ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κάντε υπομονή μέχρι την Παρασκευή»

κάντε-υπομονή-μέχρι-την-παρασκευή-469592

«Κάντε υπομονή μέχρι την Παρασκευή»… Αυτό ήταν το μήνυμα της διοίκησης προς τους ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου, κατά την χθεσινή επιστροφή τους στη Νέα Ιωνία. Οι περισσότεροι κυανόλευκοι ξεκίνησαν τις προπονήσεις, ενώ σήμερα αναμένεται να ενσωματωθούν και οι υπόλοιποι που κατάγονται από πιο μακρινές περιοχές. Η προπόνηση πάντως έγινε υπό τις οδηγίες του προπονητή τερματοφυλάκων κ. Μίχα, αφού ο Πασκούλι δεν επέστρεψε από την Ιταλία…

Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα έχουν ως εξής για τη Νίκη Βόλου. Απαντες περιμένουν τον Στράτο Γιδόπουλο να έρθει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για την ομάδα στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο Μεταξουργείο, ενώ φαίνεται δύσκολο αν δεν παραμείνει ο έμπειρος παράγοντας να συνεχίσει ο Πασκούλι. Οι περισσότεροι μάλιστα στη Νέα Ιωνία θεωρούν παρελθόν τον Αργεντίνο τεχνικό. Ολα είναι στον αέρα… Αυτό μετέφεραν και μέλη της διοίκησης στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Χθες συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Ιωαννίδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχηγό Κώστα Προβίδα και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Γιώργο Μαστρογιάννη, μίλησε στους παίκτες και τους ζήτησε να κάνουν υπομονή μέχρι την Παρασκευή, αφού την Πέμπτη θα έχουν βγει συμπεράσματα από την ΓΣ της ομάδας και θα παρθούν αποφάσεις.

«Θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι αυτές τις μέρες. Κάντε υπομονή μέχρι την Παρασκευή. Και εμείς βρεθήκαμε ξαφνικά στον αέρα μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Στράτου Γιδόπουλου και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Περιμένουμε και εμείς την Πέμπτη την Γενική Συνέλευση για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα». Αυτό ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΠΑΕ κ. Ιωαννίδη προς τους παίκτες, ενώ σήμερα θα βρεθεί ξανά στα αποδυτήρια για να τους μιλήσει, μια και πολλοί χθες έλειπαν και δεν είχαν ακόμη επιστρέψει.

Από την Παρασκευή λοιπόν και βάσει των εξελίξεων που θα υπάρξουν, ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι υπεύθυνος να αποφασίσει για το μέλλον του. Αν ο Γιδόπουλος εμμείνει στην απόφαση του να τα παρατήσει και δεν προκύψει κάποια βιώσιμη λύση, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κύμα αποχωρήσεων. Η υπόλοιπη διοίκηση που αποτελείται από τοπικούς παράγοντες, μπορεί να δηλώνει ότι δεν θα αφήσει την ομάδα να διασυρθεί και να διαλυθεί, ωστόσο δεν έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί σε τρέχοντα έξοδα… Οπως π.χ. τον Πασκούλι δεν έχει καμία πρόθεση και διάθεση να τον κρατήσει στην τεχνική ηγεσία και να του καταβάλλει τον υψηλό μισθό του. Για τον Αργεντίνο βέβαια δεν θα πειράξει και κανένα στη Νέα Ιωνία… Ομως και να αποφασιστεί να κρατηθεί η ομάδα, αν δεν μπει κάποιος μπροστά για να την στηρίξει οικονομικά, δεν θα μπορεί να κρατήσει κι αρκετούς από τους υψηλόμισθους ποδοσφαιριστές.

Αν ο Γιδόπουλος συνεχίσει, κάτι πολύ δύσκολο να γίνει, τότε ίσως γίνουν οι αναμενόμενες προσθαφαιρέσεις για να μπορέσει η ομάδα να συνεχίσει διεκδικώντας την ανατροπή στο πρωτάθλημα της Football League 2. Πάντως το κλίμα είναι βαρύ στη Νέα Ιωνία προς το πρόσωπο του μεγαλομετόχου, αφού πιστεύουν ότι οι μέχρι σήμερα επιλογές του έφεραν την ομάδα σε αυτό το σημείο.

Εν τω μεταξύ χθες ο Στράτος Γιδόπουλος είχε επαφές για την υπόθεση του Κώστα Σβανιά και για το αίτημα που είναι έτοιμος να καταθέσει για αφαίρεση βαθμών και κατακύρωση αγώνων υπέρ αντιπάλων της Νίκης λόγω οφειλομένων και πήρε προθεσμία μέχρι στις έξι Ιανουαρίου. Πάντως ο ίδιος δεν δέχεται ότι η βοήθεια που προσφέρει ακόμη στην ομάδα, δείχνει την πρόθεσή του να παραμείνει και ακόμα δεν έχει ενημερώσει τους συνεργάτες του αν θα παραβρεθεί στην Γενική Συνέλευση της Πέμπτης…

Σε μια περίοδο που οι περισσότερες ομάδες προετοιμάζουν το έδαφος για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και αναπροσαρμόζουν τους στόχους τους με τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ τους, στη Νίκη υπάρχει έντονη ανησυχία για το «αύριο» της ομάδας. Ηρεμία δεν υπάρχει και οι ποδοσφαιριστές μπορεί να συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, αλλά σίγουρα το μυαλό τους είναι στις εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο και στις αποφάσεις που θα κληθούν να πάρουν τις επόμενες ημέρες για το μέλλον τους. Ηδη έχουν λυθεί τα συμβόλαια των Μασίας και Μαλντονάδο από τον Στράτο Γιδόπουλο, αλλά αυτές ήταν οι μοναδικές κινήσεις μέχρι στιγμής που έγιναν και αφορούν στο ρόστερ.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου