ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τελική ευθεία για τις «εκπλήξεις» της συνέλευσης

τελική-ευθεία-για-τις-εκπλήξεις-της-823679

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στην τελική ευθεία και σε αναμονή της Γενικής Συνέλευσης της ερχόμενης Τετάρτης βρίσκονται στον Ολυμπιακό Βόλου, με τον φίλαθλο κόσμο να είναι σε αναμονή εκπλήξεων πιο πριν από την 6η Ιουνίου, αφού ήδη έχει «καλλιεργηθεί» ένα θετικό κλίμα για την επόμενη μέρα των ερυθρόλευκων, οι οποίοι κινούνται με σιγουριά για μια χρονιά στην οποία θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες και να επιστρέψουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα…

Πάντως όσο η μέρα της Γενικής Συνέλευσης του Ολυμπιακού Βόλου πλησιάζει τόσο μεγαλώνει και το ενδιαφέρον του κόσμου που περιμένει να στελεχωθεί το ρόστερ της ομάδας με παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά…

Δεν αποκλείεται έτσι σήμερα ή αύριο να ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό Βόλου η απόκτηση ξένου ποδοσφαιριστή με θητεία στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο και απομένουν να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες πριν «πέσουν» οι υπογραφές.

Στον Ολυμπιακό έχουν βάλει ψηλά τον πήχη όσον αφορά τους παίκτες που βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο, και είναι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ενώ ορισμένοι από αυτούς έχουν παίξει και στη Σούπερ Λιγκ.

Σίγουρα, δεν είναι εύκολες υποθέσεις, καθώς για να πεισθούν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα πρέπει να υπάρξει και το ανάλογο κίνητρο, και το ότι στον Ολυμπιακό έχουν ως αποκλειστικό στόχο την άνοδο, είναι ένα κίνητρο για συνεργασία και επιστροφή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Επαγγελματικά είναι άλλωστε τα μέχρι στιγμής «δείγματα» της διοίκησης του ΑΣ Ολυμπιακός, καθώς γίνονται κινήσεις οργάνωσης, ενίσχυσης, εξασφάλισης πόρων αλλά και συσπείρωσης του κόσμου, ο οποίος αναμένεται να δώσει το δικό του μήνυμα αρχικά με την παρουσία του στη Γενική Συνέλευση…

Η διοίκηση έχει κάνει την οργάνωση στην πράξη, καθώς μετά την πρόσληψη του προπονητή Περικλή Αμανατίδη, την ανακοίνωση τεχνικού διευθυντή (Θ. Μακρής), του γενικού αρχηγού (Ι. Θεοδωρίδης), του υπεύθυνου στον τομέα χορηγιών, διαφημίσεων και εκδηλώσεων (Γ. Μπακίρης), του αθλητικού κέντρου για την προετοιμασία, την ανακοίνωση της αθλητικής εταιρείας που θα ντύσει την ομάδα και τις ανανεώσεις συνεργασίας με παίκτες, ανακοίνωσε και τον Ανδρέα Κικίλια, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ως γενικός διευθυντής πριν πάει στην Αγγλία (για να εργαστεί στην Μπρέντφορντ) και ανέλαβε υπεύθυνος γραφείων και γραμματείας στον Ολυμπιακό Βόλου

Ανεπίσημα η διοίκηση έχει αφήσει να διαρρεύσει ότι λίγες μέρες πριν διεξαχθεί η Συνέλευση -που θα έχει χαρακτήρα παρουσίασης ενός πλάνου ανόδου- θα υπάρξει ανακοίνωση μεταγραφής και ένα δυνατό όνομα θα γίνει γνωστό κατά τη διάρκειά της πρώτης αυτής μεγάλης συγκέντρωσης της οικογένειας του Ολυμπιακού…

Ένα ακόμη κάλεσμα για να δείξει ο Ολυμπιακός τη δυναμική του δίνεται από τη διοίκηση, και μέσω μηνυμάτων στο ραδιοφωνικό σποτ αναφέρεται: «Φίλαθλε του Βόλου, μπες και συ στο παιχνίδι, παίξε μπάλα με την ομάδα σου, τον Ολυμπιακό Βόλου, έλα και συ στη Γ.Σ. του συλλόγου. Η παρουσίαση και η φωνή σου είναι η δύναμη της ομάδας μας. Δώσε την απάντησή σου σ’ αυτούς που αμφισβητούν την ιστορία σου, το μέλλον και τη δυναμική σου. Δώσε και συ το παρών και όρισε το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου».

Μέχρι τώρα, σε συνεργασία με τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη, αφού έγιναν οι ανανεώσεις συνεργασίας με 10 ποδοσφαιριστές, δεν αποκλείεται να αποκτηθούν και κάποιοι παίκτες με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, τον Αρη, αλλά και από την ΑΕΛ. Πρόκειται για νεαρούς της πρώτης ομάδας που πιθανόν δεν θα έχουν την ευκαιρία συμμετοχών στη Σουπερ Λίγκα αλλά θα είναι αυτοί που θα κάνουν τη διαφορά στη Γ΄ Εθνική!

Η προετοιμασία

Το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ η αποστολή θα μεταβεί στο αθλητικό κέντρο στο Ελατοχώρι Πιερίας, στις 29 Ιουλίου και θα επιστέψει στον Βόλο στις 9 Αυγούστου. Στο διάστημα αυτό δεν αποκλείεται να δώσει και κάποιο φιλικό παιχνίδι με ομάδα που θα προετοιμάζεται εκείνο το χρονικό διάστημα στο Ελατοχώρι, ενώ στη συνέχεια ο Ολυμπιακός να δώσει δυνατά φιλικά παιχνίδια με ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, οι οποίες θα προσελκύσουν κόσμο στο γήπεδο. Στον Βόλο λέγεται ότι θα κλειστούν φιλικά παιχνίδια με Ολυμπιακό Πειραιώς, Λάρισα και Άρη μεταξύ άλλων.

6/6 η Γ.Σ. στον Ολυμπιακό

Η ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης είναι η Τετάρτη 6 Ιουνίου και θα αφορά μόνο την ποδοσφαιρική ομάδα. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 αποφάσισε τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30 στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, στην οδό 2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος, με θέματα: Εκλογή προέδρου και γραμματέα Γενικής Συνέλευσης, Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός ποδοσφαιρικού τμήματος από 18 Δεκεμβρίου 2017 έως και 31 Μαΐου 2018, Προγραμματισμός ποδοσφαιρικού τμήματος αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, Τοποθετήσεις μελών.

Σε περίπτωση που δεν διαπιστωθεί απαρτία στην Γενική Συνέλευση, βάσει καταστατικού, η Γενική Συνέλευση θα γίνει την ίδια ημέρα στον ίδιο χώρο στις 19:00, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών.

Η Γενική Συνέλευση είναι ανοιχτή σε μέλη και φίλους του Συλλόγου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη.

Ανανεώσεις συνδρομών θα γίνονται και στο χώρο της Συνέλευσης».

Αναμονή για το ΕΑΚ

Ενα από τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα και είναι αυτό της έδρας της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο ίσως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ξεκαθαρίσει, αφού θα τεθεί προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας για να παρθεί η απόφαση για το σύνολο των έργων που θα γίνουν στο Στάδιο του Βόλου.

Σύμφωνα με την απαντητική επιστολή ο Δήμος Βόλου και ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ δεν μπορούν να δώσουν το ΕΑΚ στον Ολυμπιακό αφού δεν γνωρίζουν τι έργα συντήρησης του σταδίου θα γίνουν μέσω χρηματοδότησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Έτσι λοιπόν, αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση στην Περιφέρεια και κατόπιν η ενημέρωση στον Δήμο Βόλου για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο…

Ετσι από την Τρίτη όλοι θα γνωρίζουν τι ακριβώς έργα θα γίνουν και τι χρόνος θα απαιτηθεί, ενώ το πρόβλημα μπορεί να προκύψει ακόμη και άμεσα, αν το στάδιο στη Νέα Δημητριάδα «κλείσει» για αρκετό καιρό για ανακατασκευή, καθώς στα σχέδια είναι να γίνει σύγχρονο και λειτουργικό. Έτσι θα μπορεί να «φιλοξενεί» άνετα και μεγαλύτερους αγώνες καθώς θα ενταχθεί ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος σε πρόγραμμα της Περιφέρειας για τη συνολική αναβάθμισή του, κάτι που σημαίνει ότι το ΕΑΚ μπορεί να μείνει κλειστό ακόμη και για 6 μήνες… και να «παρουσιαστεί» νέο!

Μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα γίνουν -και πότε- οι όποιες παρεμβάσεις, αλλά αυτές θα αφορούν και το γκρέμισμα της κερκίδας με το πρόβλημα στατικότητας και το χτίσιμο νέας, με ταυτόχρονη κατασκευή νέων χώρων και αποδυτηρίων κάτω απ’ αυτή.

Στον Ολυμπιακό επιθυμούν η ομάδα να αγωνίζεται στο ΕΑΚ Βόλου, ενώ μπορεί να χρησιμοποιεί και το Πανθεσσαλικό στάδιο, το οποίο ο Ολυμπιακός μίσθωσε πέρυσι για τρία χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου