ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οχι “δανεισμοί”, αλλά ενίσχυση

οχι-δανεισμοί-αλλά-ενίσχυση-470494

 

Οχι σε δανεικούς παίκτες αλλά ενίσχυση με το βλέμμα στο μέλλον φαίνεται να είναι ο στόχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από ανανεώσεις και επεκτάσεις συμβολαίων, ενώ χθες υπήρξε και σχετική ανακοίνωση.

“Επειδή τις τελευταίες ημέρες ακούγονται διάφορα ονόματα παικτών, φερόμενα ως πιθανοί στόχοι, δανεικοί στον Ολυμπιακό Βόλου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου διευκρινίζει πως δεν ενδιαφέρεται και δεν θα κινηθεί για την απόκτηση κανενός παίκτη με τη μορφή δανεισμού”.

Με αυτή την ανακοίνωση μια μέρα μετά την φημολογία για τον ερχομό του Κ. Μήτρογλου στο Βόλο στην ουσία η βολιώτικη ΠΑΕ τονίζει πως δε βλέπει μόνο το υπόλοιπο μισό του πρωταθλήματος, ενώ μια άλλη πλευρά ανάγνωσης ερμηνεύεται και πως ο Ολυμπιακός, αν πάρει παίκτη όπως ο Μήτρογλου, θα τον πάρει ως ελεύθερο, αν και το κόστος μιας τέτοιας μεταγραφής φαντάζει προς στιγμήν απαγορευτικό…

Αν βέβαια για τον Μήτρογλου υπάρχει απαγορευτικό κασέ, το ίδιο και πιο πολύ μπορεί να ισχύει και για τον Νέρι Καστίγιο, αφού το όνομα του διεθνή με το Μεξικό και πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Πειραιά ακούστηκε έντονα τις τελευταίες μέρες στο Βόλο.

Ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο (γεννημένος στις 13 Ιουνίου 1984 στο Σαν Λουίς Ποτοσί, Μεξικό) είναι Μεξικανό-Ουρουγουανός που διάλεξε την εθνική του Μεξικό, ενώ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως στην ηλικία των 15 ετών, με την ομάδα του, τη Ντανούμπιο, στο πρωτάθλημα της Ουρουγουάης. Τότε ο πατέρας του, που είναι παράλληλα και ο μάνατζέρ του, προτίμησε ο γιος του να πάει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο Νέρι δεν τα κατάφερε να πάρει άδεια εργασίας και στα 16 του χρόνια πήγε στον Ολυμπιακό Π.

Το 2007 ο Καστίγιο ξεκίνησε την καριέρα του με την Εθνική Ομάδα του Μεξικού, ενώ το καλοκαίρι και μετά τις καλές εμφανίσεις του στο Κόπα Αμέρικα πήρε μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στην ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ με το μεγαλύτερο ποσό που έχει εισπράξει ελληνικός σύλλογος για έναν παίκτη.

Ο Καστίγιο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα και το Δεκέμβριο του 2007 παραχωρήθηκε δανεικός στη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ και πέρσι ακούστηκε για επιστροφή του στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός πάντως κινείται για την απόκτηση ξένου επιθετικού, με τον Τάκη Γιαννόπουλο να έχει «τσεκάρει» μεταγραφικούς στόχους στην Ισπανία και την Ιταλία, αλλά τίποτα δεν θεωρείται τελειωμένο. Ο τιμ μάνατζερ των «ερυθρολεύκων» βρέθηκε στις δυο ευρωπαϊκές χώρες παρακολούθησε παιχνίδια και παίκτες, αλλά με την συνήθη τακτική της η ΠΑΕ δεν έχει διαρρεύσει ονόματα και ομάδες.

Πάντως η φημολογία είναι μεγάλη για τους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού και είναι ανάλογη με την καλή πορεία, αφού στη λίστα είναι και Έλληνες του εξωτερικού, όπως ο εν ενεργεία διεθνής επιθετικός Παντελής Καπετάνος (αδελφός του Κώστα που ήδη παίζει στο Βόλο) που πιθανόν θα μείνει ελεύθερος από τη Στεάουα Βουκουρεστίου, όπως και ο αμυντικός Κώστας Γιαννούλης που είναι στην Κολωνία… Ο 23χρονος αριστερός οπισθοφύλακας πήρε μεταγραφή πέρυσι το καλοκαίρι για την Κολωνία από τον Ηρακλή, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού στη γερμανική ομάδα. Τα προηγούμενα τρία χρόνια αγωνίστηκε στον Ηρακλή, έχοντας 55 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ, ενώ έχει φορέσει επίσης τη φανέλα του Βατανιακού, του Πανιωνίου, του Φωστήρα και του Πιερικού.

Για την ίδια θέση υπάρχει και άλλη λύση με τον μπακ της Ηλιούπολης Άγγελο Σικαλιά, που είδε μάλιστα και ο Τσιώλης στο παιχνίδι της Ηλιούπολης με τον Εθνικό Αστέρα, ενώ από την Football League βολιώτικα ματιά είδαν και τον Σέρβο επιθετικό Μάρκο Μαρκόφσκι που έχει σταθερά καλή παρουσία μετά την Καλλιθέα και στην Δόξα, φθάνοντας τα 42 γκολ σε 104 αγώνες εν Ελλάδι.

Πάντως ενώ πάντα υπάρχει σκέψη για επιστροφή του Μάρτιν Ροτζέριο από την Τρίπολη τελευταία διέρρευσε και από το εξωτερικό το όνομα του διεθνή Τυνήσιου Ισάμ Τζεμά που αγωνίζεται στη Γαλλία και στή Λανς.

Πάντως όλα τα μεταγραφικά θέματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εντός των προσεχών ημερών, ενώ ο προπονητής Σάκης Τσιώλης, όπως τονίζει, έχει αποφύγει να προτείνει ονόματα, απλώς ζητάει χαρακτηριστικά ποδοσφαιριστών.

“Ο παίκτης που θέλω να αποκτήσω και ειδικά τον Ιανουάριο, θέλω να έχει στην προηγούμενη ομάδα του συμμετοχές, δεν θέλω έναν παίκτη που έχει να παίξει δύο μήνες ή είχε έναν τραυματισμό” ανέφερε ο Τσιώλης, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» βασίζουν τη φετινή τους πορεία σε μια πεντάδα παικτών που αποτελεί το βαρόμετρο της ομάδας και γι’ αυτόν το λόγο το αφεντικό της ΠΑΕ φροντίζει από τώρα να τους «δέσει». Το 2013 θα είναι το έτος ορόσημο, με αποτέλεσμα των επεκτάσεων των συμβολαίων των Ούμπιντες, Αλβαρεζ, Μόνχε και να παίρνει σειρά ο Καλίφα Πάπα Σανκαρέ, σε συνδυασμό με την παρουσία του Ελβετού κίπερ Ελντιν Γιακούποβιτς θα αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία θα κινηθούν οι «ερυθρόλευκοι» τα επόμενα χρόνια.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου