ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερυθρόλευκος Αγιος Σολάκης

ερυθρόλευκος-αγιος-σολάκης-471151

Με ένα ματς που θύμισε υγιεινό περίπατο ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, κερδίζοντας με δυο τέρματα του Ηλία Σολάκη και σκορ 2-0 τον Πανσερραϊκό. Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν έτσι στους καλύτερους «8» του θεσμού και κλείνουν με τον καλύτερο τρόπο το 2010 μετά και την νίκη επί του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ.
 
Το παιχνίδι αποτελεί επιθετικό μονόλογο για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη που δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της υπεροχής της παρά το στείρο πρώτο ημίχρονο. Η επανάληψη ωστόσο δεν ήταν ίδια, μιας και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ηλία Σολάκη, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα πάτησε τα 36, επιβλήθηκε της ομάδας των Σερρών.
 
Πώς ξεκίνησε
Με τον Μάνουελ Ρόκα κάτω από τα δοκάρια παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου με τον Σάκη Τσιώλη να προχωρά σε αρκετές αλλαγές βασικών παικτών. Στην άμυνα ως δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Ψυχογιός και ως αριστερό ο Ζαραδούκας. Το δίδυμο των στόπερ αποτέλεσαν οι Τομάς και Σανκαρέ, ενώ στη μεσαία γραμμή από τα δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Σκάρος, Αλβαρεζ και Ρόκας. Μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή έπαιξε ο Ουμπίντεζ και στην επίθεση ο Σολάκης ήταν ο παρτενέρ του Μαρτίν.
                                               
Μπήκε δυνατά, αλλά…
Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έχασε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αφού από τη μία έλειπε το καθαρό μυαλό και από την άλλη πρωταγωνιστής ήταν ο τερματοφύλακας των Σερραίων.
 
Οι ερυθρόλευκοι μόλις στο 3ο λεπτό απείλησαν την εστία του Πανσερραϊκού όταν ο Ουμπίντεζ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά για να διώξει με γροθιές ο Βαλσαμάκης. Ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής ξαναπήρε την μπάλα στα πόδια του και με νέα σέντρα γέμισε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το κεφάλι του Σολάκη.
 
Δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίν πήρε την κάθετη πάσα από τον Ουμπίντεζ και βγήκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έκανε το πλασέ, αλλά ο αντίπαλος πορτιέρο παραχώρησε κόρνερ προς απογοήτευση των φίλων του Ολυμπιακού.
 
Η ομάδα του Βόλου συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία στις κινήσεις, αλλά σε νέο σουτ του Σολάκη στο 12’ η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
 
Με την συμπλήρωση 18 λεπτών ο Ουμπίντεζ ανέλαβε να εκτελέσει φάουλ έστειλε την μπάλα όμως λίγο πάνω από το οριζόντιο.
 
Ο Πανσεραϊκός ισορρόπησε το παιχνίδι στην συνέχεια δίχως όμως να μπορεί να κάνει κάτι στην επίθεση.
 
Στο 43ο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι με τον Ούμπιντεζ να βγάζει σέντρα από τα δεξιά για το κεφάλι του Σολάκη, αλλά την τελευταία στιγμή πρόλαβε ο Βοσκόπουλος και έδιωξε τον κίνδυνο.
 
Με πρωταγωνιστή τον Σολάκη
Με δύο αλλαγές ξεκίνησε η επανάληψη μιας και ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου πέρασε στην θέση του Σκάρου τον Μπρέσκα και αντί του Ρόκα τον Καπετάνο, κάνοντας έτσι την ομάδα του πιο επιθετική.
 
Τελικά το σκορ δεν άργησε να έρθει, μιας και στο 54ο λεπτό ο Ουμπίντεζ έκανε την σέντρα από τα δεξιά και στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Ηλίας Σολάκης για να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας έτσι θεμέλια για την πρόκριση της ομάδας στους «8».
 
Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν το ίδιο καλά και δεν έμεινε εκεί, μιας και στο 58’ ο Μπρέσκα έκανε την πάσα στον Ψυχογιό, ο οποίος εξ επαφής έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα Βαλσαμάκη. Το ριμπάουντ πήρε ο Σολάκης, αλλά από δύσκολη θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει. Δευτερόλεπτα αργότερα από την εκτέλεση του κόρνερ ο Σολάκης προσπάθησε να κάνει το 2-0 αλλά το γυριστό σουτ που έπιασε δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε ο έμπειρος επιθετικός.
 
Αυτό έγινε όμως στο 63’, όταν με μία νέα κεφαλιά ο Σολάκης πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του και προσωπικό. Αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας και πάλι το κεφάλι βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Η φάση ξεκίνησε όταν ο Καπετάνος ήταν αυτός που εκτέλεσε φάουλ με τον Τομάς να κάνει κεφαλιά πάσα στον Σολάκη που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.
 
Στο 64’ ο Μπρέσκα με σέντρα από τα δεξιά προσπάθησε να βρει τον Σολάκη, αλλά ο Γαλανόπουλος παραχώρησε κόρνερ την τελευταία στιγμή.
 
Δύο λεπτά μετά ήρθε να γίνει το πρώτο σουτ για την ομάδα των Σερρών, με τον Τριανταφύλλου να σουτάρει απογοητευτικά άουτ, ενώ νέο σουτ του Σουμπίνιο από διαγώνια θέση εξουδετέρωσε εύκολα ο Ρόκα.
 
Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχασε μοναδική ευκαιρία με τετ α τετ του Μπρέσκα, όταν ο Σλοβάκος στο 69ο λεπτό έκανε κούρσα από τα αριστερά αλλά απέναντι από τον Βαλσαμάκη δεν μπόρεσε να σκοράρει, πλασάροντας πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.
 
Νέο σουτ, αυτή τη φορά του Μαρτίν, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 73ο λεπτό.
 
Στο 74ο λεπτό ο Ουμπίντεζ κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου, αλλά και τα συγχαρητήρια του Τσιώλη όταν προσπάθησε με εκτέλεση φάουλ από το κέντρο να κρεμάσει τον Βαλσαμάκη, ο οποίος τελευταία στιγμή παραχώρησε κόρνερ.
 
Στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Σάκη Τσιώλη να έχει πραγματοποιήσει και την τελευταία του αλλαγή στο 77’ με τον Μητρόπουλο να παίρνει την θέση του Μαρτίν, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με δέκα όταν ο Ουμπίντεζ στραβοπάτησε και γύρισε το πόδι του.
 
Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου ενωμένη στο κέντρο να ανανεώνει το ραντεβού της για τις 5 Ιανουαρίου στο ματς του δεύτερου γύρου πρωταθλήματος κόντρα στον Πανιώνιο.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου