Καλφούτζος και Γιώργος Μέμμος.

Στόχος των ανθρώπων που Ολυμπιακού είναι να έχει κλείσει το 80% του ρόστερ στην έναρξη της προετοιμασίας, έτσι ώστε να γίνουν και οι ανάλογες διορθωτικές κινήσεις, εφόσον ο Περικλής Αμανατίδης εντοπίσει αδυναμίες στη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στο Ελατοχώρι.

Κι ενώ στη βολιώτικη ομάδα κινούνται καθημερινά για να υλοποιήσουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό και θεωρείται σίγουρο ότι θα γίνουν άλλες 9 με 10 μεταγραφές, με την τελευταία ανακοίνωση στην ουσία έχουν απορριφτεί ονόματα που «ακούστηκαν» όπως των Φουρτάδο, Στεφάνοβιτς, Ενομό, Λέαντρο Πίντο, Σαχινίδη, Νιάρου αλλά είναι ανοικτό το ότι ο Ολυμπιακός έχει κλείσει κάποιους παίκτες που έχουν εκκρεμότητες είτε με συμβόλαια είτε με προσφυγές!

Μάλιστα ένα μεταγραφικό σενάριο που αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου επανήλθε από τη mikriliga που κάνει λόγο για πρόταση των ερυθρολεύκων στον επιθετικό Βασίλη Σαχινίδη, από την ομάδα των Τρικάλων, και ο οποίος κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Ιωνικό, Τύρναβο, Αγροτικό Αστέρα, Κορωπί, Λευκάδα, Αχαρναϊκό, Αναγέννηση Γιαννιτσών, ΟΦΗ και στον Απόλλωνα Λάρισας που ήταν συμπαίκτης με τους Αντώνη Καμπλιώνη, Πέτρο Διβανέ και Σάκη Σάββα.

*Στο τέλος Ιουνίου θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η εκτελεστική επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος, τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, και θα ακολουθήσει εκδήλωση όπου θα γίνει η παρουσίαση των νέων εμφανίσεων της ομάδας, την οποία φέτος ντύνει η εταιρεία αθλητικών ειδών «Zeus».

Επίσης οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» κάνουν τις σχετικές συζητήσεις για τηδιεξαγωγή δυνατών φιλικών αναμετρήσεων στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού Βόλου και θα κλειστούν αγώνες με αντιπάλους ομάδες της Σούπερ Λίγκας, όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΛ και ο Άρης.

Υπενθυμίζεται ότι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στο Ελατοχώρι Πιερίας από τις 27 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου. Η πρώτη προπόνηση πάντως για τις 23 Ιουλίου δεν αποκλείεται να γίνει στο ΕΑΚ, εφόσον παραχωρηθεί

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου