ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-470818

Παρουσιάστηκε ο Αθλητικός Οδηγός Νομού Μαγνησίας από τον ΑΟΝΑΜ

Την τελευταία του εκδήλωση πραγματοποίησε χθες ο Αθλητικός Οργανισμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας… Ο Οργανισμός της Νομαρχίας Μαγνησίας, βάσει της νέας νομοθεσίας παύει να υφίσταται ως Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και οι σκέψεις, που υπάρχουν είναι να αντικατασταθεί στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με την λειτουργία των Περιφερειών από άτυπη συμβουλευτική επιτροπή. Βέβαια αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στη συνέχεια από τους νεοεκλεγέντες της Περιφέρειας…
Χθες στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου παρουσιάστηκε ο Αθλητικός Οδηγός Νόμου Μαγνησίας 2010. Μια έκδοση που καταγράφει όλες τις εγκαταστάσεις της περιοχής και παράλληλα αποτελεί οδηγό για όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες.
Η έκδοση αυτή έρχεται να «κλείσει» το έργο της τελευταίας τετραετίας του ΑΟΝΑΜ με πρόεδρο τον Απόστολο Καναβό. Πάντως η προσπάθεια δεν «αγκαλιάστηκε» από τους παράγοντες των τοπικών σωματείων, αφού λίγοι έδωσαν το παρών, κάτι που έφερε παράπονα: «Νιώθω πικραμένος γιατί την τελευταία τετραετία κάναμε μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουμε τα σωματεία της περιοχής, αλλά οι παράγοντες τους δεν βρήκαν τον χρόνο να βρεθούν σε μια τέτοια σημαντική εκδήλωση. Ο οδηγός αυτός είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια όλων των αθλητικών φορέων και όχι μόνο. Θα διανεμηθεί παντού, ακόμα και στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στις Ομοσπονδίες για να αναδείξει τις αθλητικές δυνατότητες του τόπου μας. Βέβαια επιθυμία μας ήταν να καταγράψουμε και τις ελλείψεις, αλλά στο κάλεσμα μας αυτό, να καταγράψουν οι Δήμοι τις εγκαταστάσεις που λείπουν, ανταποκρίθηκαν μόνο αυτοί του Δήμου Βόλου, του Δήμου Σκιάθου και του Δήμου Αλμυρού. Ετσι η ιδέα εγκαταλείφτηκε», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Καναβός και στην συνέχεια αναφέρθηκε στα ποσά που δαπανήθηκαν την τελευταία τετραετία από τον ΑΟΝΑΜ για διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις που φτάνουν συνολικά το 1.073.000.
Στην εκδήλωση, τον Αθλητικό Οδηγό προλόγισε και ο αντιπρόεδρος του ΑΟΝΑΜ κ. Αλέκος Μεταφτσής, που τόνισε ότι από ταπεινοφροσύνη δεν χρησιμοποιήθηκε στην προεκλογική εκστρατεία. Ο ΑΟΝΑΜ ευχαρίστησε την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ για την έκδοση του οδηγού, καθώς και όλους όσοι στήριξαν το έργο του Οργανισμού αυτή την τετραετία.
Αγ.Θαν.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Καλύτερο φινάλε δεν μπορούσε να υπάρξει αναμφίβολα για τον Ολυμπιακό Βόλου για το 2010. Νίκη επί του Παναθηναϊκού και πρόκριση στους «οκτώ» του κυπέλλου. Οι ερυθρόλευκοι έπιασαν τον στόχο τους και στις δυο διοργανώσεις και πλέον βαδίζουν για την ενίσχυση τους, χωρίς να έχουν χάσει έδαφος, από μεταγραφές που δεν βγήκαν (είναι φυσικό να μην βγουν όλες) και από αποτελέσματα που δεν ήρθαν.  
 
Κατάφερε ο Ολυμπιακός Βόλου να γίνει η πρώτη επαρχιακή δύναμη στην Σούπερ Λίγκα σε αυτό τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος; Το Βολιώτικο συγκρότημα στην βαθμολογία έρχεται τέταρτο ανάμεσα στις επαρχιακές ομάδες. Καβάλα, Ξάνθη και Εργοτέλης προπορεύονται, με την Κρητική ομάδα να υπερτερεί στην ισοβαθμία. Ομως η αλήθεια είναι ότι δεν βγαίνει μόνο από την κατάταξη ο «κυρίαρχος της επαρχίας», ούτε μόνο από τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια. Εκεί ο Ολυμπιακός «χάνει», αλλά κανείς δεν μπορεί να πει πως ο Εργοτέλης παρότι έφυγε νικητής από το Πανθεσσαλικό και παρότι βρίσκεται στην ίδια βαθμολογική θέση με τους Βολιώτες, έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και προκάλεσε τόσο θόρυβο όσο η ερυθρόλευκη ομάδα. Ούτε φυσικά η Καβάλα και η Ξάνθη κατάφεραν κάτι τέτοιο, παρά το γεγονός ότι η πρώτη έφυγε με ισοπαλία στις καθυστερήσεις από τον Βόλο και η δεύτερη κέρδισε στα Πηγάδια. Περισσότερο τα αποτελέσματα τους πήραν έκταση, από την αξία του αντιπάλου βάσει της μέχρι τότε πορείας του.  
Ο κόσμος, τα εισιτήρια, το εντυπωσιακό ξεκίνημα με το διπλό στη Νέα Σμύρνη, οι νίκες επί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, το θεαματικό και επιθετικό ποδόσφαιρο που αποδίδει, οι παίκτες που έχει στις τάξεις του και έχουν αναχθεί οι περισσότεροι από άγνωστους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα σε πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος, οι μόλις τρεις ήττες που έχει στο παθητικό του και ότι η μόνο μια από αυτές προέρχεται από τους «μεγάλους» του κέντρου και συγκεκριμένα στο Καραϊσκάκη, οι ισοπαλίες σε Τούμπα, Καυταντζόγλειο, η ανατροπή στο Περιστέρι, αλλά και ο ρόλος του Αχιλλέα Μπέου στην Λίγκα και η δυναμική της ΠΑΕ στα κέντρα αποφάσεων, έχουν αναγάγει τον Ολυμπιακό Βόλου σε μια δύναμη υπολογίσιμη από κάθε ομάδα και αντίπαλο.
Ο Ολυμπιακός Βόλου «πουλάει», συγκεντρώνει τα «φώτα της δημοσιότητας», δημιουργεί πρωτοσέλιδα και βγάζει ειδήσεις που προκαλούν αίσθηση. Εχει κάνει την ποδοσφαιρική Ελλάδα να μιλάει για την «αφεντιά» του και βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο.
Ο δεύτερος γύρος της Σούπερ Λίγκα, που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου για τον Ολυμπιακό Βόλου, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας χρονιάς. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη δεν επαναπαύεται στα ήδη κατορθώματα της. Ο πήχης με αργά και σταθερά βήματα κάθε χρονιά ανεβαίνει… Ετσι το 2011 όλοι προσδοκούν να κρύβει περισσότερες εκπλήξεις! Το 2010 θα μείνει όμως χαραγμένο στην ιστορία και στις καρδιές όλων των Βολιωτών φιλάθλων. Είναι η χρονιά που έφερε την άνοδο, που έκανε την διαφορά, που χάρισε στον Ολυμπιακό την χαμένη του αίγλη.
 
 
 
 
 
 
Ο τζούνιορ Αχιλλέας
Την παράσταση έκλεψε ο Αχιλλέας Μπέος ο τζούνιορ στην χθεσινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ολυμπιακού Βόλου που έγινε προς τιμήν των ποδοσφαιριστών και των οικογενειών τους. Ο μικρός Αχιλλέας ήταν συνεχώς στην αγκαλιά του συνονόματου πατέρα του και «υποδεχόταν» τον κόσμο… Την κόρη του Σοφία δεν άφηνε από την αγκαλιά του και ο Ηλίας Σολάκης.
Β.Ζ.
 
Το χάρηκαν περισσότερο
Τα παιδιά των ξένων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου ήταν αυτά που χάρηκαν περισσότερο στην χθεσινή εκδήλωση. Δεν σταμάτησαν να τρέχουν και να παίζουν με τον Αγιο Βασίλη, που ήταν πάντως γένος θηλυκού!
Β.Ζ.
 
Δεν μπορεί να πει όχι
Δεν μπορεί να πει όχι ο Σάκης Τσιώλης λόγω του χαρακτήρα του και συνεχώς αποδέχεται προσκλήσεις δημοσιογράφων για συνεντεύξεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός είναι ο «αρχιτέκτονας» των μεγάλων επιτυχιών του Ολυμπιακού Βόλου και επομένως περιζήτητος για τους εκπροσώπους του Τύπου… Ο ίδιος μετρημένος και προσεκτικός προσπαθεί να κρατάει πάντα χαμηλά τους τόνους, αλλά παράλληλα ποτέ δεν γίνεται αγενείς, όσο κι αν τον κουράζει να είναι συνεχώς με το τηλέφωνο στο χέρι…
Αγ. Θαν. 
 
Δαλούκας και Ζάγκας στο προσκήνιο 
Παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Δαλούκας διαψεύδει τα σενάρια, στη Νέα Ιωνία επιμένουν ότι ίσως τον βάλει σε διευθυντικό ή ακόμα και ηγετικό ρόλο ο Στράτος Γιδόπουλος στην ΠΑΕ. Οπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά λένε στη Νέα Ιωνία και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο. Ακούγονται πολλά πάντως για τη Νίκη. Οπως και ότι προτάθηκε για πρόεδρος ο Γρηγόρης Ζάγκας.
Αγ. Θαν. 
 
Στον Ιωνικό ο Πέτρου
Ο Ακης Πέτρου θα συνεχίσει στον Πιερικό την καριέρα του. Ο Βολιώτης αμυντικός έλυσε το συμβόλαιο του με τον Ιωνικό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα του Σταύρου Διαμαντόπουλου. Ο κυρ Σταύρος τον γνωρίζει καλά άλλωστε και τον θέλει στην ομάδα του.
Αγ. Θαν.
 
Διαδικτυακή κόντρα…
Η τιμωρία του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια στο ΕΑΚ του Βόλου, προκάλεσε αρκετά διαδικτυακά σχόλια και κόντρες σε site που ασχολούνται αποκλειστικά με το γυναικείο μπάσκετ και όχι μόνο… Οι Παναθηναϊκοί βέβαια δεν είναι μόνο «χολωμένοι» από το ότι τιμωρήθηκε η έδρα τους στην Α1 γυναικών μπάσκετ, αλλά και από το αποτέλεσμα του ποδοσφαίρου και το γεγονός ότι πάλι θα βρεθούν ενώπιον του αθλητικού δικαστή και κινδυνεύουν με βαριά καμπάνα και στο ποδόσφαιρο. Ο Βόλος γενικά τους «έκαψε»…
Αγ. Θαν. 
 
«Μετακομίζουν» στη Νέα Ιωνία
Το κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλειος Πολύμερος» θα φιλοξενήσει όλα τα ναυταθλητικά σωματεία της περιοχής, από την στιγμή που το κολυμβητήριο του Βόλου δεν λειτουργεί. Χθες θα γινόταν συνάντηση στη Νέα Ιωνία για να καθοριστούν οι ώρες και να «στριμωχτούν» όλα τα σωματεία, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν…
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Το γεγονός ότι πληρώθηκε η προσφυγή του Χατζηλιάδη δεν αποτελεί αντίθεση στα όσα υποστηρίζονται;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου