ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από Δευτέρα… το μυαλό στο β΄ γύρο

από-δευτέρα-το-μυαλό-στο-β΄-γύρο-470174

Από τη Δευτέρα και πάλι μετά την εορταστική άδεια η ομάδα του Ολυμπιακού θα μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας για το β΄ γύρο, όπου με πυξίδα τις επιτυχίες του πρώτου μισού του πρωταθλήματος θέλει ανάλογη συνέχεια, ενώ ενδιαφέρον θα υπάρξει και για την ενίσχυση της ομάδας. Μετά το κλείσιμο του α΄ γύρου που ήταν η μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία επί του Παναθηναϊκού και την πανηγυρική πρόκριση στους “8” του κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ οι ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές θα επιστρέψουν σε ρυθμούς προετοιμασίας την Δευτέρα, ενώ αγωνιστικά το επόμενο πρώτο ματς του 2011 είναι στο Πανθεσσαλικό την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου αφού για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα (17:15) η βολιώτικη ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο.

Στον β’ γύρο ο Ολυμπιακός θέλει περισσότερη αποτελεσματικότητα που σημαίνει και περισσότερους βαθμούς, ενώ η διακοπή του πρωταθλήματος ωφελούν τον Χαβιέ Ουμπίντες που τραυματίστηκε και αποχώρησε στον τελευταίο αγώνα κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Πανσερραϊκό. Ο Αργεντινός μέσος σύμφωνα με όσα έδειξε η μαγνητική θα μείνει εκτός για τουλάχιστον 15 μέρες, ώστε να ξεπεράσει τη θλάση του, αν και υπάρχουν ελπίδες να προλάβει το δεύτερο ματς του Γενάρη με τον Εργοτέλη.

Από την άλλη ο αρχηγός του Ολυμπιακού Λεάντρο Άλβαρεζ που έχει συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες θα εκτίσει την ποινή του στο ματς με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στο Βόλο.

Όσον αφορά την μεταγραφική ενίσχυση τις τελευταίες ημέρες ακούγονται διάφορα ονόματα παικτών, φερόμενοι ως πιθανοί στόχοι του Ολυμπιακού, ενώ από την ΠΑΕ δεν δημοσιοποιείται τίποτα και απλά διευκρινίστηκε πως δεν θα κινηθεί για την απόκτηση κανενός παίκτη με τη μορφή δανεισμού.

Αυτό δεν σημαίνει πως έπαψε η φημολογία για τον ερχομό του Κ. Μήτρογλου στο Βόλο, αν και το κόστος μιας τέτοιας μεταγραφής φαντάζει προς στιγμήν απαγορευτικό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Νέρι Καστίγιο, αφού και το όνομα του διεθνή με το Μεξικό και πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Πειραιά ακούστηκε έντονα τις τελευταίες μέρες στο Βόλο.

Ο Ολυμπιακός πάντως κινείται για την απόκτηση ξένου επιθετικού, με τον Τάκη Γιαννόπουλο να έχει «τσεκάρει» μεταγραφικούς στόχους στην Ισπανία και την Ιταλία, αλλά η φημολογία είναι μεγάλη βάζοντας στη λίστα και Έλληνες του εξωτερικού, όπως ο εν ενεργεία διεθνής επιθετικός Παντελής Καπετάνος (αδελφός του Κώστα που ήδη παίζει στο Βόλο) που πιθανόν θα μείνει ελεύθερος από τη Στεάουα Βουκουρεστίου και ο αμυντικός Κώστας Γιαννούλης που είναι στην Κολωνία… και πιο πριν στον Ηρακλή

Ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει από την ελληνική αγορά για τον μπακ της Ηλιούπολης Άγγελο Σικαλιά, αλλά και για ξένους που παίζουν στην Ελλάδα όπως τον Σέρβο επιθετικό Μάρκο Μαρκόφσκι που έχει σταθερά καλή παρουσία μετά την Καλλιθέα και στην Δόξα, φθάνοντας τα 42 γκολ σε 104 αγώνες εν Ελλάδι, την επιστροφή του Μάρτιν Ροτζέριο από την Τρίπολη, του Κροάτη Μπόσκο Μπάλαμπαν από τον Πανιώνιο, του Λούσιο Φιλομένο από τον ΠΑΟΚ και του Μάρις Βερπακόφσκις απο τον Εργοτέλη.

Πάντως τελευταία διέρρευσαν και από το εξωτερικό ονόματα όπως του Παραγουανού Θεμπάγιος αλλά και του διεθνή Τυνήσιου Ισάμ Τζεμά που αγωνίζεται στη Γαλλία και στη Λανς.

Πάντως όλα τα μεταγραφικά θέματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εντός των προσεχών ημερών, ενώ ο προπονητής Σάκης Τσιώλης, όπως τονίζει, έχει αποφύγει να προτείνει ονόματα, απλώς ζητάει χαρακτηριστικά ποδοσφαιριστών.

Στο μεταξύ παρελθόν από την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου αποτελούν ήδη οι Αργεντίνοι Φακούντο Κάστρο και Πάολο Φρατζιπάνε, ενώ εδώ και καιρό εκτός ομάδας είναι και ο Λεωνίδας Καπάνταης.

Eυχές από την ΠΑΕ

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, διοίκηση, ποδοσφαιρικό τμήμα και τεχνική ηγεσία εύχεται στη μεγάλη ερυθρόλευκη οικογένεια και σε όλον τον κόσμο: "Χαρούμενα Χριστούγεννα με Υγεία, Ειρήνη και Ευημερία". Επίσης εύχεται να εκλείψουν τα κρούσματα βίας στα γήπεδα και κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας να είναι μία μεγάλη γιορτή.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου