ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε ρυθμούς πρωταθλήματος

σε-ρυθμούς-πρωταθλήματος-469614

Σε ρυθμούς πρωταθλήματος είναι από χθες ο Ολυμπιακός, που μετά την εορταστική άδεια περιμένει την έναρξη του β΄ γύρου και μέχρι το επόμενο πρώτο ματς του 2011 -που είναι στο Πανθεσσαλικό την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου- ίσως θα υπάρξει άλλο ένα ρεπό, πιθανόν την πρωτοχρονιά .

Ο Ολυμπιακός στη 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα θα αντιμετωπίσει στις 5/1 τον Πανιώνιο(17:15), ενώ σήμερα οι ερυθρόλευκοι παίκτες θα περάσουν από εργομετρικά τεστ και αύριο έχει προγραμματισθεί φιλικός αγώνας με την ομάδα της ΑΕ Ποντίων Κατερίνης που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική.

Το αυριανό φιλικό τεστ του Ολυμπιακού θα πραγματοποιηθεί στις 3.30 μ.μ. στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και ο Σάκης Τσιώλης θα δει την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του.

Χθες όλοι οι παίκτες, πλην των Σέλεζι, Σανκαρέ και Τομάς που έλειπαν με άδεια στο εξωτερικό, επέστρεψαν στις προπονήσεις και σε ρυθμούς προετοιμασίας για το β΄ γύρο, όπου με πυξίδα τις επιτυχίες του πρώτου μισού του πρωταθλήματος θέλουν ανάλογη συνέχεια.

Στον β’ γύρο άλλωστε ο Ολυμπιακός και με την ανάλογη ενίσχυση θέλει περισσότερη αποτελεσματικότητα που σημαίνει και περισσότερους βαθμούς, ενώ η διακοπή του πρωταθλήματος ωφελεί μερικώς την αποθεραπεία του Χαβιέ Ουμπίντες που τραυματίστηκε και αποχώρησε στον τελευταίο αγώνα κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Πανσερραϊκό.

Ο Αργεντινός μέσος σύμφωνα με όσα έδειξε η μαγνητική θα μείνει εκτός για τουλάχιστον 10 ακόμη μέρες, ώστε να ξεπεράσει τη θλάση του, αν και γίνεται αγώνας δρόμου για να προλάβει το δεύτερο ματς του Γενάρη με τον Εργοτέλη.

Ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Βιθέντε Μόνχε χωρίς όμως να εμπνέει ανησυχία και αναμένεται να δώσει το παρών στο ματς με τον Πανιώνιο, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν απουσίες λόγω τιμωριών…

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Λεάντρο Άλβαρεζ, που ως τώρα έχει αγωνισθεί ανελλιπώς και στα 15 ματς πρωταθλήματος, έχει συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του στο ματς με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στο Βόλο, ενώ 4 κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε και ο Πέτερ Ντολεζάι, με τον διεθνή Σλοβάκο αμυντικό να έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στο ματς στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ στις 22 Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε πως από τη Σούπερ Λίγκα έχουν ορισθεί οι ακριβείς ημερομηνίες των αγώνων μέχρι την 22η αγωνιστική και τα παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι τα εξής:

16η αγωνιστική Τετάρτη 5 Ιανουαρίου (5.15 μ.μ.) Ολυμπιακός – Πανιώνιος

17η Κυριακή 9 Ιανουαρίου (15:00) Εργοτέλης – Ολυμπιακός

18η Σάββατο 15 Ιανουαρίου (19:30) Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

19η Σάββατο 22 Ιανουαρίου (19:30) ΑΕΚ – Ολυμπιακός

20η Κυριακή 30 Ιανουαρίου (17:15) Ολυμπιακός Β. – Ολυμπιακός Πειραιώς

21η Κυριακή 6 Φεβρουαρίου (17:15)Ολυμπιακός – Ατρόμητος

22η Κυριακή 13 Φεβρουαρίου (17:15) Λάρισα – Ολυμπιακός

Όσον αφορά στη μεταγραφική ενίσχυση, τον τελευταίο καιρό ακούγονται διάφορα ονόματα παικτών, φερόμενων ως πιθανών στόχων του Ολυμπιακού, ενώ από την ΠΑΕ δεν έχει δημοσιοποιηθεί επισήμως τίποτα και απλά διευκρινίστηκε πως δεν θα κινηθεί για την απόκτηση παίκτη με τη μορφή δανεισμού.

Ο Ολυμπιακός πάντως κινείται για την απόκτηση ίσως και δύο επιθετικών, ενός μέσου κι ενός κεντρικού αμυντικού, με τον Τάκη Γιαννόπουλο να έχει «τσεκάρει» μεταγραφικούς στόχους στην Ισπανία, το Βελγιο και την Ιταλία, αλλά φημολογία υπάρχει και γύρω από ονόματα όπως του Παντελή Καπετάνου, που πιθανόν θα μείνει ελεύθερος από τη Στεάουα Βουκουρεστίου,

του Νέρι Καστίγιο που ανήκει στη Σαχτάρ και αγωνίζεται δανεικός στην αμερικανική Σικάγο Φάιαρ, του Κ. Μήτρογλου που θέλει η μισή Σούπερ Λιγκ, του Κώστα Γιαννούλη που είναι στην Κολωνία… και πιο πριν στον Ηρακλή, ενώ ακούστηκαν και τα ονόματα του Βαγγέλη Μάντζιου, Άγγελου Σικαλιά, Μάρκο Μαρκόφσκι, Μπόσκο Μπάλαμπαν, Λούσιο Φιλομένο, Μάρις Βερπακόφσκις, Πάμπλο Θεμπάγιος και Ισάμ Τζεμά, και παρελθόν από την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου αποτελούν ήδη οι Αργεντίνοι Φακούντο Κάστρο και Πάολο Φρατζιπάνε, ενώ εδώ και καιρό εκτός ομάδας είναι και ο Λεωνίδας Καπάνταης.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου