ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα δυο πρώτα εισιτήρια σε Βόλο και Ατρόμητο

τα-δυο-πρώτα-εισιτήρια-σε-βόλο-και-ατρό-471175

Ο Ολυμπιακός Βόλου που κέρδισε με 2-0 τον Πανσερραϊκό (ρεπορτάζ σελ. 27-28) και ο Ατρόμητος που επικράτησε με 1-0 της Καβάλας θα δώσουν το «παρών» στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Συνεχίζεται σήμερα η διοργάνωση με τρία ακόμα παιχνίδια και το ενδιαφέρον να στρέφεται σε Τούμπα, Τρίπολη και ΟΑΚΑ.
 
Πρόκριση για Καβάλα
Με γκολ του Περόνε από τα 11 βήματα στο 51ο λεπτό, η ομάδα του Γιώργου Δώνη επικράτησε 1-0 της Καβάλας σε αγώνα για την 5η φάση της διοργάνωσης που έγινε στο γήπεδο του Περιστερίου και εξασφάλισε την πρόκριση στην οκτάδα για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2007-08. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 51ο λεπτό.

Ο Θεοδωρέλης ανέτρεψε τον Περόνε, με τον τελευταίο να νικάει τον Γκαλίνοβιτς από τα 11 βήματα. Μάλιστα, η ομάδα του Περιστερίου στο 55ο λεπτό θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως το σουτ του Περόνε έφυγε ελάχιστα έξω από τα δοκάρια των «Αργοναυτών». Στο 79ο λεπτό, η Καβάλα απώλεσε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όμως το σουτ του Πετκάκη πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Mιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο (77’ Φαβάλι), Σφακιανάκης, Καμαρά (87’ Καραλής), Σαγκανόφσκι, Περόνε (74’ Αναστασάκος).

ΚΑΒΑΛΑ (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Σιόντης (58’ Πετκάκης), Ντουγκλάο, Θεοδωρέλης (78’ Γιάννου), Χργκόβιτς, Ντιέ, Καρντόσο, Βουτσίτσεβιτς (55’ Δρόσος), Αμπντούν, Ονουάτσι, Ογκμπέτσε.

 
Για το νταμπλ μέσω Τρίπολης
Πιστός στη δήλωση που είχε κάνει για κατάκτηση του νταμπλ ο Ερνέστο Βαλβέρδε συμπεριέλαβε στην αποστολή του αγώνα Κυπέλλου ΟΠΑΠ του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης όλους τους παίκτες που μπορούσε να έχει στη διάθεσή του. Ο Ισπανός ο οποίος είναι ενήμερος για τα περσινά… παθήματα, δεν πήρε στην αποστολή των «ερυθρολεύκων» μόνο τον Βασίλη Τοροσίδη. Ο διεθνής αμυντικός ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο από ένα χτύπημα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής, καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Στην Αθήνα έμεινε ο Νικοπολίδης ο οποίος δεν συμμετείχε στην προπόνηση λόγω ενοχλήσεων στη μέση, αλλά και οι Ρόμενταλ, Νέμεθ, οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Ισπανός για άλλη μια φορά δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Κώστα Μήτρογλου.

Για τους γηπεδούχους, που δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, συγκριτικά με το παιχνίδι πρωταθλήματος στη Ν. Σμύρνη με τον Πανιώνιο, έμεινε εκτός ο Λιονέλ Ρίος.

 

 
Με Γκοβού για τους «οκτώ»
Στο περιθώριο καλούνται να αφήσουν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, τα όσα συμβαίνουν εκτός (αντιδράσεις οπαδών) και εντός (διοικητικές ανακατατάξεις) της ομάδας και να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες στον αγώνα Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ (20:00) με αντίπαλο τα Τρίκαλα. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά την προπόνηση, ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς με τους Θεσσαλούς στην οποία και συμπεριέλαβε τον Σίντνεϊ Γκοβού, ενώ αντίθετα απέκλεισε και πάλι τον Λουίς Γκαρθία. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ο οποίος τόσο στην Τρίπολη όσο και στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν βρισκόταν ανάμεσα στις επιλογές του 64χρονου προπονητή, επιστρέφει με τον Φερέιρα να του δίνει μια ακόμα ευκαιρία σε ένα θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι.
 
Να καθαρίσει την πρόκριση από την Τούμπα
Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση, από την Τούμπα. Ο Μάκης Χάβος αποφάσισε να συμπεριλάβει τους νεαρούς Φώτη Κουτζαβασίλη και Λούκα Πετρίσεβιτς αποφάσισε να συμπεριλάβει στην αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΠΟ, στα παιχνίδια Κυπέλλου η ομάδα είναι υποχρεωμένη να έχει στις τάξεις της τουλάχιστον δύο νεαρούς γηγενείς και ο Ελληνας τεχνικός βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές.

Εκτός από τραυματίες και τιμωρημένους, ο κ. Χάβος αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής και τους Σνάουτσνερ, Κουτσιανικούλη, Παπάζογλου και Γεωργίου.

Τον περσινό θρίαμβο θέλει να επαναλάβει ο ΠΑΣ Γιάννινα επί του ΠΑΟΚ, αποκλείοντας τον από την συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ. Οι παίκτες του «Αίαντα» της Ηπείρου θα παραταχθούν χωρίς άγχος στην Τούμπα, ενώ θα έχουν την «πολυτέλεια» να παραταχθούν για δύο αποτελέσματα, αφού πιθανή ισοπαλία θα μεταφέρει τη «μονομαχία» των δύο ομάδων σε δεύτερο αγώνα στα Γιάννενα.

 
Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, το επόμενο διήμερο έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα                                           (15:30, γήπεδο Τούμπας)
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός                        (17:30, γήπεδο Αστέρα)
Παναθηναϊκός-Τρίκαλα                     (20:00, στάδιο ΟΑΚΑ)
ΑΥΡΙΟ
Εθνικός Αστέρας-Διαγόρας                              (15:30, γήπεδο Καισαριανής)
Ηρακλής-Κέρκυρα                              (17:30, «Καυταντζόγλειο» στάδιο)
Λάρισα-ΑΕΚ                                        (20:00, γήπεδο «AEL FC Arena»)
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου