ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-471117

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας

Με μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή, για δεύτερη συνεχή χρονιά, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 10.00 στο Κολυμβητήριο του Δήμου Νέας Ιωνίας «Ολυμπιονίκης Βασίλειος Πολύμερος», θα πέσει η αυλαία της φετινής αγωνιστικής χρονιάς για τα τμήματα εκμάθησης κολύμβησης που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας, δυο χρόνια μετά από την έναρξη λειτουργίας του (14 Δεκεμβρίου 2008 εγκαίνια).

Οι μικροί επίδοξοι κολυμβητές υπό την επίβλεψη των έμπειρων προπονητών κολύμβησης που συνεργάζονται με τον Δήμο Νέας Ιωνίας, θα παρουσιάσουν την πρόοδό τους και, τόσο οι γονείς όσο και οι φίλαθλοι που θα θελήσουν να τους θαυμάσουν από κοντά, θα απολαύσουν ένα όμορφο θέαμα, αντάξιο της προσπάθειας που καταβάλλουν τα μικρά παιδιά όλη αυτή την περίοδο.
Οι διοργανωτές θέλουν να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά του μουσικού συνόλου που είναι παιδιά που αθλούνται στο κολυμβητήριο και είναι οι: Μαριλένα Τάτσιου, Νίκη Βλάχου, Γιώργος Βλάχος, Ελευθερία Τσίντζου και Νίκο Αναγνωστόπουλο καθώς και τα παιδιά του χορευτικού συνόλου της Μαρίας Σακελλαρόπουλου.
Καλούνται όλοι οι γονείς των παιδιών καθώς και οι φίλαθλοι του υγρού στίβου να παρακολουθήσουν τη γιορτή και να χειροκροτήσουν τους μικρούς αθλητές για την προσπάθειά τους.
 
Το πρόγραμμα της γιορτής έχει ως εξής:

10.00
 
Χαιρετισμός Δημάρχου Νέας Ιωνίας κ. Παύλου Μαβίδη
10.15
Δραστηριότητες μικρής και μεγάλης πισίνας
 
Μικρή πισίνα: Προετοιμασία Παιδιών Μικρής Πισίνας, διαχωρισμός ομάδων από 5 παιδιά, χρόνος εκτέλεσης δραστηριότητας 3-5 λεπτά, στήσιμο εξοπλισμού, Παιδαγωγικές ασκήσεις στο νερό (Μακαρόνια – στεφάνια – σανίδες)
 
Μεγάλη πισίνα: 25 μέτρα ελεύθερο, 25 μέτρα ύπτιο, 25 μέτρα σκυτάλες, 25 μέτρα – τρενάκι – μακαρόνι – σανίδα για μικρότερα παιδιά
10.45
Συναυλία με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
Παρουσίαση Σύγχρονου χορευτικού σχήματος
11.15
Κλείσιμο γιορτής
Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων
Απονομή αναμνηστικών δώρων
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τι ’χες Γιάννη, τι ’χα πάντα… Γνώριμο σκηνικό στη Νίκη Βόλου. Αφού η ομάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πρωταγωνιστική πορεία που επιζητά στην Football League 2, επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο για πολλοστή φορά. «Λαϊκά δικαστήρια» από τους φιλάθλους μετά το ματς -έχοντας βέβαια απόλυτο δίκαιο- και η ανακοίνωση του Γιδόπουλου στους συνεργάτες του ότι για άλλη μια φορά φεύγει…
 
 
Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας είναι υποχρεωμένος απέναντι στους φιλάθλους, στους συνεργάτες του, στο όνομα και την ιστορία της, να ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση. Αν θέλει να φύγει, ας βγάλει μια ανακοίνωση και ας το ξεκαθαρίσει. Για άλλη αναβολή αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν περιθώρια.
Το κλίμα αυτή τη φορά πάντως είναι βαρύτερο από κάθε άλλη φορά προς το πρόσωπο του Στράτου Γιδόπουλου. Εκτός από τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε από τους φιλάθλους, η μουρμούρα και τα σενάρια στην κερκίδα ήταν έντονα. Ομως από κει και πέρα προβληματίζει και η συνέχεια και το μέλλον. Μπορεί η διοίκηση με τους τοπικούς παράγοντες να «τρέξει» την ομάδα; Μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά; Θα μου πείτε και με την υπάρχουσα κατάσταση οι παίκτες πήραν έναντι για να αναχωρήσουν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους για τις γιορτές.
Οπως και να ’χει, αν δεν βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την μετά Γιδόπουλο εποχή, τότε η ομάδα δεν έχει μέλλον. Η πρόθεση, η διάθεση και η επιθυμία των τοπικών παραγόντων για να μην διασυρθεί η ομάδα και για να μην διαλυθεί, δεν φαίνεται πως είναι αρκετή. Αν τελικά φύγει ο Γιδόπουλος, θα πρέπει άπαντες να συσπειρωθούν και να σταθούν στο πλευρό της ομάδας. Οχι μόνο πηγαίνοντας στο γήπεδο. Διαφορετικά η επόμενη λύση είναι η Δ’ Εθνική.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη. Στη Νέα Ιωνία περιμένουν την απόφαση του Γιδόπουλου, με τους φιλάθλους να θέλουν την αποχώρησή του, αλλά με αυτή να ανησυχούν περισσότερο οι συνεργάτες του.
Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ο μεγαλομέτοχος. Φεύγει και πουλάει τις μετοχές; Μένει μέχρι να βρεθεί αγοραστής; Παραχωρεί τις μετοχές; Το τελευταίο δεν νομίζουμε ότι συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες, παρά τις πιέσεις που θα δεχτεί.
Από κει και πέρα για να μπορέσει να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο, τέσσερα τινά πρέπει να συμβούν. Να βρει οικονομικούς πόρους για να πληρώσει προσφυγές και να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, καθώς και για να ενισχυθεί σημαντικά στην μεταγραφική περίοδο, να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις στους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, να βρει λύσεις για το γηπεδικό και για το θέμα της προπόνησης. Η τωρινή διοίκηση δεν μπορεί να σηκώσει όμως τέτοιο βάρος.
Τα παραπάνω είναι τα θέματα που καίνε, αφού στο αγωνιστικό κομμάτι, αν λυθούν αυτά, δεν χάθηκε τίποτα. Υπάρχουν περιθώρια η κατάσταση να ομαλοποιηθεί. Όμως χρειάζεται υπερπροσπάθεια. Τα Τρίκαλα που ανέβηκαν πέρυσι στην Β’ Εθνική, στα μισά του δευτέρου γύρου βρισκόταν εννιά βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση. Και κατάφεραν και έκαναν την ανατροπή. Υπάρχουν παραδείγματα που δείχνουν ότι στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν τελειώνει από τον πρώτο γύρο. Είναι σίγουρα δύσκολη η κατάσταση. Δεν πρέπει όμως να χαθεί η ελπίδα και παράλληλα χρειάζεται τώρα στα δύσκολα η ομάδα την στήριξη όλων. Ας μείνει η απογοήτευση στην άκρη και ας προσπαθήσει να κοιτάξει η ομάδα μπροστά. Είτε με τον Γιδόπουλο είτε χωρίς αυτόν… Αν και όσο δεν βγάζει επίσημα ανακοίνωση από την πλευρά του, δεν θεωρείται ότι έχει αποχωρήσει.
 
 
 
 
 
 
Τα «γατάκια»
Είναι φυσικό ο Ολυμπιακός Βόλου πλέον να συγκεντρώνει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και να πουλάει. Ετσι κάποια «γατάκια» χθες έβγαλαν στην επιφάνεια μια κόντρα του Σάκη Τσιώλη με τον Αχιλλέα Μπέο. Σίγουρα κάποιες διαφωνίες για ορισμένα θέματα και συζητήσεις πάνω σε αυτά μπορεί να υπάρχουν, όπως σε όλες τις ομάδες, αλλά όχι κόντρα στο βαθμό που παρουσιάζεται.
Αγ. Θαν.
 
Θα ήταν το γκολ της χρονιάς…
Αν η έμπνευση του Ουμπίντες από το κέντρο του γηπέδου κατέληγε στα δίκτυα χθες στο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό, τότε θα ήταν υποψήφιο αναμφίβολα για το γκολ της χρονιάς. Όμως ο Βαλσαμάκης στέρησε από τον Αργεντίνο του Ολυμπιακού την τελευταία στιγμή αυτή τη δυνατότητα.
Αγ. Θαν.
 
Διέψευσε τις φήμες
Ο Γιώργος Δαλούκας διέψευσε τις φήμες ότι θα είναι γενικός διευθυντής στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Αυτό είχε ακουστεί έντονα τις τελευταίες ημέρες, επειδή ο πρώην διαιτητής παρακολούθησε το παιχνίδι μαζί με τον Γιδόπουλο στο Παντελής Μαγουλάς, αλλά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Εδώ φεύγει ο Γιδόπουλος, γενικό διευθυντή θα φέρει;
Αγ. Θαν.
 
Θα αντέξουν τελικά;
Πολλές ομάδες στην Football League 2 απειλούν με αποχώρηση. Αντιμετωπίζουν προβλήματα και αν τελικά προχωρήσουν στην πραγματοποίηση των απειλών τους τότε θα επηρεαστεί άμεσα το πρωτάθλημα… Αν υπάρξουν τέτοιες εξελίξεις στον δεύτερο γύρο της τρίτης εθνικής κατηγορίας, αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα… Εχουμε πει πολλές φορές ότι θα διεκδικήσουν αυτοί που θα αντέξουν…
Αγ. Θαν.
 
Αποχωρήσεις
Αποχωρήσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από το ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου. Δυο Βολιώτισσες παίκτριες ζήτησαν να φύγουν, αφού αποσύρονται από την ενεργό δράση, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η κατάσταση με την νεαρή Ραφαέλα Σουλτάνη. Σήμερα το βράδυ αναμένεται να γίνει Διοικητικό Συμβούλιο στον Ερασιτέχνη και να παρθούν αποφάσεις.
Β.Ζ.
 
Εισηγητής ο Μαγγίτσης
Με εισηγητή τον Αγριώτη ορειβάτη Νίκο Μαγγίτση θα πραγματοποιηθεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Συνάντηση Εργασίας στην Ελασσόνα,στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Ελασσόνας, με θέμα: «Ολυμπος: Αθλήματα βουνού -Εναλλακτικός Τουρισμός και Ανάπτυξη». Ο Μαγγίτσης είναι ο πλέον κατάλληλος για να μιλήσει στους παρευρισκόμενους, με την εμπειρία που διαθέτει, έχοντας κατακτήσει τις επτά ψηλότερες κορυφές του πλανήτη.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ο Αγιος Βασίλης θα έρθει από τα βόρεια φέτος;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου