ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-469584

ΜΠΑΣΚΕΤ: Δυο αθλήτριες του Ολυμπιακού στην Προεθνική

Δυο αθλήτριες του Ολυμπιακού Βόλου κλήθηκαν στο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά της ΕΟΚ για την προεπιλογή της Εθνικής Κορασίδων, από το οποίο επιλέγονται στη συνέχεια τα κορίτσια που θα στελεχώσουν την εθνική ομάδα. Συγκεκριμένα η Ειρήνη Δρόσου και η Άννα Μαρία Κοπάνου, που ανήκουν στον Ολυμπιακό, και μάλιστα η δεύτερη έχει εμπειρίες και από την Α1 Εθνική Κατηγορία, θα δώσουν το παρών.
Πάντως οι κορασίδες του Ολυμπιακού Βόλου ξεκίνησαν με νίκη τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα κορασίδων, κερδίζοντας με76-6 το BC Βόλος με τις Κοπάνου, Δρόσου και Γκίνου να είναι αυτές που ξεχώρισαν.
Εν τω μεταξύ εσωτερικό τουρνουά κοριτσιών ξεκινά σήμερα στον Ολυμπιακό. Σε αυτό θα πάρουν μέρος 70 αθλήτριες που χωρίστηκαν σε οκτώ ομάδες και θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σ’ ένα μίνι πρωτάθλημα από 9 π.μ. έως 12 μ. στο ΕΑΚ. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη με μια γιορτή που θα διοργανώσουν οι υπεύθυνοι του τμήματος με δώρα και εκπλήξεις για τα παιδιά.
Επιπλέον άρχισαν οι εγγραφές για το νέο τμήμα αρχαρίων για κορίτσια 14 ετών και κάτω και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προπονητή Πάρι Λότφι (τηλ. 6982019640).
 
 
 
 
 
 
 
Τα Χριστούγεννα δεν έφεραν το θαύμα για τη Νίκη Βόλου. Η πολύπαθη κυανόλευκη ΠΑΕ βαδίζει προς την Γενική της Συνέλευση με δεκάδες προβλήματα να αναζητούν λύση και την ύπαρξή της στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Football League 2 να τίθεται εν αμφιβόλω πλέον… Πλέον και για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια.
 
 
Σίγουρα δεν συμφωνούμε με την τακτική του Στράτου Γιδόπουλου. Αυτό το «μένω – φεύγω» πραγματικά έχει κάνει κακό στην ομάδα αρκετές φορές στο παρελθόν και ακόμα μια τώρα. Δεν ξέρουμε αν κάτι προσπαθεί να πετύχει ή αυτή την φορά οι αποφάσεις του είναι οριστικές. Ο λαός της Νίκης όμως έχει δικαίωμα να ξέρει. Δεν ταιριάζει στην ιστορία της Νίκης, στο όνομά της, στο βάρος της φανέλας της να απασχολεί συνέχεια την επικαιρότητα με προβλήματα και να παρουσιάζεται ως η «καημένη» της όλης υπόθεσης. Μια περήφανη ομάδα για τον λαό της και για τις αξίες που πρεσβεύει προσπαθεί να βρει την χαμένη της αίγλη και επιτέλους να «πατήσει» σε σταθερό έδαφος.
Τα τελευταία χρόνια «αγκομαχά» μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, δεν στέκεται ποτέ τυχερή, δέχεται συνεχώς πόλεμο και πάνω απ’ όλα δεν υπάρχει η ενότητα και η συσπείρωση που άλλοτε έφερνε αποτελέσματα και την έκανε ισχυρή. Της λείπει όμως κι ένας ηγέτης. Ενας άνθρωπος που θα την πάρει από το χέρι και θα ασχοληθεί σοβαρά μαζί της. Που θα επενδύσει σε αυτή και θα αποφασίσει να την βγάλει από την αφάνεια. Όμως σε αυτούς τους καιρούς που διανύουμε και ακόμα και με τις ομάδες της Σούπερ Λίγκα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, δεν φαίνεται πως υπάρχει «φως στο τούνελ». Οπότε η δύναμη της Νίκης πρέπει να αναζητηθεί αλλού… 
Το πρώτο που πρέπει να διαφυλαχτεί είναι η αξιοπρέπεια, η ιστορία και το όνομα αυτής της ομάδας. Γιατί αυτή η ομάδα που παραμένει αδιαίρετη και αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων και αποτελεί μια από τις δεκαπέντε ιστορικότερες σε έτος ίδρυσης στην Ελλάδα είναι σίγουρο ότι θα αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Αν δεν βρεθεί λύση στην Γενική Συνέλευση της Πέμπτης, κανείς δεν πρέπει να το δει ως ένα προδιαγεγραμμένο τέλος. Ας αντιμετωπιστεί ως μια νέα αρχή. Οποια κι αν είναι αυτή. Γιατί σίγουρα έτσι η ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει.
Η Νίκη θα συνεχίσει να υπάρχει ως ομάδα, ως ιδέα και ως ένας από τους ιστορικότερους συλλόγους. Θα συνεχίσει να έχει τους ένθερμους υποστηρικτές της. Η κατάσταση με τον Στράτο Γιδόπουλο πραγματικά έχει κουράσει. Ο,τι και να πει ο καθένας και από όποια μεριά να το δει κάποιος, θα έχει δίκαιο. Μπορούμε όμως να προτείνουμε, όσοι αγαπούν τη Νίκη να παραμείνουν ενωμένοι και να προσπαθήσουν να κρατήσουν ψηλά την ιδέα αυτής της ομάδας.
Αν αποφασιστεί ότι ο Γιδόπουλος είναι ανεπιθύμητος, ας φύγει. Στη συνέχεια όμως, αν η Νίκη έχει λαό, κι αν ακόμη οι 8.000 φίλαθλοι που μάζευε στο Πανθεσσαλικό στην Β’ Εθνική και έχουν απομακρυνθεί θέλουν ακόμα να αποδείξουν την αγάπη τους, μπορούν να το κάνουν. Ο Γιδόπουλος λέει ότι παραχωρεί τις μετοχές αν βρεθεί κάποιος που βάλει μέχρι το τέλος της σεζόν ένα σεβαστό ποσό. Αυτοί οι χιλιάδες φίλαθλοι μαζί, βάζοντας μπροστά κάποιον εκπρόσωπό τους, δεν μπορούν να το πετύχουν; Πού είναι όλοι αυτοί τη στιγμή που η Νίκη τους χρειάζεται;
 
 
 
 
 
 
Τελειώνει και τυπικά
Και τυπικά αναμένεται να τελειώσει η συνεργασία του Λεωνίδα Καπάνταη με τον Ολυμπιακό Βόλου μέχρι τις αρχές του νέου έτους. Ο Καπάνταης που δεν υπολογίζονταν από το τεχνικό τιμ και έφυγε για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία, ψάχνει να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Αγ. Θαν.
 
Με απουσίες
Με απουσίες θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό Βόλου. Με τον Πανιώνιο θα λείψει ο Ουμπίντες, που είναι τραυματίας και δεν φαίνεται να προλαβαίνει, με τον ΠΑΟΚ θα εκτίσει την ποινή του ο Αλβαρεζ, ενώ με την ΑΕΚ ο Ντολεζάι… Σίγουρα όμως θα υπάρχουν νέα πρόσωπα…
 Β.Ζ.
 
Εδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο
Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Το γεύμα που δόθηκε για τους άπορους στο Εκθεσιακό ήταν μια κίνηση ανθρωπιάς και έδωσε χαρά σε δεκάδες συνανθρώπους μας. Βέβαια θα μπορούσε να είχε προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο αν είχε διαδοθεί σωστά σε συνεργασία με την Εκκλησία. Αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, που έκανε την καλή της πράξη και έδειξε την ευαισθησία της επάνω σε τέτοια θέματα.
Αγ. Θαν.
 
Ο κακός της δαίμονας
Μια ομάδα που αποτελεί τον κακό της δαίμονα τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει η Νίκη την επόμενη αγωνιστική. Ο Οδυσσέας Αναγέννησης δεν έχει φύγει ηττημένος ποτέ από τη Νίκη, ενώ κανένα παιχνίδι δεν τελείωσε χωρίς αποβολή… Το θέμα είναι και σε τι κατάσταση η Νίκη θα αντιμετωπίσει τον Οδυσσέα Αναγέννησης.
Β.Ζ.
 
Δεν έχει ξεκαθαρίσει
Δεν έχει ξεκαθαρίσει όχι μόνο αν θα συνεχίσει στη Νίκη Βόλου, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο Στράτος Γιδόπουλος δεν έχει ακόμα αποφασίσει κι αν θα έρθει στην Γενική Συνέλευση… Βέβαια είναι δύσκολο κάτι τέτοιο να συμβεί από τη στιγμή που τον ενδιαφέρουν οι μετοχές του, αλλά από κει και πέρα και τίποτα απίθανο…
Αγ. Θαν.
 
Αλλαγή
Αλλαγή υπάρχει στο πρωτάθλημα των Μικτών των Ενώσεων, αφού οι πρωταθλήτριες ομάδες δεν θα συνεχίσουν στη διοργάνωση, όπως συνέβαινε μέχρι πέρυσι. Τώρα θα δημιουργηθεί αντιπροσωπευτική ομάδα του ομίλου με παίκτες όλων των Ενώσεων. Την επιλογή θα κάνει ο προπονητής των ομάδων που πήραν την 1η θέση και την επιλογή στον 5ο κάνει ο Ενωσιακός Τεχνικός Ηλίας Κούγιαλης, αφού οι μικτές ΕΠΣΘ πρώτευσαν…
Β.Ζ
 
Επιστρέφουν
Επιστρέφουν στις προπονήσεις σήμερα οι παίκτριες του Ολυμπιακού Βόλου. Ο προπονητής Κώστας Ξενοκώστας θα είναι εκεί, αλλά δεν ξέρει ποιες να περιμένει μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις μειώσεις στους μισθούς των παικτριών. Ζ.Ε.Ι.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας 
Εκτός από μεταγραφή υπάρχει και επιστροφή;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου