ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στις 3μ.μ. Αίγυπτος – Ουρουγουάη

στις-3μ-μ-αίγυπτος-ουρουγουάη-816273

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι γίνεται το δεύτερο ματς της 1ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο οποίος αποτελείται από τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και την Ουρουγουάη που παίζουν σήμερα μεταξύ τους.

Η Αίγυπτος, νο46 στην κατάταξη της FIFA, αποτελεί την πρώτη χώρα από την Αφρική που συμμετείχε ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1934 στην Ιταλία, ενώ αγωνίστηκε ξανά 66 χρόνια αργότερα, το 1990 επίσης στην Ιταλία. Στην πρώτη παρουσία της κατετάγη 13η σε 16 χώρες, στη δεύτερη 20ή σε 24 χώρες.

Ο Αίγυπτος διαθέτει ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον πάγκο της, τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, και στον αγωνιστικό χώρο τον Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ, μετά από τη μαγική σεζόν που πραγματοποίησε τόσο με τη Λίβερπουλ όσο και με τη χώρα του (τα δύο τέρματά του, το ένα με πέναλτι το 95’ απέναντι στο Κονγκό, «κλείδωσαν» την πρόκριση της Αιγύπτου), προσεύχεται μαζί με περίπου 100.000.000 συμπατριώτες του να επιστρέψει σε καλή κατάσταση από τον τραυματισμό που αποκόμισε στον τελικό του Champions League.

Μετά από τον Σαλάχ υπάρχει το χάος στο ρόστερ της Αιγύπτου, όπως προκύπτει και από τα νούμερα των διεθνών: 33 γκολ σε 57 συμμετοχές για τον φορ της Λίβερπουλ, 6 γκολ σε 36 αγώνες έχει ο δεύτερος σκόρερ του ρόστερ, Αμπνταλάχ Σαΐντ. Μικρή αναμένεται να είναι και η βοήθεια του Αμρ Ουάρντα, του οποίου η συμμετοχή στην αποστολή πέρασε από χίλια κύματα, κυρίως λόγω της συμπεριφοράς του στην αρχή της σεζόν, ενώ ακόμα και ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Σικαμπάλα, θα έχει περιφερειακό ρόλο.

Η Ουρουγουάη, νο17 στην κατάταξη της FIFA, αποτελεί την πρώτη πρωταθλήτρια κόσμου αφού κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1930, και μάλιστα ως διοργανώτρια, ενώ επανέλαβε τον άθλο της στο θρυλικό «Μαρακανάσο» του 1950 απέναντι στη Βραζιλία. Αυτή θα είναι η 13η συμμετοχή της σε τελική φάση της διοργάνωσης, όπου την προηγούμενη φορά, το 2014, έφτασε μέχρι τη φάση των 16.

Τα περισσότερα «αστέρια» της ομάδας έχουν ξεπεράσει τα 30 και μπορεί ορισμένοι εξ αυτών να έχουν σταματήσει από την εθνική όπως ο Ντιέγκο Φορλάν ή να κόπηκαν στην προεπιλογή, όπως ο Εχίδιο Αρέβαλο Ρίος και ο Νικολάς Λοδέιρο, ωστόσο όσοι μπήκαν στην 23άδα, διατηρούν αυτήν τη συνοχή και αυταπάρνηση όπως τις πρώτες μέρες, που τους έφερε τις επιτυχίες.

Σαφώς και η ατομική ποιότητα παικτών όπως ο Λουίς Σουάρες, Έντινσον Καβάνι, Ντιέγκο Γκοδίν, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Ματίας Βεσίνο, μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ωστόσο η Ουρουγουάη πάντα ήταν ομάδα συνόλου. Και σε αυτό βοηθάει τα μέγιστα η προσθήκη δύο νεαρών παικτών που κάνουν εξαιρετική σεζόν στη Serie A και μοιάζουν να ανήκουν στην εθνική ομάδα εδώ και δεκαετίες. Ο λόγος για τον Λούκας Τορέιρα της Σαμπντόρια και τον Ροντρίγκο Μπεντανκούρ της Γιουβέντους, που πιθανόν να παραλάβουν τη σκυτάλη από την παλιά «φουρνιά» τα επόμενα χρόνια.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΡΟΣΤΕΡ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Τερματοφύλακες

Εσάμ ελ Χάνταρι Αλ Ταγούν

Σερίφ Εκραμί Αλ Αχλί Κάιρο

Μοχάμεντ ελ Σενάουι Αλ Αχλί Κάιρο

Αμυντικοί

Αλί Γκαμπρ Γουέστ Μπρομ

Αχμέντ Ελμοχαμάντι Άστον Βίλα

Ομάρ Γκαμπέρ Λος Άντζελες

Αχμέντ Χεγκάζι Γουέστ Μπρομ

Αχμέντ Φατχί Αλ Αχλί Κάιρο

Μοχάμεντ Αμπντέλ Σαφί Αλ Φατέχ

Αϊμάν Ασράφ Αλ Αχλί Κάιρο

Μαχμούντ Χαμντί Ζάμαλεκ

Μέσοι

Σαμ Μόρσι Γουίγκαν

Ταρέκ Χάμεντ Ζάμαλεκ

Καράμπα Αλ Ιτιχάντ

Ραμαντάν Σομπχί Στόουκ

Μοχάμεντ Ελνένι Άρσεναλ

Σικαμπάλα Αλ Ραέντ

Αμπνταλάχ Σαΐντ Κουόπιο

Τρεζεγκέ Κασίμπασα

Αμρ Ουάρντα Ατρόμητος

Επιθετικοί

Μοχάμεντ Σαλάχ Λίβερπουλ

Μαρουάν Μόχσεν Αλ Αχλί Κάιρο

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ ΡΟΣΤΕΡ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Όσκαρ Ταμπάρες

Τερματοφύλακες

Φερνάντο Μουσλέρα Γαλατάσαραϊ

Μαρτίν Σίλβα Βάσκο ντα Γκάμα

Μαρτίν Καμπάνια Ιντεπεντιέντε

Αμυντικοί

Μάξι Περέιρα Πόρτο

Ντιέγο Γκοδίν Ατλέτικο Μαδρίτης

Μαρτίν Κάσερες Λάτσιο

Χοσέ Μαρία Χιμένες Ατλέτικο Μαδρίτης

Σεμπαστιάν Κοάτες Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Γκαστόν Σίλβα Ιντεπεντιέντε

Γκιγέρμο Βαρέλα Πενιαρόλ

Κριστιάν Ροντρίγκες Πενιαρόλ

Μέσοι

Κάρλος Σάντσες Μοντερέι

Ματίας Βεσίνο Ίντερ

Χιόρχιαν ντε Αρασκαέτα Κρουζέιρο

Ναϊτάν Νάντες Μπόκα

Ροντρίγο Μπεντανκούρ Γιουβέντους

Ντιέγκο Λασάλτ Τζένοα

Χονατάν Ουρεταβισκάγια Μοντερέι

Λούκας Τορέιρα Σαμπντόρια

Επιθετικοί

Έντινσον Καβάνι Παρί Σεν Ζερμέν

Λουίς Σουάρες Επιθετικός Μπαρτσελόνα

Κριστιάν Στουάνι Ζιρόνα

Μάξι Γκόμες Θέλτα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου