ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βήμα – βήμα καλύτερος Ολυμπιακός

βήμα-βήμα-καλύτερος-ολυμπιακός-818025

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Συνέχεια σε ό,τι θετικά έχει ξεκινήσει στον Ολυμπιακό Βόλου (που πολύ νωρίς φέτος οργανώθηκε, συσπειρώθηκε, έκλεισε σημαντικές συμφωνίες και ενισχύεται) ετοιμάζεται να δώσει η διοίκηση, που αν και για τη χρονική στιγμή έχει κάνει βήματα μπροστά, εντούτοις είναι αποφασισμένη να βαδίσει βάσει των πλάνων και βήμα – βήμα η ομάδα να είναι έτοιμη για πρωταθλητισμό όταν θα πρέπει…

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μιλώντας στο Astra Sport δεν ήταν αποκαλυπτικός σε ονόματα παικτών που θα ενισχύσουν την ομάδα, και -όπως και ο ταμίας του ΑΣ Ολυμπιακός Δ. Πέγιος- ανέφερε ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού εμπνέει εμπιστοσύνη και πολλοί και καλοί παίκτες θέλουν να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ και οι δύο συμφώνησαν πως η καλύτερη λύση και το πιο δίκαιο για την ομάδα είναι να αγωνιστεί στο ΕΑΚ…

Ο Ευρ. Τσιμπανάκος αναφέρθηκε στη Γ.Σ. και τον στόχο της ανόδου λέγοντας: «Από τον Δεκέμβριο και μετά δείξαμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον Ερασιτέχνη και πετύχαμε, αν και προσπάθησαν να μας βάλουν εμπόδια. Στη συνέχεια πιστέψαμε στο πλάνο που είχαμε σχεδιάσει εμείς, που θα χρηματοδοτήσουμε αυτήν την προσπάθεια. Αυτό το πλάνο το δέχτηκε ο κόσμος στη Γ.Σ. με μεγάλη χαρά και έδωσε κι εμάς μεγάλη δύναμη. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει σε πάρα πολλά πράγματα και με πολλή δουλειά και χαμηλό προφίλ θα πάμε στον στόχο μας, που είναι η άνοδος, και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε… Πριν δύο χρόνια ήταν διαφορετικά, υπήρχε και η διαδικασία της εκκαθάρισης, δεν είχαμε τη διοικητική ηρεμία που έχουμε τώρα, και είμαστε πλέον πιο έμπειροι. Μέχρι στιγμής τα πάμε πολύ καλά και είμαστε αγαπημένοι, να ‘στε σίγουροι γι’ αυτό. Τώρα θα σέβονται όλοι τον Ολυμπιακό, γιατί στο παρελθόν δεν τον είχαν σεβαστεί».

Για το νέο μοντέλο διοίκησης και το οργανόγραμμα τόνισε πως υπάρχει ένας άνθρωπος αλλά και πολλοί που βοηθάν αυτήν την προσπάθεια. Επίσης κάποιοι προσωπικοί φίλοι, και οι περισσότεροι είναι Βολιώτες επιχειρηματίες, ενώ υπογράμμισε την πάγια βοήθεια του Θ. Χαρμάνη και ήταν κατηγορηματικός για τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς σε θέματα τεχνογνωσίας και ακαδημιών, και πιθανόν σε περιπτώσεις κάποιων παικτών για δανεισμό.

Για το ΕΑΚ, ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος τόνισε πως «Ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να παίξει στο ΕΑΚ και όχι να τρέχουμε σαν τσιγγάνοι. Δεν αντιλέγω να γίνουν εργασίες. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να καταβάλουμε το τίμημα, όπως έκανε συμφωνία ο ΝΠΣ για τη Νεάπολη, και προτείνω στον Δήμο να προπληρώσουμε έναν χρόνο. Ήδη βέβαια έχουμε το Πανθεσσαλικό, αλλά δεν νοείται ο Ολυμπιακός Βόλου να μην παίζει στο “Τάκης Συνετόπουλος”. Είναι αδικία, είναι αλητεία, δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω. Δεν έχουμε πρόβλημα νόμιμα να πληρώσουμε ό,τι μας αντιστοιχεί. Φυσικά θα έχουμε το Πανθεσσαλικό ως προπονητήριο, γιατί έχει άρτιες εγκαταστάσεις, ή την Άλλη Μεριά, αλλά δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε την Άλλη Μεριά, που είναι ένα στολίδι, κάτι που οφείλεται στον κ. Ιάσονα Χατζή και στον κ. Νίκο Τσεκούρα», ενώ για τα εισιτήρια διαρκείας ενημέρωσε: «Θα βγάλουμε κάποια φθηνά εισιτήρια διαρκείας, για να μπορεί ο μέσος φίλαθλος ν’ αντεπεξέλθει. Θα έχουμε και οικονομικό και γυναικείο και μαθητικό διαρκείας, και θα είναι πολύ φθηνά γι’ αυτό που θα παρέχουν, γιατί αυτή η ομάδα θα δίνει μία παράσταση. Μέχρι τέλη Ιουνίου θα τα έχουμε εκδώσει, ώστε να τα παρουσιάσουμε στον κόσμο, που θέλουμε να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, που γίνεται με πράξεις κι με υποσχέσεις. Εύχομαι του χρόνου τέτοιο καιρό να συζητάμε για τη Football League».

Επίσης ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος ανέφερε πως θα δοθεί και βάρος στις ακαδημίες και σύντομα οι προπονητές των τμημάτων θα μεταβούν στην Ισπανία για να παρακολουθήσουν νέα προγράμματα για επιμόρφωση στις εγκαταστάσεις της Εσπανιόλ.

Από την πλευρά του, ο ταμίας του ΑΣ Ολυμπιακός και μέλλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Δ. Πέγιος, τόνισε ότι έχουν αλλάξει πολλά και στον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, που ένιωθε κατάθλιψη τα προηγούμενα χρόνια, επικρατεί πλέον μία αισιοδοξία πως η διοίκηση θα πάει την ομάδα εκεί που αξίζει.

Ο Δ. Πέγιος ανέφερε πως η μεγαλύτερη επιτυχία τώρα είναι η συσπείρωση, από τον πιο απλό φίλαθλο ως τον πιο μεγάλο επενδυτή, και ότι ως διοίκηση είναι πολύ ευχαριστημένοι από την παρουσία του κόσμου στη Γενική Συνέλευση, ενώ για τον Ευρ. Τσιμπανάκο τόνισε πως υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του για στο αγωνιστικό κομμάτι γιατί το ξέρει καλά, και έχει και καλές δημόσιες σχέσεις. Ενώ, τέλος, δίνοντας τόνο αισιοδοξίας υπογράμμισε: «Οι φίλοι του Ολυμπιακού Β. να είναι σίγουροι ότι αυτοί που διοικούν είναι άνθρωποι αγνοί, με έξωθεν καλή μαρτυρία που δεν θα τους πουν ποτέ ψέματα και δεν θα τους πουλήσουν φούμαρα. Ο Ολυμπιακός Β. δεν βλέπει κανέναν απ’ αυτούς που επιβουλεύονται την ιστορία της ομάδας και είναι το σωματείο της πόλης».

Επίσης έγινε γνωστό ότι θα κλειστούν δυνατά φιλικά και ενώ η 4η μεταγραφή (είχαν προηγηθεί αυτές των Γιακουμή, Παλιούρα, Οικονομόπουλου) ήταν ο Κ. Φλίγκος, έγινε γνωστό ότι θα αποκτηθεί κι άλλος πρωτοκλασάτος επιθετικός.

Ήδη οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι σε προχωρημένες επαφές με παίκτη που αγωνίστηκε στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, σε ομάδες όπως η Σατορού, η Λέιτον Όριεντ και η Ζιλ Βιθέντε.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το μπάσκετ

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Ερασιτέχνη, καλώντας όποιον ενδιαφέρεται να αναλάβει τη λειτουργία του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου να καταθέσει γραπτή πρόταση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου 1937 καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να αναλάβει την οργάνωση και διοίκηση του τμήματος καλαθοσφαίρισης του συλλόγου, να παρουσιάσει τη γραπτή του πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο έως την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Αλέξανδρο Μεταφτσή, Γενικό Έφορο του Συλλόγου στο τηλέφωνο 6958459454».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου