ΜΠΑΣΚΕΤ

Πανηγύρισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου

πανηγύρισε-την-άνοδο-στη-γ-εθνική-η-ομ-823161

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Σε εθνική κατηγορία επιστρέφει και πάλι μετά από εννέα – πέτρινα χρόνια η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, η οποία το περασμένο Σάββατο γιόρτασε σε μια τελευταία συνάντηση για φέτος την κατάκτηση του νταμπλ, φιλοξενώντας τον ΑΣ Καρδίτσας.

Οι παίκτες του Γιώργου Βλιώρα γιόρτασαν την κατάκτηση της ανόδου στη Γ’ Εθνική και την επιστροφή τους στον μπασκετικό χάρτη της χώρας απέναντι στην ομάδα της Καρδίτσας, με τους πρωταθλητές να σηκώνουν μετά την φιλική αναμέτρηση στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, την πιο βαριά κούπα για φέτος, και υπό τους ήχους του «We are the champions».

Δυστυχώς προς απογοήτευση των ερυθρόλευκων παραγόντων αλλά και παικτών αυτός που απουσίαζε ήταν ο κόσμος του συλλόγου, παρά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το τμήμα και δεν πέρασε απαρατήρητο, με λιγοστούς φιλάθλους να δίνουν το παρών.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η τέως υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Γιώργος Καλτσογιάννης, ενώ από πλευράς διοίκησης του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου το «παρών» έδωσαν στην φιέστα της ανόδου ο αντιπρόεδρος Ιάσων Χατζής και το μέλος του Δ.Σ. Κυριάκος Κυριακόπουλος.

Ο κ. Αλέκος Μεταφτσής, επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, μοίρασε τα συγχαρητήρια του στους καλαθοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία και όλους όσοι ήταν φέτος κοντά στην ομάδα για την άνοδο και ευχήθηκε ο Ολυμπιακός να γνωρίσει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Οι ερυθρόλευκοι τίμησαν επίσης την ομάδα του ΑΣ Καρδίτσας, με τον κ. Χατζή να παραδίδει στη θεσσαλική ομάδα τιμητική πλακέτα και στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Δημήτρης Ντούγκος και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΚΑΘ Απόστολος Κρεμαστάς έκαναν την απονομή των μεταλλίων, με τον πρώτο να δίνει και την κούπα στον αρχηγό Κώστα Αλεξίου, ο οποίος κάλεσε στο πλευρό του και τους υπαρχηγούς Δημήτρη Καραθάνο και Λεωνίδα Αναστασόπουλο.

Στη συνέχεια, φορώντας μπλουζάκια στα οποία αναγράφονταν «Πρωταθλητές και Κυπελλούχοι ΕΣΚΑΘ 2018» οι ερυθρόλευκοι πόζαραν για τις καθιερωμένες φωτογραφίες.

Βλιώρας: «Ο Βόλος αξίζει μία ομάδα στην Α2»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής των νταμπλούχων Γιώργος Βλιώρας σχολίασε αρχικά για τη σεζόν που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του: «Ήταν μια χρονιά, η οποία ξεκίνησε με όνειρα και στόχους συγκεκριμένους, να φέρουμε τον Ολυμπιακό στις εθνικές κατηγορίες, έπειτα από εννέα χρόνια που βρίσκεται στα τοπικά πρωταθλήματα κλείνει με τον καλύτερο τρόπο. Είναι μια χρονιά, που μας βρίσκει τόσο πρωταθλητές όσο και κυπελλούχους. Νομίζω ότι από άποψης θεάματος, αλλά και επίδοσης γενικώς, καταρρίψαμε πολλά ρεκόρ και πιστεύω ότι δίκαια πανηγυρίζουμε τους δύο τίτλους. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοικούσα επιτροπή, που ήταν δίπλα στο τμήμα όλη τη χρονιά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν.

Πολλοί θεωρούσαν ότι επειδή ήμαστε καλή ομάδα και κερδίζαμε με μεγάλες διαφορές, πολλές φορές αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους εφησυχασμού, αλλά παίξαμε ωραίο μπάσκετ, οπότε τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Για τη φιέστα του Σαββάτου πρόσθεσε: «Επειδή την τελευταία αγωνιστική περιμέναμε το άλλο αποτέλεσμα για να βγούμε και τυπικά πρωταθλητές, δεν το γιορτάσαμε μέσα σο γήπεδο. Ευχαριστούμε το σύλλογο της Καρδίτσας που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, για να γιορτάσουμε μαζί την άνοδο. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε περισσότερο κόσμο. Θεωρώ ότι αυτή η χρονιά έδειξε τον δρόμο στον Ολυμπιακό για το πώς θα πορευτεί στο μέλλον. Πρέπει να οργανωθεί γρήγορα και να δουλέψουμε στο τι χρειάζεται η ομάδα στη Γ’ Εθνική. Είναι μια καλή συγκυρία στο τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός, για να πάει την επόμενη χρονιά πιο ψηλά».

Για το αν θα παραμείνει στο τιμόνι των ερυθρόλευκων και τη νέα χρονιά: «Δεν έχει σημασία αν θα είμαι εγώ στο τιμόνι ή όχι. Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα, αλλά πρόθεσή μου είναι, αν είναι ευχαριστημένη η διοίκηση να συνεχίσω στην ομάδα. Πιστεύω ότι αυτή τη βδομάδα θα κουβεντιάσουμε, να δούμε και από πλευράς διοικούσας τι θα κάνουμε, τι σκοπούς έχει. Όπως και πέρυσι, δήλωσα ότι ήρθα να βοηθήσω για συγκεκριμένο στόχο, έτσι και φέτος, αν μου ζητηθεί, θα βοηθήσω με μεγάλη χαρά».

Για τις διαφορές ανάμεσα στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ και της Γ’ Εθνικής: «Είναι μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία η Γ’ Εθνική. Παίξαμε αρκετά φιλικά παιχνίδια και με τη Νίκη Βόλου και με άλλες ομάδες στην περίοδο προετοιμασίας και πήγαμε αρκετά καλά, κάνοντας πολλές νίκες. Θεωρώ, ότι η ομάδα φέτος αν έπαιζε Γ’ Εθνική, θα ήταν μέσα στην πεντάδα. Από κει και πέρα, πιστεύω με δύο – τρεις προσθήκες, αν διατηρηθεί ο κορμός, είναι ικανή να χτυπήσει άνοδο».

Για την άνοδο του βολιώτικου μπάσκετ: «Να ευχηθώ, μέσα από την καρδιά μου, να ανεβεί και η Νίκη. Ανεβαίνοντας και η Νίκη και ο Ολυμπιακός και άλλες τοπικές ομάδες, που έχουν δυναμώσει, είναι μια ευκαιρία, να αναγεννηθεί το βολιώτικο μπάσκετ. Είναι πολλά χρόνια σε τέλμα, ενώ έχει γράψει ένδοξη ιστορία στο μπασκετικό χάρτη ανά την Ελλάδα. Είχαμε για παράδειγμα, απέναντί μας, την Καρδίτσα, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κάποιον, που δεν έχει την ανάλογη ιστορία στο μπάσκετ. Ο Βόλος αξίζει να έχει μία ομάδα στην Α2, στη Β’ Εθνική και στη Γ’ Εθνική. Έχει το υλικό, έχει τις εγκαταστάσεις, έχει το προσωπικό και με λίγο παραπάνω προσοχή, μπορεί να το πετύχει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου