ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υποβιβασμός για Ρήγα Φεραίο – Δικαιώθηκε η Θήβα

υποβιβασμός-για-ρήγα-φεραίο-δικαιώθ-823151

Άσχημα μαντάτα σήμερα για τον Ρήγα Φεραίο και τους φιλάθλους του αφού η προσμονή για ακόμα μία θετική απόφαση στην υπόθεση με τη Θήβα και τη μη συμμετοχή της στην 2η φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών αποδείχτηκε μάταιη, με την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να δέχεται την έφεση των Βοιωτών και να στέλνει έτσι τους κυανόλευκους στην Α’ Τοπική κατηγορία, με τον άμεσο ενδιαφερόμενο ΑΟ Σελλάνων από την άλλη, να παραμένει στην Γ’ Εθνική.

Μένει να δούμε αν ο Ρήγας «κυνηγήσει» την υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Θυμίζουμε πως ο Ρήγας Φεραίος είχε δικαιωθεί αρχικά στην καταγγελία που είχε ασκήσει για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με τη Θήβα (0-0) στο Βελεστίνο, διεκδικώντας βάσει του ΚΑΠ την τιμωρία των Βοιωτών και κατ’ επέκταση τους τρεις βαθμούς της νίκης στα «χαρτιά», αναφορικά με την αδυναμία συμμετοχής της Θήβας στην 2η φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε αποκλεισμό του ΑΟ Θήβα από το φετινό Κύπελλο Ερασιτεχνών, απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα πρωταθλήματος στο οποίο δικαιούται να συμμετέχει και χρηματική ποινή. Στον ιστορικό σύλλογο ανέμεναν την υπέρ τους εφαρμογή της ετυμηγορίας.

Όμως, η ούτως ή άλλως υποβιβασμένη Θήβα, άσκησε έφεση και η Επιτροπή Εφέσεων ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση. Κάπως έτσι, επιστρέφουμε πλέον στη βαθμολογία της 1ης Απριλίου, δηλαδή όταν τελείωσε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με τον Ρήγα να ισοβαθμεί με τον ΑΟ Σελλάνων στους 35 βαθμούς αλλά να υποβιβάζεται λόγω μειονεκτήματος στη συνολική διαφορά τερμάτων. Οι Καρδιτσιώτες ήταν αυτοί που είχανε άμεσο όφελος από την απόφαση και σήμερα πανηγυρίζουν.

Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δέχτηκε τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση του σωματείου ΑΟ Θήβα και εξαφάνισε την εκκαλουμένη με αριθμό 171/26-4-2018 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής.

Αποφάνθηκε ότι το σωματείο ΑΟ Θήβα δεν είναι πειθαρχικά ελεγκτέο για την τέλεση της πειθαρχικής παράβασης των άρθρων 35 και 49 παρ.2 του ΚΑΠ Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων σε συνδυασμό με το άρθρο 3 της Προκήρυξης των αγώνων της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων 2017/2018 της ΕΠΟ».

Αυτή ήταν η δεύτερη δικαστική υπόθεση που «έτρεξε» το νομικό επιτελείο των Κυανόλευκων, προκειμένου να πάρει τους απαραίτητους βαθμούς για την παραμονή. Ωστόσο και σε αυτή με τον Κλεβί Κόλα και τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά και σε αυτή με τη Θήβα ο Ρήγας δεν δικαιώθηκε και όπως όλα δείχνουν, οι Βελεστινιώτες θα συμμετέχουν τη νέα χρονιά ξανά στα τοπικά πρωταθλήματα ύστερα από πέντε επιτυχημένα χρόνια στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου