ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαθητές – πρωταθλητές εν δράσει…

μαθητές-πρωταθλητές-εν-δράσει-470842

Διέξοδος από την πιεστική καθημερινότητα για έναν μαθητή, ευκαιρία για διάκριση και παράλληλα με αυτή -αν τελικά έρθει- βοήθεια για την είσοδο στις Ανώτατες Σχολές μέσω μοριοδότησης. Ο σχολικός αθλητισμός ανέκαθεν αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των μαθητών και συνδυάζει και τα δυο παραπάνω πλεονεκτήματα. Από το δημοτικό ακόμα τα παιδιά μαθαίνουν να αγωνίζονται και να υπερασπίζονται την πρώτη ουσιαστικά κοινωνική ομάδα στην οποία κατατάσσονται μετά την οικογένεια.
Ο αθλητισμός στο Δημοτικό ξεκινάει ως συναγωνισμός και παιχνίδι και διάγνωση ταλέντου και καταλήγει στο Λύκειο για τους αθλητές – μαθητές ευκαιρία για διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο και μοριοδότηση για τις Ανώτατες Σχολές, που αποτελεί μια σημαντική βοήθεια για το μέλλον τους και τα σχέδιά τους.
Η Μαγνησία έχει να επιδείξει αρκετές διακρίσεις στο σχολικό αθλητισμό των Λυκείων σε πανελλήνιο επίπεδο, σε ομαδικά αθλήματα και όχι μόνο. Τα σχολικά πρωταθλήματα Λυκείων ξεκίνησαν και φέτος και για το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο περνούν στην δεύτερη φάση τους. Το 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας ήταν κυρίαρχο στην καλαθοσφαίριση τόσο στα κορίτσια, όσο και στα αγόρια, κερδίζοντας τον τίτλο του πρωταθλήματος Μαγνησίας, ενώ το 6ο Λύκειο Βόλου ήταν αυτό που επικράτησε στον τελικό του ποδοσφαίρου κερδίζοντας το αντίστοιχο της Σούρπης. Πλέον οι πρωταθλήτριες ομάδες του Νομού ετοιμάζονται για τον επόμενο γύρο, όπου θα αγωνιστούν για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Θεσσαλίας. Το έργο τους αναμφίβολα δύσκολο… Ομως σίγουρα ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ σάς παρουσιάζει τους πρωταθλητές.
 
Με τεσσάρα η πρωτιά για το 6ο Λύκειο Βόλου
Στην πρώτη θέση των Λυκείων της Μαγνησίας βρέθηκε η ομάδα του 6ου Λυκείου Βόλου μετά και την επικράτηση επί του Λυκείου της Σούρπης στο γήπεδο του Ξηριά με σκορ 4-0. Οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Σταματίου προκρίθηκαν έτσι στην επόμενη φάση και πλέον περιμένουν την κλήρωση για να μάθουν ποια ομάδα από Λάρισα, Καρδίτσα ή Τρίκαλα θα αντιμετωπίσουν στοχεύοντας στον τίτλο Θεσσαλίας πλέον.
Στον τελικό των Λυκείων της Μαγνησίας οι παίκτες του Κώστα Σταματίου με τέρματα των Τρίμμη, Αναγνώστου, Μαστροπαναγιώτη και Κολοβού πήραν την πρόκριση στον τελικό που διεξήχθη στο γήπεδο του Ξηριά. Για την ομάδα του 6ου Λυκείου αγωνίστηκαν οι: Κουρούπης, Κόφφας, Κατσαρός, Κουκουμβρής, Οικονόμου, Καλαϊτζής, Πίνας, Ζούγλος, Αναγνώστου, Τρίμμης και Κουλοχέρης. Ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν οι: Μαστροπαναγιώτης, Γούλας και Κολοβός. Για να φθάσουν ως εδώ οι παίκτες του 6ου Λυκείου επιβλήθηκαν κατά σειρά του 3ουΕΠΑΛ Βόλου με 3-0, του Λυκείου Βελεστίνου με 5-4 στα πέναλτι, του 1ου αλλά και του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας με 4-1 και 1-0 αντίστοιχα.
Από την μεριά του προπονητή της ομάδας υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία μιας και από εδώ και πέρα το επίπεδο ανεβαίνει. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή για το 6ο Λύκειο σε αυτό το επίπεδο.
 
Ξανά τον τίτλο τα κορίτσια της Νέας Ιωνίας
Το 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας πήρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στα κορίτσια. Πέρυσι η ομάδα του Βαγγέλη Κουτσιανούλη είχε φτάσει μέχρι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και την οκτάδα της τελικής φάσης. Φέτος αισιοδοξεί να επαναλάβει την περσινή του πορεία και γιατί όχι να καταφέρει να μπει και στην τετράδα της διοργάνωσης. Το 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας κέρδισε το 2ο της Ν. Ιωνίας με 47-35 στον τελικό της Μαγνησίας.
Ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Κουτσιανούλης εμφανίζεται αισιόδοξος για την πραγματοποίηση του στόχου της ομάδας: «Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η ομάδα στοχεύει ψηλά. Δύο μόνο κορίτσια έφυγαν από την περσινή και μείναμε το ίδιο ισχυροί. Επόμενος στόχος είναι το πρωτάθλημα Θεσσαλίας και από κει και πέρα η πρόκριση στα τελικά».
«Στόχος είναι να πάμε να στα τελικά. Το καλό είναι ότι έχουμε μείνει σχεδόν η ίδια ομάδα από πέρυσι. Εχουμε πιθανότητες. Θέλουμε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι και να προκριθούν στις τέσσερις φιναλίστ», σχολιάζει σχετικά η νεαρή καλαθοσφαιρίστρια, Βαγγελίτσα Κωστούλα, που φέτος σταμάτησε το μπάσκετ από τον Ολυμπιακό Βόλου για να επικεντρωθεί στα μαθήματα της, αλλά της δίνει η ευκαιρία να αθληθεί και να διεκδικήσει κάποια διάκριση μέσω του σχολικού πρωταθλήματος.
 
Πρωτάθλημα και για τα αγόρια
Και τα αγόρια του 1ου Λυκείου της Νέας Ιωνίας κατέκτησαν την 1η θέση στο πρωτάθλημα Μαγνησίας. Επικράτησαν του 1ου Λυκείου Βόλου με 57-34 στον τελικό. Χθες μάλιστα ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Καρακατσούνης βρέθηκε στην Λάρισα για να κατασκοπεύσει τον επόμενο αντίπαλο.
«Εχουμε καλή ομάδα μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό, αλλά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τις καταλήψεις που έχει το σχολείο και δεν μπορούμε να κάνουμε προπόνηση. Πιστεύω στις αρχές του νέου χρόνου να λυθεί αυτό το πρόβλημα, ώστε να έχουμε μπροστά μας δυο εβδομάδες να κάνουμε προπόνηση και να είμαστε έτοιμοι για το ματς με την Λάρισα. Θεωρώ ότι αν περάσουμε την Λάρισα, μετά είναι εύκολο να φτάσουμε μέχρι και τα τελικά του Πανελλήνιου».
Ο Γιάννης Καρακατσούνης ήταν ο προπονητής που οδήγησε το 4ο ΕΤΑΔ στην δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο μπάσκετ και την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Πολυκλαδικού, η οποία ήταν η κορυφαία βολιώτικη στα κορίτσια σε επίπεδο σχολικού αθλητισμού σε ένα από τα τρία χάλκινα που κατέκτησε. Εχει την εμπειρία, αλλά διαθέτει και το κατάλληλο υλικό, αφού η ομάδα αποτελείται από καλαθοσφαιριστές που ανήκουν στην δυναμική της Νίκης Βόλου, της Μεταμόρφωσης και του BC Βόλος, για να οδηγήσει ακόμα ένα λύκειο της Μαγνησίας σε πανελλήνια διάκριση.
 
 
Το Ρόστερ του 6ου Λυκείου
(αγόρια)
Δημήτρης Κουρούπης                       Τερματοφύλακας
Κώστας Μήλιος                     Τερματοφύλακας
Σάββας Κόφφας                   Αμυντικός
Μάνθος Κατσαρός                Αμυντικός
Δημήτρης Κουκουμβρής       Αμυντικός
Βαλάντης Κουλοχέρης                      Αμυντικός
Παναγιώτης Σανιδάς                         Αμυντικός
Μαργαρίτης Καλαϊτζής                    Μέσος
Γεράσιμος Πίνας                    Μέσος
Μανώλης Τρίμμης                 Μέσος
Βαγγέλης Μαστροπαναγιώτης         Μέσος
Παναγιώτης Γούλας               Μέσος
Σπύρος Τσουκαλάς                Μέσος
Χρήστος Κολοβός                  Επιθετικός
Γιώργος Οικονόμου                Επιθετικός
Φίλιππος Ζούγκλος                 Επιθετικός
Γιώργος Αναγνώστου                         Επιθετικός
Κώστας Βαιόπουλος              Επιθετικός
Προπονητής:
Κώστας Σταματίου
 
 
Το Ρόστερ του 1ου Νέας Ιωνίας                               
(κορίτσια)                                                                    
Βαγγελίτσα Κωστούλα           σούτινγκ γκαρντ        
Μαρία Γεροκώστα                 πλέι μέηκερ
Κωνσταντίνα Ρηγάκη                        φόργουορντ
Αναστασία Αρτεμισίου          φόργουορντ
Ευα Αναγνωστάκη                 πλέι μέηκερ
Ελευθερία Μπέζου                 σέντερ
Ελένη Μιλιακίδη                    φόργουορντ
Κερασία Ζήση                       γκαρντ
Ελένη Αβραμίδου                  σέντερ
Βάσια Αλεξοπούλου               φόργουορντ
Ελισσάβετ Ντέγκα                  σούτινγκ γκάρντ
Προπονητής: Βαγγέλης Κουτσιανούλης
 
 
Το Ρόστερ του 1ου Νέας Ιωνίας
(αγόρια)
Χρήστος Σιμάκης                   πλέι μέηκερ
Στέφανος Τσουκαλάς            φόργουορντ
Δημήτρης Ρηγάκης               φόργουορντ
Ιωάννης Καρπέτης                φόργουορντ
Αποστόλης Βασδέκης           σέντερ
Αντώνης Καραγιάννης          σούτινγκ γκαρντ
Δημήτρης Καμζιόλης                        φόργουορντ
Μάνος Καραμανώλης           φόργουορντ
Μιχάλης Μαυρογιάννης       πλέι μέηκερ
Στράτος Αναγνωστόπουλος   σέντερ
Κώστας Παραγιούτσικος      πλέι μέηκερ
Νικολάου Μιχάλης                 σούτινγκ γκαρντ
Προπονητής: Γιάννης Καρακατσούνης    
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου