ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εχει αγώνες… στην Αγγλία

εχει-αγώνες-στην-αγγλία-470188

Οι Άγγλοι παραμένουν πιστοί στην παράδοση ακόμα κι όταν αυτή φαίνεται να µη συμφωνεί µε τις σύγχρονες απαιτήσεις και µάλιστα φέτος κόντρα και στον χιονιά!

Η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, η Boxing Day, είναι επίσημη αργία στη Βρετανία.

Η ηµέρα είναι αφιερωµένη στην οικογένεια και στο ποδόσφαιρο. Οταν οι άλλοι ξεκουράζονται, στην Αγγλία και τη Σκωτία παίζουν ποδόσφαιρο (σε όλες τις κατηγορίες) και δεν είναι τυχαίο ότι τα γήπεδα είναι γεµάτα!

Ουσιαστικά η Boxing Day είναι η… πρώτη αγωνιστική µιας σειράς τεσσάρων αγώνων, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 5/1,και αρκετές φορές οι ηµέρες αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιµες σε ό,τι αφορά τη µάχη του τίτλου. Πέρυσι για παράδειγµα η Γιουνάιτεντ έµεινε πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου εξαιτίας των άσχηµων αποτελεσµάτων τις ηµέρες των εορτών, όπως επίσης και η Λίβερπουλ πριν από δύο χρόνια.

Το γεγονός ότι η Αγγλία αρνείται να ακολουθήσει τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και παίζει ποδόσφαιρο σε ρυθµούς… σιρκουί τις ηµέρες των εορτών έχει κατακριθεί από αρκετούς προπονητές. Το βασικό επιχείρημα µάλιστα είναι οι αποτυχίες της εθνικής οµάδας στις διεθνείς διοργανώσεις. Κι αυτό επειδή οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές, αντί να ξεκουράζονται κάποιες ηµέρες όπως οι συνάδελφοί τους σε όλη την Ευρώπη, αυτοί αντίθετα επιβαρύνονται ακόµα περισσότερο.

Την περασµένη εβδοµάδα αναβλήθηκαν οκτώ αγώνες της Πρέµιερ Λιγκ εξαιτίας του χιονιού και του πάγου, µε αποτέλεσµα η Λίγκα να είναι τώρα σε αναζήτηση ηµεροµηνιών για να ορίσει τα µατς.

Πάντως αρχίζει την Κυριακή ο αγωνιστικός… Γολγοθάς για τις ομάδες της πρέμιερσιπ, οι οποίες, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τα Θεοφάνεια θα δώσουν τέσσερα παιχνίδια, τα οποία ενδέχεται να παίξουν μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του αγγλικού πρωταθλήματος.

Την επομένη των Χριστουγέννων θα ανοίξει η «αυλαία» της 19ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο το σπουδαιότερο παιχνίδι της «boxing day» θα διεξαχθεί τη Δευτέρα.

Τότε (22:00) η δεύτερη της κατάταξης Άρσεναλ θα υποδεχθεί στο «Έμιρατς» την τέταρτη του πίνακα Τσέλσι, με τις δύο ομάδες να χωρίζει μόλις ένας βαθμός και να θέλουν αμφότερες το «τρίποντο», προκειμένου να μη χάσουν έδαφος σε σχέση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και τους πρωταθλητές να έχουν μείνει χωρίς νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα.

Από την πλευρά τους, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν προβάδισμα δύο βαθμών έναντι των «κανονιέρηδων», αλλά και έναν αγώνα λιγότερο, ενώ έχουν θεωρητικά ευκολότερη αποστολή, καθώς φιλοξενούν την Κυριακή (17:00) στο «Ολντ Τράφορντ» τη Σάντερλαντ, η οποία έχει επτά απουσίες ενόψει του αγώνα στο «Θέατρο των ονείρων».

Και αυτό γιατί ο Στιβ Μπρους δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Μενσά, Μπραμπλ, Τέρνερ, Μέιλερ, Κάμπελ, τον τιμωρημένο αρχηγό Κατερμόουλ, καθώς και τον Γουέλμπεκ, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, βάσει των όρων της συμφωνίας για τον δανεισμό του από τη Γιουνάιτεντ.

Στο μεταξύ, η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είναι αντίπαλος του Άρη στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, θέλει να παραμείνει στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, αντιμετωπίζοντας τη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ έχει ως εξής:

26/12: Φούλαμ-Γουέστ Χαμ, Μπλάκμπερν-Στόουκ Σίτι, Μπλάκπουλ-Λίβερπουλ, Μπόλτον-Γουέστ Μπρομ, Έβερτον-Μπέρμιγχαμ, Μάντσεστερ Γ.-Σάντερλαντ, Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι, Γουλβς-Γουίγκαν, Άστον Βίλα-Τότεναμ και 27/12 ‘Αρσεναλ-Τσέλσι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες) Μάντσεστερ Γ. 34 -16 αγ., Άρσεναλ 32, Μάντσεστερ Σίτι 32 -18 αγ., Τσέλσι 31, Τότεναμ 27, Σάντερλαντ 27 -18 αγ., Μπόλτον 26 -18 αγ., Νιούκαστλ 22, Λίβερπουλ 22, Μπλάκπουλ 22 -16 αγ., Γουέστ Μπρομ 22 Μπλάκμπερν 22 -18 αγ., Στόουκ Σίτι 21, Έβερτον 21 -18 αγ., Άστον Βίλα 20, Μπέρμιγχαμ 18, Φούλαμ 16, Γουίγκαν 16, Γουλβς 15, Γουέστ Χαμ 13 -18 αγ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου